• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    PECA
    PECA --- ---
    LACHAUER: Lenovo také kašle na aktualizace. Mám tab 3 10 business, vyfiltruj si moje posty. Neznám 4 10, ale ono asi těžko vybírat, když nechceš nic extra drahého. Žena má yogu 3 (lenovo) a zkušenost podobná, jen trochu jiné mouchy...
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Ahoj, rád bych dětem koupil tablet. Použití: video, YouTube, příp. hudba (tedy 3.5 jack výstup na bedny, ale to má předpokládám každý), nějaká ta Botanicula nebo jiná hra. Graficky náročné hry asi ne. Spíš větší, kolem 10 palců, s androidem, rád bych aspoň 2 GB RAM. Vzhledem k tomu, že hrozí že to časem rozbijou, nemusí to stát majlant.

Zatím uvažuju o Lenovo 4 10.

Nějaké zkušenosti nebo osvědčené jiné modely? (míval jsem Asus, ale zdá se mi že dost kašlou na aktualizace).

Díky.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    THOMASMORTA: Ja se jim nedivim, dokud ve storu nic moc neni tahaji vyvojari za delsi kus provazu, jakmile bude store plnej zajimavejch pouzitelnejch aplikaci, tak nic ms nebrani zariznuti instalovani aplikaci mimo store v neenterprise verzich windows a samozrejme uctovat si ke kazdemu nakupu tucne provize..
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    WIL_M: Jenže právě to, že vývojáři nechtějí jít do Storu Microsoftu komplikuje situaci s vývojem plnohodnotných Windows pro ARM procesory:-)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    THOMASMORTA: souhlas, ve storu ne, ale existuje bambilion aplikací pro win, který na tom poběží ne? :)
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    ahoj,
    muze nekdo kdo mel (nebo idealne ma) iPad Air 1 porovnat hlasitost reproduktoru s Air 2 nebo iPad 2017? Diky
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    THOMASMORTA: tak teď Surface má normální Windows 10 a ne ty omezený RT, takže je to snad celkem použitelný...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    WIL_M: Nejsem si jistý, Microsoft se svým Surfacem od začátku jede tuhle strategii a nevím, jestli mají ve storu hromadu kvalitních aplikací.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    THOMASMORTA: souhlasím, ale kdyby touhle cestou jeli od začátku (tzn chtěli, aby existovaly špičkový zařízení pro jejich platformu), mohlo být dnes ve storu mraky kvalitních aplikací, který jsou teď jen pro iOS a čert ví, jestli se kdy dočkají portace na jinou platformu
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    WIL_M: Chce konkurovat iPadu, možná dokonce iPadu Pro, takže cena tomu odpovídá:-)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    THOMASMORTA: s poměrně sebevědomou cenovkou, koukám

Google Pixel C - Tablet | Alza.cz
    https://www.alza.cz/google-pixel-c-d4662661.htm
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    WIL_M: Myslím, že Google by svůj Pixel C také mohl aktualizovat:-)))
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    osobně jsem kvůli chybějícím aktualizacím na androidu přešel na levnej čínskej windows tablet. není to úplně ono, ale na moje použití dostačuje
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    PECA: moc neaktulizuje nikdo (leda iOS konkurence, ale té chybí to zásadní, tj. android :))). Sám mám už roky Samsung Note 2014 edition se stylusem, který vlastně vyhovuje úplně vším a Tab S3 za skoro 20k fakt není důvodem k upgradu i přes horší výdrž po těch letech a absenci rychlonabíjení (to mrzí asi nejvíc).
    PECA
    PECA --- ---
    WIL_M: To bych taky rád věděl. Jako o NVidii jsem hodně uvažoval, ale dělají jen ten malý (nebo alespoň v té době jsem od NV 10" nenašel).

Mě ta situace dost sere. To je jako kdybych si koupil noťase v léťe a kvůli jarní aktualizaci musel koupit novýho. :(
    Ostatně, nevidím problém v upgradu na další major verzi os pustit chlup a zaplatit 2 - 3 stovky. Jestli nemaj na údržbu.

Nicméně, co jsem četl, tak prý je to problém výrobců čipů, kteří neudržují potřebné "drivery" na starší SoC. Takže výrobce tabletů/telefonů s tím pak (prý) už nic nezmůže. Těžko říct. Uvidím, jak bude aktualizovat HMD Nokia - třeba se hnou ledy a někam se to posune.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    PECA: aktualizuje androidí tablety vůbec někdo kromě Nvidia, Sony a částečně Samsung?
    PECA
    PECA --- ---
    N0NECZ: Zabordelenost nevím, neznám čistý Android, ale u Tab 3 10 mi to přišlo v pohodě. Nicméně aktualizace nečekej :( Příště na Lenovo prdím.
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    Doporučili byste nějaký tablet s LTE? Nemusí to být nic extra, hrát se na tom nebude. Jde spíš o spolehlivost, svižnost, dobrý připojení, výdrž na baterku.
    Nejlépe případně i z těchto https://www.agem.sk/tablety-e-book/android-168153

Akorát nevím jak moc se Lenovo o svá zařízení stará ohledně aktualizací a jak je ten jejich droid moc zabordelený/přestavěný.

Předem díky za tip.
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    THOMASMORTA: ....doslo mi ze windows nechci , takze nejaka rada nebo tip na 10 palcovy android?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    DROOPI: V současné době to vypadá tak, že trh se rozdělil na malé tablety 7"-8", kde kraluje Android, velké tablety okolo 10" jsou teď vytlačovány 10" palcovými konvertibly - proto dominují Windows, ale u čínských výrobců se často setkáš s dualbootem (zmiňovaný Chuwi se i u nás dá sehnat s dualbootem) no a tablety větší než 10,1" jsou obvykle pro profiprezentace a do pěti tisíc je fakt neseženeš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam