• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    PECA
    PECA --- ---
    AXTHEB: Rozumím. Matné (temperované) ochranné sklo je na cestě. Tak snad to bude fungovat a citlivost se výrazně nezhorší.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PECA: Nezašpiní se stejně, zašpiní se dřív, víc a hůř se čistí. A na skle se dělá nalepením plastové fólie, skrz pískované sklo toho moc vidět není:)
    PECA
    PECA --- ---
    AXTHEB: To myslíš, jako že matný se hůře otírá, čistí? Lesklý povrch se se totiž zamatlá úplně stejně. Já si spíš myslím, že udělat kvalitní matný povrch na skle je prostě mnohem obtížnější (dražší), než lesklý. Nevím, ale je to dost na draka.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PECA: matné se nedělají kvůli otiskům
    PECA
    PECA --- ---
    Tak si poslední postřeh k Lenovo TAB3 10 bussines: Displej je ok, barvy parádní, rozlišení (1920×1200) pro mě skvělý, ale... Je to lesklý jak psí kulky. Normálně to funguje jako zrcátko, natož, když se s tím vyleze ven. Na sluníčku konečná, jedině zalézt do stínu. Trochu opruz, protože na terase se s tím fakt blbě dělá - jas na plný grády a musím si najít polohu, aby mi to neodráželo xicht - nejlépe si vzít černé triko.
    Akorát mám pocit, že toto je problém asi všech tabletů obecně, ne? Jedině pořídit matnou krycí fólii, když už to ti šulini nedělají matné rovnou. Dmnti, fakt.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    WIL_M: 4GB, požitelných 3,75GB protože integrovaná grafická karta v CPU
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    TOOMIX: díky za tip, na Ali kouknu :)
    na ty specifikace jsem se díval, kolik Ti ukazuje systém?

HONCKA: stalo se, displej už mám doma :)
    ten přístup lenova je otřesný, jako zákazníka mě to z principu fakt sere.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    WIL_M: jeste je reseni srat na autorizovanej servis, objednat to z ebaye a nechat to vymenit v neautorizovanym
    New Original Touch Screen and LCD for Lenovo MIIX 3 1030 MIIX 3 1030 MIIX3 | eBay
    http://www.ebay.com/...3-1030-miix-3-1030-miix3-/231989034875?hash=item36039fbf7b:g:Bd0AAOSwc1FXa-W0
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    WIL_M: Intel měl a má pořád na webu, že maximum jsou 2GB
    Intel® Atom™ x5-Z8300 Processor (2M Cache, up to 1.84 GHz) Specifications
    http://ark.intel.com/products/87383/Intel-Atom-x5-Z8300-Processor-2M-Cache-up-to-1_84-GHz

každopádně tablet mi DHL přivezlo 30.12.2015 a jsem s ním nadmíru spokojený, ať už se jedná o rychlost nebo výdrž baterky. Ta je 4-7 hodin hlavně podle toho, jestli je připojená dockovacé klávesnice nebo ne. Akorát těch 64GB místa je občas málo (jo, dá se to řešit micro SD kartou), ale zase to člověka nutí tam mít jen dokumenty a ne kraviny. Příště si ale pořídím nějaký s SSD v M.2 slotu.

A koukni se na Aliexpress, tam jsou ty tablety ještě levnější
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    koupil jsem si lenovo miix 3 1030 a po půl roce si šikovně rozbil displej. zeptal jsem se v lenovu, co by stála oprava a díl není dlouhodobě k dispozici a stál by 20k bez DPH. tablet byl vyroben před rokem a čtvrt a v době uvedení stál 10k i s daní. tak vysoce vztyčený prostředníček na zákazníka jako od lenova jsem dlouho neviděl. vyměnil jsem si s nimi pár zpráv, ale prostředníček se vždy vztyčil ještě o něco výše. uznávám, že jsem nešikovnej, ale tohle je prostě dost běžná záležitost a nevím, proč bych za to měl bejt "šikanovanej". nikdy víc toto. ukázalo se bohužel, že připlácet za některý značky se prostě nevyplatí.
    PECA
    PECA --- ---
    Lenovo TAB 3 1 business - regulace jasu - vyřešeno:
    Nešel mi regulovat jas, normálně tam je v nastavení šoupátko na nastavení. Ale ať jsem to nastavil jakkoliv, tak to mělo stále stejný jas. Po nějaké chvíli jsem vyggoglil, že je potřeba nainstalovat nějakou jinou appku na regulaci jasu a vypnout automatickou regulaci. Oni ti šulini z Lenova u TAB3 10 nemají asi čidlo, nebo jim to nějak jinak nefunguje, ale automatická regulace je nastavená a v nastavení ji nelze vypnout/zapnut.
    Dmnti, fakt...
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    PECA: Jj, HDMI je (z mně těžko pochopitelných důvodů) spíš "nadstandard". Asi těm Widlím 10 neuniknu...
    PECA
    PECA --- ---
    Mám velkou prosbu - CZC má na Praze Háje vystavenou klávesnici pro Lenovo A10-70. Akutně potřebuju solidní fotku rozložení klávesnice. Hlavně, jestli je enter nízký široký a na dním 2 "normálně" široké klávesy }] a |\; na české /ú a (). O český potisk mi nejde.

Já tu mám verzi z Alzy a ta je pitomá. A sice: zbytečná klávesa klávesa vedle levého šiftu (navíc malá) a dvě příliš malé klávesy vedle entru. Normální klávesy jsou široké cca 15 mm, ty mnou zmíněné 3 malé, jsou široké pouhých 10 mm. Dobře, pajp, beksleš, přehlásku a kroužek nepíšu často, ale závorky fuckt jo! No a potom ten všeobecně východoevropský potisk, bez barevného rozlišení, to opravdu není srandovní, v tom aby se prase vyznalo.

PECA
    PECA --- ---
    ARCHIMEDES: Nato HDMI pozor, to nemá zdaleka každý tablet.Pokud to uvažuješ používat jako mininotebook, pak by asi byly lepší widle - následně nemusíš řešit oladače. A taky na windows 10 tabletech spíše najdeš skutečné USB-A. To bych ale radši ověřil pohledem na fotku od výrobce, nebo uživatele.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    PECA: Faktickou záměnnost označení "USB host" a "OTG" pobírám :) Ale viděl jsem v nabídkách i tablety s USB-A a tam jsem nevěděl. K ovladačům: v úvahu padá jak Android 4.x i 5.x, tak Widle 8 i 10. Kde bude menší problém po stránce USB zařízení? Win, předpokládám? Sice je tablet pro mě jen doplňkové zařízení, ale čím víc se k tomu budu moct chovat jako k minimininotebooku, tím líp.
    (Druhý zásadní požadavek je HDMI, ale to je výstup, takže to by snad fungovat mělo, Android i Win).
    PECA
    PECA --- ---
    ARCHIMEDES: Abys mi rozumněl správně, tak to že u tabletu píší "host", tak tím myslí "otg", protože tablety nemívají velikou samici A, ale právě mikro A-B. Jinak jde o prd. Největší problém je v tom, aby tablet měl v sobě příslušný ovladač. Na takové ty běžné myši, klávesnice a flashky to ale běžně mají.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    PECA: Díky. Ten bordel je smutný, tím se výběr tabletu komplikuje, ale alespoň nezahodím nějaké možné kandidáty zbytečně :)
    PECA
    PECA --- ---
    ARCHIMEDES: Je v tom bordel, jo. USB HOST by měla správně být samice A. USB-OTG samice mini či mikro USB A-B. Rozhodně si možnosti portu ověř dotazem u prodejce. V nejhorším vyzkoušej a vrat ve 14denní lhůtě.

-----
    Dneska jsem měl cestu do Mladé Boleslavi, tak jsem se tam stavil v Elektroworldu a v Datartu. Vyzkoušel jsem kryt na Lenovo TAB 2 A10-30. Tento pasuje celkem dobře, pouze spodní úchyt s mi zdá být trochu jinak zakřiven a nepasuje přesně. Ale drží dobře. Potom jsem porovnal svůj nový TAB 3 10 Business a vystavený TAB 2 A10-70. Rozměry, tlačítka a vůbec kompletní design jsou naprosto totožné.
    Takže paráda, objednám si kryt s klávesnicí na A10-70 :-)
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    Ahoj, snažím se rozklíčovat značení současných tabletů, co se USB týká.
    Není mi úplně jasné, jak zcela jednoznačně a bez pochyb poznat, jestli je zařízení schopné pracovat i jako USB host.
    Jasně, když je explicitně napsáno OTG nebo USB host, je jasno. Ale kdy má třeba jen "USB 2.0"(3.0) (micro nebo obyč), bez uvedení OTG, znamená to, že to ten tablet neumí? Je třeba vůbec možné mít USB 3.0 jako ne-host? A když stejně tak s velikostí - vyskytuje se USB-A, které by nebylo schopné živit připojené zařízení?
    Trochu se to motá se značením u malých notebooků, kde samozřejmě USB porty hosting umí, ale nikdo to neznačí a pak nevím, kdy to výrobce/prodejce značí tak a kdy "tabletově" (čili nemám explicitně OTG=neumím).
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Postřeh ohledně zvuku. Lenovo Tab3 10 hraje dobře, ale na opačnou stranu. Ono to dá rozum, když repráky směřují dozadu. Ale kterej ňouma to tak hloupě vymyslel...
    Přitom z přední strany je jenom sklo. Displej začíná hodný kousek pod úrovní otvorů repráků na druhé straně.
    V tomto ohledu je na tom Yoga 3 o 100 procent líp.
    A je to fakt docela pitomý, ty repráky vzadu. Protože když si to dám hlasitěji, tak to na opačné straně zbytečně řve do místnosti.

Jinak poznatek ohledně obaly, který zatím žádný nemám. Určitě nějaký co umí dělat stojánek. A klávesnice na psaní by se taky hodila... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam