• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    TAP
    TAP --- ---
    NEVILL: to je asi cíl :). projeď si recenze, tím, že je to streamovaný vzduchem může asi občas vznikat nějakej lag, ale pokud máš výkonnej základ, ten tablet už ten přenos videa nějak utáhne
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    JOPS: nVIDIA je dělaná jako herní tablet, Yoga na sledování filmů. Asi dost záleží na tom, co na tom chceš dělat.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TAP: To by asi dávalo smysl...že by to třeba tak trochu nahradilo konzoli aniž by člověk musel ty již jednou vlastněné hry kupovat na jinou platformu...
    TAP
    TAP --- ---
    NEVILL: mělo by to jít, má to hdmi port, kterej normálně duplikuje obraz z tabletu ven. to streamování jsem nezkoušel, nemám na to kartu. ale pokud máš dost rychlej router a podporovanou GPU, neměl by být problém
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TAP: dá se to při tom streamování her ze steamu připojit na televizi?
    TAP
    TAP --- ---
    JOPS: mám ho od včerejška, je to fajn. jen ten gamepad asi zůstane ve skříni, ty hry, co by za to stály, jsou docela drahý a klidně si je zahraju na steamu, kde už většinu mám za polovic.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JOPS: Teda jakmile k tomu dokoupíš pouzdro, gamepad a stylus tak ta cena hned naskočí, ale i je ten poměr cena/výkon přesvědčivý. Kdyby mi Nexus 10 odešel do křemíkového nebe tak bych si Shield K1 zřejmě pořídil.
    JOPS
    JOPS --- ---
    podle me je ted nejlepsi pomer vykon cena v tabletech NVIDIA SHIELD K1

sice to je 8" , ale kdyby mi nedej boze odesel iPad, tak jdu do tohohle
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    THOMASMORTA: potvrzuji, mam Lenovo Yoga 8 a jinou konstrukci tabletu bych uz nechtel...
    RODWY
    RODWY --- ---
    a
    Google Pixel C review - CNET
    http://www.cnet.com/products/google-pixel-c/
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Jinak ohledne win, jestli je to normal u vsech, ale ted jsem mel v ruce Lenovo Miix 700, coz je total win hiend za 35k a nefungovala tam zasadni vec, co od tabletu beru jako normal, vypnout a zapnout s okamzitou reakci, u tohodle byl delay cca 10 sekund, je to u wokenich tabletu normal? Uvazoval jsem, ze bych nahradil notebook a ipad jednim zarizenim na urovni tohodle lenova nebo surfacu, ale tohle me od toho odrazuje
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    RODWY: Jestli půjdeš do Yogy, tak potom budu rád za reference na technologii ANYPEN. Sám zvažuji, že bych do budoucna pořídil YOGU s Windows.
    Jo a varuji: nejsem sám, kdo považuje tvar tabletu Yoga za velmi návykový a klasické tablety mi oproti ní už připadají jako kus plochého šutru:-)
    RODWY
    RODWY --- ---
    THOMASMORTA: diky.) vychazi me to z toho Win!
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    RODWY: Hardwarově mám skvělou zkušenost se sérií YOGA Tab (případně tablet, v různých generacích to kolísá).
    Yoga má slot na SIM, SD kartu, mikroUSB (klasické USB u tabletů je vzácnost, ale redukce je snadno sehnatelná) LTE wifi.
    Pro W10 je aktuální verze YOGA TABLET 2 ANYPEN, pro android YOGA TAB 3.
    Jestli Windows nebo Android Ti neumím rozhodnout - já mám Android, ale dostal jsem ho darem a sám bych si ho nevybral, protože trpím osobní antipatií k čemukoli od Googlu. Tablety s Windows mají IMHO blíž k notebooku, mají lepší podporu různých office a vůbec kancelářských věcí. Android skoro všechno řeší samostatnými aplikacemi - a na Androidu se musíš smířit s tím, že si nezobrazíš většinu stránek využívajících nějak víc Flash, kterážto technologie je v tuto chvíli tlačena velkými firmami pryč z webu, protože obsahuje závažné bezpečnostní díry, u kterých je jednodušší celou technologii napsat znovu a lépe, než díry záplatovat. Mimo jiné to znamená, že z většiny prohlížečů se nedostaneš na weby se seriály online (YouTube a Stream mají samostatné aplikace, které samozřejmě fungují, ale ty nejsou v šedé zóně autorského práva) a mě osobně třeba mrzí, že se nedostanu na kongregate.
    Pokud dáváš mezi prohlížeči přednost Firefoxu a využíváš různých jeho bezpečnostních režimů, tak věz, že na Androidu máš na výběr mezi betaverzí klasického Firefoxu a upravenou verzí pro Android. Já používám druhou variantu a možnosti anonymního režimu jsou trochu osekané.
    Pokud ovšem nemáš problém s Chrome a nejsi paranoidní uživatel střežící si úzkostně své soukromí, tak Google si svůj prohlížeš na vlastním OS samozřejmě udržuje v dobré formě.

Co se týče bezpečnosti, tak jenom dobré upozornit, že Lenovo (výrobce Yogy) je známé svým laxním přístupem k aktualizacím Androidu - když se nedávno objevila bezpečnostní díra v jádře trojkového linuxu, nad kterým je vystavěný i Android, na níž byla záplata vydaná do 24 hodin, tak Lenovo ji poslalo do aktualizací asi za týden. A to šlo o chybu označenou jako kritickou...
    Na druhou stranu - pokud neinstaluješ každou aplikaci, kterou potkáš a zachováváš pravidla elementární internetové bezpečnosti, tak by to neměl být problém.

S tabletem s Windows zatím bohužel nemám zkušenost, takže k tomu nemohu podat tak obsáhlý komentář.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    MISTERIO: cenove z toho vychazi spis nejaky Yoga tablet s Win 8, ne?
    RODWY
    RODWY --- ---
    zdravim,
    z duvodu cestovani zvazuju tablet,ale vubec nemam prehled!
    na mail,web,sem tam fotky(edit),navigace do kary.)
    asi 8"(10),usb,idealne sim(LTE)
    android nebo W?proc?

Diky
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    ahoj,

nejake doporuceni na pozadavky nize? Na heureka.cz se umim podivat, ale oblast nesleduju, tak nevim co je papirove slusne, ale v realu problemove... Diky!

Notebook
    10-15 tisic
    Lehkej
    Vydrz na barerku
    Funkce nepotrebujem - de fakto email, fotky, net
    Idealne ten typ yoga tablet - co jde preklopit o 180 stupnu a sundat klavesnice?
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    Tablet iGET Smart S72 Black | Alza.cz
    https://www.alza.cz/iget-smart-s72-black-d3028359.htm?catid=18852388
    či tenhle
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Tablet asus memo pad 7 / praha / 1950 CZK ]
    co třeba tenhle ? nedokázal by splnit ty mé požadavky ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam