• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    NECROMAN: Poreferuješ po nějaký době o spolehlivosti klávesnice?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tak mi dorazil Acer Iconia Tab W510 - proti dva roky staremu W500 je to pekne lehke zarizeni, navic s HDMI vystupem, micro SD slotem, NFC, co si prat vic :)
    Zakladna k nemu je sice trochu nemotorna, jak u klasickych netbooku, ale bez ni je to pohodovy tablet.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    WIL_M: aha, dík. T-mobile třeba volání z datových tarifů vůbec neumoznuje, doporučili mi používat s jejich tarifem skype :)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    LACHAUER: například, nebo si pořídit 3G modem a z něj vyndat sim

Internet v tabletu - Vodafone.cz
    http://www.vodafone.cz/internet/internet-v-tabletu/?carousel_mode=desktop
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    VLAKODLAK: no to sice roztrhl, ale s klasickými, volacími, kde jsou data jen "bonus". Já potřebuju naopak tarif primárně datový, ale s možností hlasových služeb jako bonus.
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    Teď se s levnejma tarifama roztrhl pytel... počkejme si až to zlevněj ještě víc ;-)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Zdravím, mám dotaz: uvažuju o pořízení nějakýho tabletu, co umí zároveň volat (jmenovitě Fonepad, až bude dost referencí a recenzí.) Existuje nějakej rozumnej datovej tarif s možností volání (klidně bez volných minut)? Představa je taková, že budu využívat hlavně data, případně voip přes wifi, ale chtěl bych mít možnost si zavolat i "normálně", třebaže to bude spíš výjimka - proto mě ani moc nezajímá cena toho volání nebo volný minuty. Díky.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    N0NECZ: za 3500 nemas sanci najit nic... pridej 1,5 -2k, pokud to chces pouzivat i na neco jineho nez na testovani.
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    Tak jsem si nakonec koupil Prestigio 5770D Duo...doufám že toho nebudu litovat. :)
    MATT
    MATT --- ---
    N0NECZ, N0NECZ: za tyhle peníze bych šel do ňáký číny, za stejný peníze koupíš HW co tu přenašeči krabic prodávaj za 5kkč. ale jak píšeš, že to chceš na testování aplikací, tak je ti HW jedno a podřiď se jednoduchosti koupě, případný reklamace..
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    Takže pokud mi prostě tady řeknete, koukej po Prestigiu, je to to nejlepší co si v dané cenové relaci můžeš dovolit a akorát záleží na penězích a výbavě který model si vezmeš, ok...zařídím se podle toho.
    Pokud mi někdo řekne, třeba - Prestigio jsou sice dobrý, ale třeba maj problémy s nahrávání různých verzí OS nebo co já vim, blbne jim wi-fi, což zase třeba nemá tyhle problémy někdo jiný, i když má o něco horší displej, je to nějaká informace, která mi ušetří problémy.
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    WIL_M: Po Prestigiu jsem koukal, ale nevím jak jsou na tom právě kvalitativně ony firmy. 4tyřka už je na druhou stranu taky trochu dost. Ale... Nějaký jejich Multipad jsem viděl v testech a dopadnul docela dobře. Na druhou stranu uplně recenzím taky nevěřím, protože vím jak občas dopadají recenze na klasické PC scéně ohledně HW.
    Vůbec třeba nevim jak jsou na tom ony firmy a nevidím rozdíl mezi Prestigiem, q3, Point Of View, Nextbook, Ainol atpod., co od těhle výrobců čekat za problémy, co kdo z nich umí líp a u kterého se musím nejmíň bát vyhozených peněz.
    V klasickcýh PC komponentech už mám po léta nějaké vytvořené mínění co která značka umí a co dělají dobře a co špatně, pokud nevyrábí jenom jeden typ zařízení. V tabletech a mobilech tenhle přehled nějak nemám a přiznám, že se v tom ztrácím.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    N0NECZ: co to Prestigio hned pod Tebou? :)
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    Dobrého odpoledne přeji.
    Pokud by se tu našla nějaká dobrá duše, potřeboval bych poradit ohledně tabletu. Orientuju se spíš na desktopy a v mobilních scéně a značkách trochu tápu, kromě těch nejvykřičenějších.

Každopádně o co jde. Potřebuju nějaký levnější tablet s Androidem, rámcově tak max kolem 3500,-. Protože s Androidem nemám zatím mnoho zkušeností, jde spíš o osahání systému a případný vývoj nějakých jednoduchých aplikací. I když sice mám virtualizovaný Android na PC, rád bych fyzické zařízení jako takové. A když už to budu pořizovat, lámu si hlavu s tím, že bych to třeba i někdy využil až někam pojedu nebo budu někde chodit. Nečekám žádnou špičku za ty peníze, ale nerad bych si vybral nějaký šunt. Důležité je fungování na aktualiním OS. Předem děkuju za případné rady.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    v alze za 4tis
    Zobrazit téma - Prestigio Multipad PMP5780D - Otevřená komunita pro otevřenou platformu • AndroidForum.cz • mobilní telefony
    http://androidforum.cz/topic37029.html
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    DEMONOFANARCHY:
    1) ano
    2) taky mám raději čitější prostředí, ale toto je poměrně komplexní pracovní nástroj, množství aplikací je jeho de facto přirozená vlastnost
    3) aspoň se Ti lidi nebudou smát, že s tím chceš fotit :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MICKEY_MOUSE: minimalne na SIM lze koupit USB dongle, popr tethering z mobilu. S tim GPS nevim.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Tři pohledy na Microsoft Surface Pro. Skvělý tablet se spoustou „ale“ - iDNES.cz
    http://notebooky.idnes.cz/surface-pro-test-0k2-/tech-a-trendy-nb.aspx?c=A130415_114627_tech-a-trendy-nb_nyv
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    NECROMAN: já mám teda v merku tu nejvyšší Iconii W700. Líbí se mi moc, vše mi vyhovuje, jediné, co řeším, je zřejmě chybějící slot na SIM kartu (aspoň jsem jej u ní nenašel ve specifikaci, což nechápu) a GPS modul, abych to mohl používat i jako mapu v terénu. Existují tyto věci aspoň v nějakém externím provedení, které by šlo k Iconii připojit? Já tomuhle vůbec nerozumím, proto se takhle ptám. Díky.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MICKEY_MOUSE: souhlas, pokud clovek hleda tablet s plnymi Windows 8 za rozumnou cenu (cca 15 tisic), tak Iconia Tab W510 je asi nejlepsi volba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam