• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    DORON
    DORON --- ---
    TRILOBYTE: Jo, prave dorazil kamarad se starym 10" tabletem, a velikost vypada +- akorat (9" by asi taky slo). U toho 7" by mi to asi prislo moc male. Nepotrebuju na tom psat romany, v podstate spis poznamky k prednaskam atd.. Delsi prace budu psat taky na jinem stroji.
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    DORON: Jo, pdf na kindlu je utrpeni. 7" tablet se da pohodlne drzet jednoruc, s 10" uz sem mel problemy. Ale pokud to nechces vylozene na cteni v mhd, tak bych bral spis nejakou 10" s velkym rozlisenim (+pro transformer par s 2560 x 1600, zkus nekde najit podobny rozliseni u nb...) a co nejmensi vahou. Jinak android je opravdu vhodnej jenom na cteni, koukani na videa a masakrovani prasatek. Na praci vubec. S tou klavesnici se da neco malo napsat, ale za moc to taky nestoji. Puc si od nekoho 10" notebook a zkus sam, treba ti to prijde pouzitelnejsi nez me.
    DORON
    DORON --- ---
    MRAKY: Cteni sice prevazuje, ale vzhledem k blbym formatum v jakem mam texty k dispozici je jejich cteni na e inku dost opruz (nez se spravne nastavi kterou cast textu ve formatu obrazku to zobrazi, mel bych pul stranky precteno...), navic chci k tomu opravdu i to brouzdani po netu a psani textu...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DORON: cteni textu vyrazne prevazuje ? pak zkus uvazovat ze se vybodnes na editaci (a video)a pujdes do einku - je to levnejsi, zdravejsi na oci a vydrzi vecnost na baterky

mozna se mnou bude nekdo nesouhlasit , ale imho na poznamky v rozsahu jakem jsou trebas ve skole, je tablet stale nepohodlny...
    DORON
    DORON --- ---
    Ahoj,
    potřeboval bych prosím poradit. Chci si pořídit svůj první tablet a nemám s tím žádné zkušenosti - chci ho primárně na čtení rozsáhlejších textů (obvykle pdf scany), sekundárně pak na nošení do školy a dělání poznámek (tzn aby k němu bylo nějaké příjemné pouzdro s klávesnicí, klidně i dokoupitelné zvlášť), brouzdání po netu a drobné hry - co se týče výkonu, rád bych aby to zvládlo i kvalitnější video, výkon na hry nepotřebuju, mám kvalitní notebook. Velikost displeje bych si rád nechal doporučit podle vašich zkušeností s ohledem právě na čtení při cestování v kombinaci s brouzdaním po netu.
    Co se týče systému, nejsem nijak vyhraněný, nikdy jsem ovšem neměl zařízení od apple a asi mě to neláká - takže pokud nemní dobrý důvod, tak radši windows 8 (ne RT) nebo android.
    Cenově samozřejmě čím míň, tím líp, ale škudlit na tom nechci - absolutní strop cca 13 000

Celkem jsem koukal na ty hybridní asusy
    ASUS Transformer Pad TF701T-1B008A, šedá | CZC.cz
    http://www.czc.cz/asus-transformer-pad-tf701t-1b008a-seda/137699/produkt
    nebo
    ASUS Transformer Book T100TA-DK002H, šedá + Konzole XBOX 360 S Standard System 4GB v ceně 4.890 Kč | CZC.cz
    http://www.czc.cz/asus-transformer-book-t100ta-dk002h-seda/139409/produkt
    ale nevím, jak je to s jejich používáním v mhd - snadnost vycvaknutí od klávesnice, jestli na to nejsou moc velké atd.
    Řešení klávesnice/pouzdra se mi vcelku líbí u
    Lenovo Miix 10, 64GB, W8+OM&S 59392782 | CZC.cz
    http://www.czc.cz/lenovo-miix-10-64gb-w8-om-s_2/134724/produkt

Za jakékoli rady budu velmi vděčný a předem děkuji...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Here’s the List of Devices That Will Get Android 4.4 KitKat Updates and Some Time Frames | Tablet News
    http://tablet-news.com/...-of-devices-that-will-get-android-4-4-kitkat-updates-and-some-time-frames/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    neni

APPLE iPad Air, 128GB, Wi-Fi, 3G, šedá ME987SL/A | CZC.cz
    http://www.czc.cz/apple-ipad-air-128gb-wi-fi-3g-seda/139849/produkt
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    skladem

Apple iPad Air | CZC.cz
    http://www.czc.cz/apple-ipad-air/skupina
    DUMBO_STRANG
    DUMBO_STRANG --- ---
    DJ_RIPPA: Dělám to tak v Itálii a bez problémů.
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    CROSS: Jedna se jenom o Chorvatsko, takze tam by melo fungovat vsechno stejne. Tak to asi bude cajk, kazdopadne thx ;]
    CROSS
    CROSS --- ---
    DJ_RIPPA: necekal bych, ze by tablety byly obecne blokovany, snad pokud to nekoupis primo od operatora (ale ani tak). Zkusenosti mam jenom s iPadem, tam to neni problem. Pak mozna zalezi na kompatibilite ty datovy site, pokud jezdis do nejakejch exotickejch zemi.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Mam doma asus transformer TF300TG s klavesnici v bílé barvě mel by ste o nej nekdo zájem za +- 8000?
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    Nekdo zkusenosti s tim, kdyz si koupim tablet s 3G (android) a dam tam simku ze zahranici (su casto pryc), jestli i-net normalne pojede nebo s tim muze byt problem? Thx =]
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    R_U_SIRIOUS:
    Tak už jsem to sám našel - v Nastavení je položka O zařízení...jsem asi slepej, pardon. :-)
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Díky za rady ohledně zálohování...zvolil jsem kombinaci Ubuntu One a Avast mobile backup. Snad to bude ok.
    Chtěl bych se ještě zeptat - kde bych zjistil verzi Androidu, kterou tam mám nainstalovanou? Nějak to nemůžu najít...
    Díky moc.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DROOPI: v praze mame tam imho skladem nexuse ja mam svyho ipada mini jinak kdyz by ses chtel stavit dej vedet dopredu abych tam byl aby sis to mohl porovnat, ze ja resim spravu firemnich zakazniku a jsem casto na vyjezdech, ipad ma pro me taky tu vyhodu (pokud se nechces divat na filmy) oproti nexusu, ze ma format 4:3, ale to je vec osobni preference
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    MRAKY: jo jo chápu , určitě bych šel do nějakého s androidem.....
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    HONCKA: a v jakém městě je ten obchod, že bych se stavil a probrali bychom to osobně?
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    DROOPI: kartou, aliexpress je takovy cinsky ebay. penize prevedou prodejci,az kdyz potvrdis prevzeti. poslat s dhl a nechat na to napsat 20 usd value kvuli clu. do tydne to je doma.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DROOPI: skousel jsem u nas na krame vsechny platformy, tablety s win 8 je takovej divnej kockopes, ale zase na tom spustis normalni desktopovy aplikace, android zase ma tu vyhodu, ze si ho muzes plne upravit podle svyho, coz je imho i jeho nejvetsi slabina, ze tam clovek muze nevhodne zvolenou kombinaci spusobit, ze system je pomalej a nestabilni, ios je zase omezenej uzavrenym systemem, ale kdyz si clovek na to zvykne, tak vsechno proste funguje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam