• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    XMEDA: neřeší. řeší jen jeden bug s budíkem. jinak jsem v kontaktu s vývojáři, stále tvrdí, že na tom pracujou... :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Podle http://androidforum.cz/...-4-quantum-8-0-3g-5487-t61165-60.html?sid=eca1ca7e34848d9e3852e4ad8d1248d0 na to prestigio vysel nejaky update.. ale asi neresi co cekali.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ZUZU:

Prave kvuli tomu displeji mezi tma dvema vaham, 3G nejspis vubec nebude pouzito, leda jako zaloha kdyby zdechl telefon.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    XMEDA: mám to prestigio, koupený v nějaký slevě za 2300. a poměr cena/výkon dokonalý.

jediný problém je, že to má nějak zmršený firmware co se týče videa, takže někdy (tak 20 % případů) má video zpožděný zvuk. výrobce tvrdí, že pracuje na opravě, ale tvrdí to už od listopadu... řešení: alternativní appka na youtube (nebo naň přistupovat v browseru), alternativní přehrávač videa (vlc) a je to bez problémů. jinak na takový to domácí browsení je to ideální a vše funguje jak má. super je, že je to "kovový" (na omak skvělý, zas je to teda trochu těžší) a dost dobrej displej to má, hezky svítí, i venku je vidět, je jasný, akorát chybí čidlo okolního jasu, ale mě to je jedno. ten "kožený obal" k tomu, je úplně na hovno a zbytečně je to kvůli tomu o dvě kila dražší. instalace aplikací na SD bez rootu moc nejde - u většiny to nedovolí, ale to je asi záležitost androidu. rootnout to prý jde, ale ještě jsem se k tomu nedostal. 3G modem je super věc na cesty a je to důvod, proč jsem tenhle tablet pořizoval (nejlevnější s 3g tehdy). gps se chytá rychle. zvuk na hovno a tichej, ale to je tak u všech podobnejch zařízení. trochu slabší příjem wifi oproti třeba mému mobilu. výdrž na baterku slabší, ale nějakejch 5-6 hodin při běžné zátěži mi to dá. mikrofon tak max na to telefonování. foťák jsem asi ani nikdy nepoužil, tak to nevim. po "rozbalení" obsahuje kupu nějakých zbytečných aplikací prolezlých reklamou: řešení = přemazat do továrního nastavení, rázem je jich tam minimum. mám ho od listopadu, a celkem je využívaný a zatím šlape.

shrnuto: překvapivě dobře fungující čína z výprodeje (android 4.2). to lenovo taky bude asi podobnej lowend s pár neduhama jako tohle. takže bych se pouze rozhodoval jestli si 3 kila připlatit za 3g modul (a větší displej) nebo ne...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    z dvojice
    Lenovo IdeaTab A7-50 Midnight Blue | Alza.cz
    https://www.alza.cz/lenovo-ideatab-a3500-midnight-blue-d783059.htm#popis
    a
    Prestigio MultiPad 4 Quantum 8.0 3G Dark Blue | Alza.cz
    https://www.alza.cz/prestigio-multipad-4-quantum-8-0-3g-cerny-d2265889.htm#popis

nejaka pro a proti?
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    KAZATELL: necely 4K se mi do toho davat nechce, ale vypada to na celkem zajimavy zarizeni!
    HONCKA:no ona vyhoda ctecky je mimo jiny i to, ze to nic jinyho neumi.. a kdyz jo, tak je to tak neohrabany. ze to stejne neches delat.... takze nakonec jen ctes, coz se v pripade klasickyho tabletu rict neda ;)
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    HONZAF: no zkousel jsem si cist na nejakejch tabletech v obchode a dosel jsem k tomu, ze urcite nechci sirokouhlej. ten se sice mozna hodi na videa, ale u toho textu je to hrozne neprirozenej rozmer (kdyz ho mas na vysku, je to moc uzky, na sirku zas vidis jen malej kus textu)... takze hledam neco 4:3.... z duvodu manipulace bych mozna taky volil 7", ale ty se snad vsechny delaj jen 16:9... 10" by na doma asi byla fajn, ale treba do tramvaje uz je to na me moc velky ;)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAZATELL: za cenu toho onyxe jde poridit jetej ipad mini
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    KORINKOWICZ: a je nejaky duvod proc trvas na tomdle rozmeru? u me to treba je ze se mi tablet vejde do kapsy ... protoze co mam tablet ja, tak na pdf bych klidne (7inch lenovo) vetsi rozmer displeje ocenil .. 8inch nevim 10inch by byl asi super .. ale zase ta kapsa no ... :)
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    HONCKA: V případe levného android tabletu by byly parametry stejný
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAZATELL: ja bych delat praci s textem na androidu s 512mb pameti delat nechtel
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KORINKOWICZ: Zkušenost nemám, spíš plánuji až odejde Kindle koupit onyx boox afterglow 2
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    KAZATELL: ok, zacinate me ukecavat panove :) mas prosim zkusenost s nejakou konkretni? (nerad bych tu byl offopic, ale jestli je to "tablet", tak je to snad v poho ;)
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KORINKOWICZ: Taky bych poradil kouknout na Čtečku/tablet od onyx boox je to čtečka s e-ink, podavicenym displejem a co je hlavní s androidem kde je i market takze je to v podstate plnohodnotný tablet
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KORINKOWICZ:
    //okkk :)posledni poznamka :
    se naskenovanymi pdf nedelam, ale jinak to co chces uz posledni kindle s pdf umi...

KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    MRAKY: Ja tusil, ze mam pripsat, ze opravdu shanim tablet a ne ctecku :) Vlastnim Kindle 3, ale presne jak pise @HONZAF, PDF jsou tam naprd. Moje motivace je takova, ze si v nich potrebuju "podrthavat", pripadne delat poznamky, coz u toho myho Kindlu jde jen v Mobi souborech. Navic obcas ctu i nahrubo naskenovany texty, kde si o poznamkach muzu nechat jen zdat. (aby zas diskuze nesla jinym smerem, dodavam, ze o prevodu pdf do mobi vim, ale resit to nehodlam.)

Mozna se pletu a novy ctecky uz umej vic nez si myslim, ale pokud ne, snazim se ziskat odpoved na to, co jsem psal nize. Tedy na TABLET ;)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    HONZAF: mam posledni kindle a na cteni ( byt mam nexuse 7) bych nepouzi neco jineho... vetsinu toho co ctu jsou pdf...
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    MRAKY: tam je pdf pekne naprd. (alespon dle me zkusenosti s kindle s klavesnici)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KORINKOWICZ: jestli jen na cteni , tak rozhodne nejdi do tabletu, ale porid si jakoukoliv eink ctecku...
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Hola! Nemate pls tip na co nejlevnejsi Android tablet s 7.85 displejem a to POUZE A JENOM NA CTENI (VENKU)? Fakt to nemusi umet v podstate nic jinyho nez zobrazit PDF :) Ale je zadouci, aby tomu vydrzela baterka a dobre se na tom cetlo.

Zaujal me v tomhle smeru Prestigio MultiPad 4 Diamond 7.85. Nemate s nim nekdo zkusenost, konkretne s jeho citelnosti na slunci?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam