RODWY: Hardwarově mám skvělou zkušenost se sérií YOGA Tab (případně tablet, v různých generacích to kolísá).
Yoga má slot na SIM, SD kartu, mikroUSB (klasické USB u tabletů je vzácnost, ale redukce je snadno sehnatelná) LTE wifi.
Pro W10 je aktuální verze YOGA TABLET 2 ANYPEN, pro android YOGA TAB 3.
Jestli Windows nebo Android Ti neumím rozhodnout - já mám Android, ale dostal jsem ho darem a sám bych si ho nevybral, protože trpím osobní antipatií k čemukoli od Googlu. Tablety s Windows mají IMHO blíž k notebooku, mají lepší podporu různých office a vůbec kancelářských věcí. Android skoro všechno řeší samostatnými aplikacemi - a na Androidu se musíš smířit s tím, že si nezobrazíš většinu stránek využívajících nějak víc Flash, kterážto technologie je v tuto chvíli tlačena velkými firmami pryč z webu, protože obsahuje závažné bezpečnostní díry, u kterých je jednodušší celou technologii napsat znovu a lépe, než díry záplatovat. Mimo jiné to znamená, že z většiny prohlížečů se nedostaneš na weby se seriály online (YouTube a Stream mají samostatné aplikace, které samozřejmě fungují, ale ty nejsou v šedé zóně autorského práva) a mě osobně třeba mrzí, že se nedostanu na kongregate.
Pokud dáváš mezi prohlížeči přednost Firefoxu a využíváš různých jeho bezpečnostních režimů, tak věz, že na Androidu máš na výběr mezi betaverzí klasického Firefoxu a upravenou verzí pro Android. Já používám druhou variantu a možnosti anonymního režimu jsou trochu osekané.
Pokud ovšem nemáš problém s Chrome a nejsi paranoidní uživatel střežící si úzkostně své soukromí, tak Google si svůj prohlížeš na vlastním OS samozřejmě udržuje v dobré formě.
Co se týče bezpečnosti, tak jenom dobré upozornit, že Lenovo (výrobce Yogy) je známé svým laxním přístupem k aktualizacím Androidu - když se nedávno objevila bezpečnostní díra v jádře trojkového linuxu, nad kterým je vystavěný i Android, na níž byla záplata vydaná do 24 hodin, tak Lenovo ji poslalo do aktualizací asi za týden. A to šlo o chybu označenou jako kritickou...
Na druhou stranu - pokud neinstaluješ každou aplikaci, kterou potkáš a zachováváš pravidla elementární internetové bezpečnosti, tak by to neměl být problém.
S tabletem s Windows zatím bohužel nemám zkušenost, takže k tomu nemohu podat tak obsáhlý komentář.