• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    BRUN: podle Google (Crystal) Glass to vypadá skutečně na ten říjen :)
    BRUN
    BRUN --- ---
    mate nekdo info, ze by nexus 7 2 mohl byt v CR dostupny jeste pred deklarovanym rijnem? nechce se mi cekat a ze zahranici brat nemuzu, plati zamestnavatel...

da se cekat, ze budou uz na zacatku dostupne vsechny verze? (konkretne 32gb s LTE)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SOPTIK: no jo no. v quickoffice v to doufalo hodne lidi(kdyz google je koupil). ale bud ceaji na silnejsi hw, nebo spise se soustredili na implementacci office app to chrome... imho by nejake informace prosakly, kdyby se pustili do neceho tak rozsahleho jako konkurenceschopneho ms office
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    MRAKY: Quickoffice byl koupen googlem, takz etak nejak skryte doufam v tom, ze diky tomu Google docs dostanou funkcnost pro offline rezim a dalsi rozsirene funkce. Mam pocit, ze pro nejakou dev verzi Chrome OS uz implementace quickoffice pro offline dokumenty je. Mozna tudy povede cesta.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SOPTIK: vytvorit officy chce rozsahly tymy a experty na ruzne oblasti & hledani cest... a to vsechno stoji hromadu penez... libre office je sice fajn, ale jak rikas. konkurence to uplne neni.
    ale jsou firmy, ktere by to mohly rozjet - trebas quickoffice apod... motivace tady podle me je.. androidu plne office schazi hodne
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SOPTIK: ms office pro wp8 & IOS a android maji stejnou funkcnost...(jestli jsem pochopil spravne) - akorat na ms je to zdarma... Pro me ucely je to nepouzitelne ( dneska jsem se docetl, ze na androidu ten ms office dokonce nebude umet otevrit ani lokalni soubor... tak tudy tedy soudruzi z microsoftu cesta nevede. Ja jsem byl kdysi uzivatelem windows mobile( a predtim pocket pc), ale MS dela neustale stejne chyby dokolecka. Neverim, ze by to byl schopen udelat...
    ja ani nepotrebuju aby to vytvoril Microsoft. Ani to nemusi umet microsofti formaty(vzdyt ani MS produkty si nerozmi casto mezi sebou).. staci . podpora odf & pdf staci. At si ty makra udelaji od piky ( odf podporu pro ukladani maker ma) - pokud bude chytry zaznamnik maker, tak to pujde.... Motivaci muze byt jedinecnost na androidi platforme - microsoft dobrovolne vyklidil pole, takze pokud bude vykon, tak imho se objevi i nove ( a plnohodnotne ) office od jine firmy nez MS.
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    MRAKY: Podle me MS smeruje pro iOS a Android smerem k Office 365, tj neco ve stylu Google docs. Plny ekvivalent na Android IMHO nikdy nebude, stejne jako neexistuje pro Linux (ac se Libre Office snazi, pravidelne testuju a v oblasti pokrocilejsiho formatovani a vlastnosti to ekvivalent neni). A to treba Ubuntu je oproti Androidu "dospely" OS. Kdyz uz jsme u tohot, tak ani WP8 ekvivalent Office nemaji a kdo vi, jestli budou ...

Ac mam Android rad, tak az budu kupovat neco maleho pracovniho, asi pujdu do ultrabooku s touchscreenem a Win8.1 nebo mcbook air ...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SOPTIK: plny kancelarsky balik je to co mi na andrid schazi. ja chci proste ekvivalent msoffice. a at si klidne za to nasoli stejnou palku co za ms office. Ale chci mit pokryte vlastnosti visia/excelu/wordu a to vsetne maker...

trebas kingsoft ma velmi pekne vyresene ovladani. dela se na tom fajn. ale schazi makra a prace s daty...
    ono je to taky o tom, ze zatim normal je 1Gbyte a 2 dostavai lepsi. Az bude normal vykon jako intel i3 & 4Gbyte dat, tak to bude zajimavejsi i pro vyvojare. Podle me se do toho nikdo moc nezene, protoze to asi nema soucasny hw sanci rozumne utahnout.
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    MRAKY: Presne tak, kdyz uz pracuju s dokumentama, tak v podobnym rezimu, napr do prezentace chci slajdy z jinych prezentaci, rychle vlozit a upravit obrazek, vlozit video, upravit ... Na to to bohuzel neni.
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    SMIDRA: Hlavne Infinity ma android 4.2, prislibeny 4.3,vylepseni jsou znat :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SMIDRA: myslim pomaly na muj styl kancelarske prace.. . ja mam dost dokumentu(a dost velikych) otevrenych, potrebuju rychle prepinat, posilat ryclhe emaily... mam na normalni praci notas s intel i5 se 4gigabyte a dost casto to vytuhava... kdyz jsem delal s tf infi normalni office praci, tak to drhlo - ale jinak ten tablet pouzivam casto a nemuzu si stezovat.. akorat me stal ten adapter. neustale se sebou vlacet special fakt neni pro me... navic jsem ho ztratil a trvalo mi dost dlouho, nez jsem sehnal novy.
    SMIDRA
    SMIDRA --- ---
    MRAKY: diky moc za rady a zkusenosti. Dik i za nabidku k odprodani, ale potrebuju to koupit na firmu s fakturou, idealne z nejakyho vetsiho obchodu odkud odebirame, takze to bohuzel asi jinak nepude :(
    Jinak ty samy problemy vykazuje i TF101, takze jsem zvyklej :)

Muzes jeste doplnit to myslis tim, ze na regulerni praci to chce rychlejsi CPU? Vetsinou jedu exchange maily, obcas potrebuju otevrit ci minimalne zeditovat nejakej office dokument a to zvlada i ten muj starej stroj, takze budu asi v pohode bych rek...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Moment, jsem teprve teď postřehnul že Nexus 10 je dvoujádro?? Nedělá to z něj pomalu nejdražší tablet s dvoujádrem na trhu...?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SMIDRA: z mych zkusenosti ocekavej tri va typy problemu
    - konektor spojujici tablet a klavesnici je to co se rado lame
    - je neskutecny problem sehat adapter. sice vypada jako normalni usb, tak asus tf vyzaduje specialni - musi davat 15V...
    -zada se skrabou
    navic: jak psal SOPTIK - na regulerni office praci to neni. Ja jsem to zkousel pouzivat 2 tydny a na regulerni praci to chce rychlejsi cpu .

krome zminenych bodu bych tu asi napsal dalsich par stovek kladnych - je vyborny...
    (btw. mam ted jeden, ktery je na prodej. akorat nejsem v cr moc casto - kdyz tak posta)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    WIL_M: no prosím, to už je mnohem zajímavější cena... :O)
    SMIDRA
    SMIDRA --- ---
    SOPTIK: Dik moc za reakci. Necekam od toho vic, nez rychlejsi a tenci update moji stavajici TF101 s lepsim displejem, takze dik za doporuceni. Netusil jsem, ze je v planu nastupce, to je dobra zprava. V ceskejch shopech neni PRIME nijak moc videt, vetsinou neni skladem s dockem, nebo maximalne par bazarovych kusu, takze to na me delalo spis dojem "doprodame posledni kusy za puvodni cenu a jdem od toho". Ale asi to nebude zadany zbozi, takze ho nedrzi skladem...
    Kazdopadne dik, kvalita teda predpokladam prevysuje TF101? Ta tak ruzne vrze, pravej reprak hraje min, nabijecka se prehrejva, atd... je to dobrej tablet, ale ma spoustu much...
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    SMIDRA: TF Infinity je docela kvalitni kus, proto ta cena za rok prodeje u nas moc nepadla. Ja ho tusim kupoval tak nejak pred rokem. Asus tusim planuje nastupce, takze je tu sance, ze i tenhle zlevni ... Jinak mohu jen doporucit, mam 64 GB verzi + 32 GB micro sd a v docku mam 64 GB sd . Kazdopadne varuju, jako zarizeni na praci jinou, nez psani kratsich neformatovanych textu, to neni ...
    SMIDRA
    SMIDRA --- ---
    Mam dotaz na vas, co mate prehled :)

Mam Asus Transformer TF101 a chci inovovat na rychlejsi a Full HD (minimalne). Chci dock a v nem baterku, protoze vydrz 18 hodin je super. Je moje jedina moznost Asus TF Prime, nebo k nejakymu soucasnymu tabletu existuje dock a baterkou? Prime se mi zda uz trochu dlouho na trhu a je porad stejne drahej, dela nekdo neco podobnyho? Diky moc za rady!
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Nexus 10 zlevnil téměř o 40% a oficiálně dorazí do ČR
    http://mobilizujeme.cz/clanky/nexus-10-zlevnil-temer-o-40-a-oficialne-dorazi-do-cr/
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    surface pro jde s cenou dolu
    Microsoft slashes Surface Pro price for the month of August, 64GB model down to $799
    http://www.engadget.com/2013/08/04/microsoft-slashes-surface-pro-price-for-the-month-of-august-64g/
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    nevite jestli jde Microsoft Surface pouzivat jako druhej monitor k Macu? Jako to jde s iOS a Android tabletama?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam