• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SKUNKOPUMA: zasadni otazka, co na tom v ty nemocnici chce delat?
    SKUNKOPUMA
    SKUNKOPUMA --- ---
    pls nemohl by mi nekdo poradit?

mam starsiho znamyho (cca 60), kteryho ceka dlouhodobejsi pobyt v nemocnici. chtel, abych mu doporucil nejaky tablet s win 8, klavesnici a mysi. S tabletama zkusenost zadnou nema a doma jen stolni PC (na ktery je zvyklej vcetne instalovanejch aplikaci). Rikam si, co mu ten tablet vlastne prinese, jestli by nebylo lepsi mu to rozmluvit a koupit normalni notas s w8?
    Aby z toho pak neby rozcarovanej ze to vlastne nefunguje jak pocitac a akorat s tim nebude umet?
    (ja s tabletama na windows teda taky zadnou zkusenost nemam... tak nevim)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    XMEDA: Tak já mám desetipalcovej tablet do značné míry na čtení comicsů (sedm nebo osm palců prostě nestačí). Jasně, kdybych na tom fakt chtěl něco psát tak mám k tomu bluetooth klávesnici a myš, ale na nějakou seriozní práci to prostě není. Na občasný brouzdání je samozřejmě sedm nebo osm palců ideální, ta desítka už přecejen něco váží...

Jo, a z těch dvou tabletů jak jsi psal níže, pokud to budeš někdy používat i na Skype, tak spíš to Lenovo, má lepší přední kameru (zadní nezmiňuju, tu stejně na tabletu skoro nikdo nepoužívá). Jinak je to asi jedno, Prestigio má zas o palec větší displej.
    PECA
    PECA --- ---
    Tak ono taky asi záleží na co to kdo chce. Na čtení mám čtečku (e-Ink), na to tablet nepotřebuju. Na video mám telku (a k ní disk na síti), nebo noťase (služebního). Tablet bych bral na takový to gaučový browsdání, ale hlavně na remaky deskových her, případně jako support pro hraní deskových her. A blbě vidím, takže raději 10". Nicméně mě to nepálí a nějaký rok čekání na něco co mě fakt nadchne, mě nezabije. :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    8 palcu je tak akorat na prenaseni v jedne ruce doma, nezabira to misto a da se to roztahnout prstama, kdyz je neco malyho. Zaroven je jeste dost malej na to, aby se vesel do tasky a nezabiral tam misto a nebyl moc tezkej, nebo do auta jako navigace. Desitka uz je spis na stojanek nebo na stul polozit. Ale 10" jsou taky uz drazsi a to mi pak uz prijde lepsi netbook..

Telefon se chystam na Note 4 jak ta cena trochu sleze.
    PECA
    PECA --- ---
    HONCKA: No, nevím, jestli chci zrovna BB, když jsem navyklej na Andorid. Nic, to sem nepatří, ale dík za tip, popřemýšlím o tom.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    VLAKODLAK: "to pro přítelkyni a už mě nebaví, jak mi před spaním zabavuje telefon a já nemam na čem si číst :D díky"

mozna sis to blbe vylozil a jen te chce zbavit telefonu. zkus popremyslet mozna usetris 3,5k :)))
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PECA: bb classic ma 3,6" klasickou klavesnici a tlacitka pro prijeti/odmitnuti
    PECA
    PECA --- ---
    VLAKODLAK: Velikost je věc názoru, já šetřím na nějaký solidní, přibližně 10". 8" je pro mě na dolní hraně použitelnosti :-) To bych jinak mohl rovnou zůstat u telefonu - mám cca 4,5" a po zkušenostech bych radši tak maximálně 3", klasickou klávesnicí a tlačítky pro příjem a odmítnutí hovoru.

Máš to denní přenášení v kabelce? Protože na stole už je to potom jedno, jak to je velký a vetší displej je vždycky lepší pokoukání... (můj názor pochopitelně)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    VLAKODLAK: je to presne ta mez, kdy se to da bezpecne drzet v jedne rozevrene ruce
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    XMEDA: Se bojim, že 8" bude už moc velkej :) grr ještě před půlrokem některý eshopy měly neprodaný starý N7mi ale teďka už je nesehnatelnej :(
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    VLAKODLAK: ten Prestigio Quantum multipad 8.1 neni marnej za svou cenu viz niz
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    Nepořizoval teď někdo třeba dětem nějakej tablet tak kolem třech a půl? Používanej N7 kupovat nebudu, google má fajn kurvítka, nechci po tom nic jiného, než aspoň trochu pěknej obraz, wi-fi, slušnej zvuk neurazí (vim jak nesmyslné to je, berte to prosím s rezervou) a aby na tom fungoval candy crush a podobné hry, je to pro přítelkyni a už mě nebaví, jak mi před spaním zabavuje telefon a já nemam na čem si číst :D díky
    Konec spamu :)
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    VLAKODLAK: čímž jsem teda chtěl říct, že začínám pochybovat o moudrosti koupě nexusu 7 z druhé ruky :)
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    VLAKODLAK: hledal jsem a našel fakturu, cca 50 dní po konci záruky
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    VLAKODLAK: no, me dneska chcipnul Nexus 6
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VLAKODLAK: cpu.. užil bych konektory a nějaký soucastky...
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    Tak muj nexus 7 2012 v noci na dnešek začal zničehonic svítit, pak zazrnil a umřel... nenapadá někoho čím by to mohlo být popř. co s tím? :D
    SPOTS
    SPOTS --- ---
    ZUZU: potvrzuji, že v L už se takový patent neřeší. Telefon moto g má po upgradu na 5.0.2 nativně už jeden guest nachystaný a lze přidat i další konkrétní účty.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    SKAFF: pokud je to tablet s 3G modulem, tak to bez rootu nejde. je to kvuli nejakymu patentu, ze nekdo ma patentovanej telefon s multiuser systemem, a kdyz je v tabletu telefonni modul, tak je to papirove telefon ne tablet. takze je to kvuli tomu patentu vypnuty, aby vyrobci neplatili licenci. zapnout se to da jedine po rootnuti tabletu... mozna ze v novejsim androidu (5?) uz je to vyreseny, ale tohle si tak nejak pamatuju, kdyz jsem to cca pred rokem resil taky na androidu 4.2...
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    XMEDA: ad wifi - zajimavost: vypozoroval jsem, ze trochu lepsi prijem to ma kdyz je to ve vertikanli poloze, kdyz to nelezi na stole. ale stejne je to slaby.

ad zvetseni fontu - v androidu v nastaveni se da globalne zvetsit font celeho systemu. jinak to zavisi asi na tvurci konkretni aplikace...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam