• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    SKUNKOPUMA
    SKUNKOPUMA --- ---
    HONCKA: Ja ti nevim, zni mi to jakoby na windows tabletech ten touch nefungoval vubec a zaroven nemohli mit simkartu. Myslim, ze ho treba hodne potesi i USB.
    W8 ma samozrejme taky svoje, ale tim, ze ma doma i komp u kteryho se w8 taky casem nevyhne, tak to dava do i budoucna smysl.
    Hele ja mam/mel 1ipod, 2 ipady, 3 iphony, jeden macbook a kdyz mam sahnout na pc s widlema dostavam vyrasku, ale stejne mu asi doporucim ty widle, protoze si myslim, ze mu to proste bude vic sedet.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SKUNKOPUMA: nevim s cim tam bude, ale jestli bude spis odkazanej na luzko tak se dotyku nevyhne nebo max normalni notebook, ale i ten je v posteli dost neohrabanej
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PECA: psal ze chce psat v mensi mire, navic na ios jsou ms office, predpokladam, ze asi bude chtit tablet s 4g (v nemocnicich wifi asi moc bezna nebude a pouzivat jako hotspot telefon nebo mit tam zapichtej usb modem je na dlouhodobejsi pouziti dost nepohodlny) a tam je vyber s win 8 dost omezenej. Jinak pokud nepouziva metro, tak je to s ekosystemem prast jak uhod a pro starsiho cloveka je imho ios vic privetivejsi
    SKUNKOPUMA
    SKUNKOPUMA --- ---
    HONCKA: w8 jsou dany, je na widle zvyklej celej zivot, ma svy oblibeny programy a chce k tomu klavesnici a mys jak pisu nize, takze ten touch pro nej nema takovej smysl. poslal by me s tim k sipku, ale dik za tip :)
    PECA
    PECA --- ---
    HONCKA: Vzhledem k tomu, že na tom chce nejdřív psát a potom si hrát, a taky ,že asi chce Win8, tak bych mu iPad nenutil. To je jiný svět, a ne každému musí vyhovovat jablečný "ekosystém" (nic ve zlým pochopitelně).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SKUNKOPUMA: v tom pripade bych se na win8 vykaslal a sel do ipada, je lehci, vydrzi 10 hodin na baterky a je na nej mnohem vic aplikaci a her uspusobenych na dotyk
    SKUNKOPUMA
    SKUNKOPUMA --- ---
    ANARCHY: ze to neni takovy rozdil je dobre slyset, dik.
    HONCKA: prevazne si cist nebo na neco koukat (video). v mensi mire pak psat a trochu hrat hry.

Vcera jsem s nim jeste mluvil, dosli jsme k tomu, ze je pro nej nejzasadnejsi hmotnost toho zarizeni.

Druhy aspekt je vydrz, meo by to vydrzet aspon 6h beznyho provozu .

A pak cena, melo by to stat rekneme do 10tis.

Takze asi prolezu alzu co se da poridit, ten tablet bude asi uz jen vzheldem k ty hmotnosti lepsi. Vyuzivat to jinak bude i po ty nemocnici, na dovoleny atd.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SKUNKOPUMA: zasadni otazka, co na tom v ty nemocnici chce delat?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ja mam win8 tablet, a s mysi a klavesnici de facto neni moc rozdil mezi nim a PC v tom, jak se to pouziva, snad jen vykonovy...

Vyhoda je, ze to clovek muze strcit do vetsi kapsy a vytahnout to treba v parku, aniz by se musel vlacet s necim objemnejsim. Osobne bych spis rekl, ze bude mit problem s Win8, pokud na ne z PC neni zvykly, nez s tabletem jako takovym...
    SKUNKOPUMA
    SKUNKOPUMA --- ---
    pls nemohl by mi nekdo poradit?

mam starsiho znamyho (cca 60), kteryho ceka dlouhodobejsi pobyt v nemocnici. chtel, abych mu doporucil nejaky tablet s win 8, klavesnici a mysi. S tabletama zkusenost zadnou nema a doma jen stolni PC (na ktery je zvyklej vcetne instalovanejch aplikaci). Rikam si, co mu ten tablet vlastne prinese, jestli by nebylo lepsi mu to rozmluvit a koupit normalni notas s w8?
    Aby z toho pak neby rozcarovanej ze to vlastne nefunguje jak pocitac a akorat s tim nebude umet?
    (ja s tabletama na windows teda taky zadnou zkusenost nemam... tak nevim)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    XMEDA: Tak já mám desetipalcovej tablet do značné míry na čtení comicsů (sedm nebo osm palců prostě nestačí). Jasně, kdybych na tom fakt chtěl něco psát tak mám k tomu bluetooth klávesnici a myš, ale na nějakou seriozní práci to prostě není. Na občasný brouzdání je samozřejmě sedm nebo osm palců ideální, ta desítka už přecejen něco váží...

Jo, a z těch dvou tabletů jak jsi psal níže, pokud to budeš někdy používat i na Skype, tak spíš to Lenovo, má lepší přední kameru (zadní nezmiňuju, tu stejně na tabletu skoro nikdo nepoužívá). Jinak je to asi jedno, Prestigio má zas o palec větší displej.
    PECA
    PECA --- ---
    Tak ono taky asi záleží na co to kdo chce. Na čtení mám čtečku (e-Ink), na to tablet nepotřebuju. Na video mám telku (a k ní disk na síti), nebo noťase (služebního). Tablet bych bral na takový to gaučový browsdání, ale hlavně na remaky deskových her, případně jako support pro hraní deskových her. A blbě vidím, takže raději 10". Nicméně mě to nepálí a nějaký rok čekání na něco co mě fakt nadchne, mě nezabije. :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    8 palcu je tak akorat na prenaseni v jedne ruce doma, nezabira to misto a da se to roztahnout prstama, kdyz je neco malyho. Zaroven je jeste dost malej na to, aby se vesel do tasky a nezabiral tam misto a nebyl moc tezkej, nebo do auta jako navigace. Desitka uz je spis na stojanek nebo na stul polozit. Ale 10" jsou taky uz drazsi a to mi pak uz prijde lepsi netbook..

Telefon se chystam na Note 4 jak ta cena trochu sleze.
    PECA
    PECA --- ---
    HONCKA: No, nevím, jestli chci zrovna BB, když jsem navyklej na Andorid. Nic, to sem nepatří, ale dík za tip, popřemýšlím o tom.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    VLAKODLAK: "to pro přítelkyni a už mě nebaví, jak mi před spaním zabavuje telefon a já nemam na čem si číst :D díky"

mozna sis to blbe vylozil a jen te chce zbavit telefonu. zkus popremyslet mozna usetris 3,5k :)))
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PECA: bb classic ma 3,6" klasickou klavesnici a tlacitka pro prijeti/odmitnuti
    PECA
    PECA --- ---
    VLAKODLAK: Velikost je věc názoru, já šetřím na nějaký solidní, přibližně 10". 8" je pro mě na dolní hraně použitelnosti :-) To bych jinak mohl rovnou zůstat u telefonu - mám cca 4,5" a po zkušenostech bych radši tak maximálně 3", klasickou klávesnicí a tlačítky pro příjem a odmítnutí hovoru.

Máš to denní přenášení v kabelce? Protože na stole už je to potom jedno, jak to je velký a vetší displej je vždycky lepší pokoukání... (můj názor pochopitelně)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    VLAKODLAK: je to presne ta mez, kdy se to da bezpecne drzet v jedne rozevrene ruce
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    XMEDA: Se bojim, že 8" bude už moc velkej :) grr ještě před půlrokem některý eshopy měly neprodaný starý N7mi ale teďka už je nesehnatelnej :(
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    VLAKODLAK: ten Prestigio Quantum multipad 8.1 neni marnej za svou cenu viz niz
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    Nepořizoval teď někdo třeba dětem nějakej tablet tak kolem třech a půl? Používanej N7 kupovat nebudu, google má fajn kurvítka, nechci po tom nic jiného, než aspoň trochu pěknej obraz, wi-fi, slušnej zvuk neurazí (vim jak nesmyslné to je, berte to prosím s rezervou) a aby na tom fungoval candy crush a podobné hry, je to pro přítelkyni a už mě nebaví, jak mi před spaním zabavuje telefon a já nemam na čem si číst :D díky
    Konec spamu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam