• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Ahoj, nemá někdo Lenovo TAB 3 7?
    Lenovo TAB 3 7 16GB LTE Slate Black - Tablet | Alza.cz
    https://www.alza.cz/lenovo-tab-3-7-16gb?dq=4426106&catid=18852425#popis

Sháním něco malýho s LTE, co nestojí majlant, a tohle vypadá na jedinou možnost. Zajímá mě, jestli je to použitelný na nenáročnou práci - web, čtení knížek, navigaci... Lidi si stěžujou na lesklý displej... - jaký to má další mouchy?
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    Ahoj, nemá někdo zkušenost s tabletem Huawei ?
    tužka vypadá slibně..
    【HUAWEI MediaPad M2 10.0】 - Huawei PC & Tablets - Huawei Official Site
    http://m.huawei.com/enmobile/consumer/tablets/detail/mediapad-m2-10-en.htm
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GILDARIUS: už rok jedu na Chuwi Hi10 s Windows 10 Pro x64 a jsem nadmíru spokojen, jen je potřeba dokoupit microSD kartu, těch 64GB je tak tak. Ale zas to má jedno plnohodnotný USB 2.0 a USB 3.0 s tím, že třetí 2.0 je v klávesnici
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    Zduř, jezdím na služební cesty a zacali ve firmě picovat stín ze pouzivame notasy pro soukromý účely, koukal jsem na ty 2v1 s odendavatelnou obrazovkou a 64Gb diskem, ma to vůbec smysl je to použitelný? Koukal bych na tom na filmy, psal emaily(proto chci klavesnici)četl pdf a mozna zaparil nějakou hru (age 2, starcraft 1, transport tycoon a tak) - takze potřebuju windows
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    BOD, DUCATIMONSTER: teď je to za 107$
    BOD
    BOD --- ---
    DUCATIMONSTER: on byl black friday
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    BOD: 168 dolarů není 2500czk
    TAP
    TAP --- ---
    BOD: 1280 x 800 pixels na 9.7" je hodně málo. jinak na papíře to vypadá dobře a za tu cenu z toho kdyžtak budeš mít fajnový prkýnko do kuchyně, co ti promítne i recept na chleba s vajíčkovou pomazánkou :)
    BOD
    BOD --- ---
    Co říkáte na
    New 9.7" Tablet PC Android 5.1 4GB 32GB Tablet PC Sim card GPS IPS Bluetooth 4.0 Gift w/ Keyboard as gift-in Tablet PCs from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/...n8L6d&scm=1007.14110.63272.0&pvid=90aa792c-b043-42ed-8400-a8a231cd817a
    32GB, 4GB RAM, 2500CZK

jinak fandím lenovo tab, na tohle jsem narazil náhodou a říkám si jestli zkusit
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    HONCKA: no s tím ipadem mohu potvrdit že je to dost voser... já teda používám aplikaci ibooks a teď mi jen tak všechny knihy co jsem tam měl zmizely...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JOPS: mam ipad zajimal by me ten oser. Celkem dost ctu, vsechny knizky v pc mam v calibre a syncuju to do marvin ctecky v ipad, nikdy jsem nemel problem
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JOPS: Jasný, chápu. Já jsem právě takhle svoje rodiče vybavil Kindlem Paperwhite a oba jsou s tím hrozně spokojení. Maminka tam sice má nějaký obří font takže listuje skoro pořád, ale to jí nevadí, hlavně že si může číst bez brejlí... :-))

Jo, s tímhle rozlišením nic moc levnějšího než ten Asus asi nenajdeš. Je tam sice Android 5.0, ale budiž, na to použití co popisuješ by to mělo v pohodě stačit...
    JOPS
    JOPS --- ---
    NEVILL: to jo, to bych koupil Kindle a nazdar bazar. Ale prece jenom ty multimedia tam taky budou...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JOPS: kdyby to bylo jen na čtení knížek tak by byla lepší čtečka s posvíceným displejem...
    JOPS
    JOPS --- ---
    hoj,

chci mamce koupit nejakej tablet. Nejlepe s androidem (ted ma muj starej iPad 1. generace).

Hraje na tom karty a chodi na net. Doma mam tri prdele ebooku a dostavat to do iPadu je hroznej oser. Nebo fotky. Proste iTunes mi do PC nesmi :)

Nevim moc co koupit.
    v hledacku mam toto. Vic se mi do toho davat nechce.
    Asus ZenPad 8 (Z580C) černý - Tablet | Alza.cz
    https://www.alza.cz/asus-zenpad-8-z580c-cerny-d4193738.htm?catid=18852425

chci, aby si na tom byla schopna pustit knizky. Proto to rozliseni co tam je. Sice mamka nosi bryla, ale to pismo bude uhlazenejsi a celkove snad i hezci ne ? :)

Ja osobne mam iPad AIR, coz je super, ale pro mamku potrebuji neco, co bez problemu obslouzim, kde bez problemu cokoliv nahraju ze site (fotky, video, ebook a ja nevim co) coz s iPadem je oser...
    Nejakej jinej tip ?
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    Tak díky za tipy, včera večer mi ho dovezli - Nvidia K1. Prostě ano...vycházel asi nejlíp za tu cenu. Plus jsem dokoupil onen gamepad STG-One - viz můj předešlý příspěvek.

Tablet dobrý - Dovolil bych si shrnout první dojmi, pokud by někdo váhal (i když ono to spíš vypadá, že už ho tady má většina co o tom uvažovala :) ), i když zatím nechci moc přepálit počáteční nadšení.
    Co jsem viděl zařízení s androidem porůznu, tak bych řekl že tenhle je na tom skvěle. Nebo spíš, takhle by to asi mělo normálně vypadat, jenom to tak bohužel není. Myslím tím - docela čistý android (fakt snese srovnání s Nexusem). Nejspíš se bude Nvidia starat o aktualizace (Já už ho dostal se šestkou, i když původně byl s pětkou a rovnou na mě vyběhla i snad aktualizace na 6.0.1). Jsem zvědav jestli bude v budoucnu Nugat.

SD je super, že se dá přiřadit jako vnitřní paměť (sry, dosud jsem měl telefon s Android 4.2, tak chápu, že pro někoho už je to běžná věc).

Game Straming (Z PC do tabletu) - trochu mi trvalo než jsem příšel jak, protože jsem lezl furt do GameExperience na PC a tam se pokoušel nějak spojit obě zařízení. Nicméně z tabletu - game hub - PC hry - funguje docela dobře, co jsem zatím odzkoušel a jsem z toho nadšen. Tomu říkám využití svého ekosystému.....
    Exkluzivní hry(?)- ....jenom kdyby pro tablet některé ty hry nemusel případně kupovat znova a mohl říct, že je mám už na steamu. Bohužel, některé srdcovky si pro tablet asi budu muset koupit znova (koukám na tebe Super Meat Boyi....)

Kamera - tady je vidět, že se šetřilo. Není to na hezké fotky, ale mě to netrápí, nejsem fotící člověk. Myslím, že jsem ani neviděl přisvětlovací diodu, takže ani baterka nebude. Nevadá, ale pro někoho to bude možná problém.

Baterka je při hraní tak 1:1 - jedna hodina hraní = jedna hodina nabíjení. Max 3-4. Což je vlastně takový průměr.

Pokud se někdo rozhoduje ohledně onoho avízovaného padu - docela mi trvalo to rozeběhnout. Nakonec mi pomohlo nedávat spínač na 2 - pozice pro Android, ale na 4 - nějaká legacy pozice pro hodně tipů zařízení i Androida (ale asi se bude lišit dle daného zařízení, na Nvidia Shieldu funguje zatím prostě v pozici 4). Potom co začal fungovat jsem došel k názoru, že se s tím hraje docela dobře. Pro mě určitě líp, než na dotykovém displeji. Sice zpracování a kvalita má k nomrálním gamepadům daleko (když to porovnám třeba s domácím Logitechem F710 nebo klasickým XBOX padem), ale na to tabletové hraní to jde....
    Mínusy - na prostředníčkách nejsou triggery, ale normální tlačítka, která jenom jako trigger vypadají. Na to bacha, dle obrázků to fakt nepoznáte. A jinak pad blokuje zdířky na tabletu, který se nedá nabíjet, když je zadokován v padu, a bohužel do něj nezastrčím ani sluchátka (což by třeba u jinak posazené zdířky bylo jinak). Chápu, že je pro výrobce težké udělat něco, co bude vyhovovat pro všechny zařízení.

Ale pokud zrvona pad neotočíte vzhůru nohama, tak v tom tablet drží dobře. Při zadokovaném tabletu se mi opět potom vybavily vzpomínky z devadesátek na Atari Lynx, Sega Game Gear a podobný handheldy.
    Nabíjení trvá asi 2-3 hodiny. Zatím jsem při hraní vybil spíše tablet, než pad, takže nevím kolik vydrží max. Výrobce udává někde kolem 12-15 hodin. S tím, že se při neaktivitě vypíná, takže určitě nebude potřeba nabíjet nijak často.

Suma sumárum, pokud to bude fungovat vše tak hezky jak jsem zažil od včrejška, tak jsem se svým nákupem vlastně spokojen a peněz litovat nebudu. Jenže člověk nikdy neví, kdy se objeví něco, co zkazí celý dojem.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    MISTERIO: Má, polovinu situací to řeší a ten cover je povedený. Prostě za mě je ten tablet kousek od ideálu (pro mě) a tohle to trochu kazí. Pak mi ještě občas zlobí rotace, zasekne se v landscape a ne a ne se otočit na výšku. Vyřeší to spuštění hry, která je na výšku a otočení si vypnutí a pak už zase funguje auto rotate v celém systému...
    DUMBO_STRANG
    DUMBO_STRANG --- ---
    MISTERIO: Ano
    MISTERIO
    MISTERIO --- ---
    HELVETE: Nvidia Shield má magnetické pouzdro ne? Dá se aktivovat otevřením coveru :)
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    N0NECZ: jen taková drobnost, shield k1 mám a celkově je fajn, ale to zapínací tlačítko je peklo, strašně blbě se mačká. Škoda že se display neumí probudit na poklepání...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam