• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    THOMASMORTA: s poměrně sebevědomou cenovkou, koukám

Google Pixel C - Tablet | Alza.cz
    https://www.alza.cz/google-pixel-c-d4662661.htm
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    WIL_M: Myslím, že Google by svůj Pixel C také mohl aktualizovat:-)))
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    osobně jsem kvůli chybějícím aktualizacím na androidu přešel na levnej čínskej windows tablet. není to úplně ono, ale na moje použití dostačuje
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    PECA: moc neaktulizuje nikdo (leda iOS konkurence, ale té chybí to zásadní, tj. android :))). Sám mám už roky Samsung Note 2014 edition se stylusem, který vlastně vyhovuje úplně vším a Tab S3 za skoro 20k fakt není důvodem k upgradu i přes horší výdrž po těch letech a absenci rychlonabíjení (to mrzí asi nejvíc).
    PECA
    PECA --- ---
    WIL_M: To bych taky rád věděl. Jako o NVidii jsem hodně uvažoval, ale dělají jen ten malý (nebo alespoň v té době jsem od NV 10" nenašel).

Mě ta situace dost sere. To je jako kdybych si koupil noťase v léťe a kvůli jarní aktualizaci musel koupit novýho. :(
    Ostatně, nevidím problém v upgradu na další major verzi os pustit chlup a zaplatit 2 - 3 stovky. Jestli nemaj na údržbu.

Nicméně, co jsem četl, tak prý je to problém výrobců čipů, kteří neudržují potřebné "drivery" na starší SoC. Takže výrobce tabletů/telefonů s tím pak (prý) už nic nezmůže. Těžko říct. Uvidím, jak bude aktualizovat HMD Nokia - třeba se hnou ledy a někam se to posune.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    PECA: aktualizuje androidí tablety vůbec někdo kromě Nvidia, Sony a částečně Samsung?
    PECA
    PECA --- ---
    N0NECZ: Zabordelenost nevím, neznám čistý Android, ale u Tab 3 10 mi to přišlo v pohodě. Nicméně aktualizace nečekej :( Příště na Lenovo prdím.
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    Doporučili byste nějaký tablet s LTE? Nemusí to být nic extra, hrát se na tom nebude. Jde spíš o spolehlivost, svižnost, dobrý připojení, výdrž na baterku.
    Nejlépe případně i z těchto https://www.agem.sk/tablety-e-book/android-168153

Akorát nevím jak moc se Lenovo o svá zařízení stará ohledně aktualizací a jak je ten jejich droid moc zabordelený/přestavěný.

Předem díky za tip.
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    THOMASMORTA: ....doslo mi ze windows nechci , takze nejaka rada nebo tip na 10 palcovy android?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    DROOPI: V současné době to vypadá tak, že trh se rozdělil na malé tablety 7"-8", kde kraluje Android, velké tablety okolo 10" jsou teď vytlačovány 10" palcovými konvertibly - proto dominují Windows, ale u čínských výrobců se často setkáš s dualbootem (zmiňovaný Chuwi se i u nás dá sehnat s dualbootem) no a tablety větší než 10,1" jsou obvykle pro profiprezentace a do pěti tisíc je fakt neseženeš.
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    THOMASMORTA: ...no alespon 10 palcu bych rad a pracovat na tom urcite nebudu takze klavesnici ani lepsi OS nepotrebuju android staci....dik za tip treba nekdo prihodi jeste nejaky
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    DROOPI: To záleží, jak velký chceš displej a co čekáš od OS. Pokud si vystačíš s Androidem okolo 7-8", tak to reálné je. Tyhle tablety testovali v Computeru 8/2016 a podle jejich kritérií byl nejlepší Lenovo Tab 2 a na druhém místě se umístil mnohem levnější Acer Iconia One 8.
    Pokud chceš stroj na kterém se dá příležitostně i pracovat (samozřejmě nic extrémně náročného na výkon, ale kancelářské záležitosti, jednodušší programování a tak), pak chceš Windows 10 (případně dualboot) uhlopříčku 10,1". Tam bych asi doporučil Chuwi HI10, který lze v podobě tabletu sehnat do šesti tisíc, pokud bys k tomu chtěl i odendavatelnou klávesnici, tak přihoď cca 1500, ale tu můžeš dokoupit dodatečně ( https://tablety.heureka.cz/chuwi-hi10/# ).
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    Omlouvam se za mozna hloupy dotaz, ale potrebuji poradit. Po letech harcovani s notebookem jsem se rozhodl ,ze pujdu do tabletu. Potrebuji to na brouzdani na internetu, koukani na filmy popripade na hrani her, ciste jako zabijec casu pri cestovani. Idelane s pameti alespon 32 Gb + moznost pridani pametove karty nebo radeji USB flash disk. Cena co nejnizsi protoze se lehce muze stat ze to nekde cestou rozbiju....je cena kolem 5tis a min realne nebo je to blbost? Diky za tipy.
    TAP
    TAP --- ---
    KOC256: low-end tablety jsou obecně zlo, pro běžný užití. ale možná pro tvůj účel by to nemuselo bejt tak zásadní, asi bych si jel míru nesekání se ozkoušet do nějakýho showroomu
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TAP:
    oka. ten kiosek mode beru jako bonus. Myslel jsem ze to je standard, protoze iOS to ma hodne inteligentne vyresene... Ale zrovna toto neni podminkou.

Proste hledam 8-10" levny tablet co bude rozumnhe stabilni aby na tom bezel obyc web :)
    TAP
    TAP --- ---
    android od verze 5, tušim, umí zamknout appku na obrazovce (odemčení pinem, gestem, ...), otázka je, jak pošéfovat browser, aby zamnknul tab s požadovaným URL. asi nebude tak těžký napsat app, co prostě přes webview zobrazí tvůj web a nic jinýho dělat nebude
    KOC256
    KOC256 --- ---
    THOMASMORTA:
    SW jsem vyrobil já (obyčejná webovka). Jen jsem se omylem zapletl do diskuze, kdy zákazníkovi nějaký dobrák z TMO nabídl dva tablety po 4500 a já řekl "si dělá prdel" a tak najednou jsem největší odborník a mám navrhnout lepší řešení... :)

Dík za info zkusím teda vedle... :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KOC256: Myslím, že jsem Tě pochopil. Ano, máš pravdu, že jako hardware je nejlevnější pořídit levný androidí tablet. Každopádně to, co Ty poptáváš je otázka spíš na to, jak to vyřešit po softwarové stránce. Nicméně, omlouvám se, že mě to nenapadlo dřív - zkus se zeptat v klubu o Androidu [ Android - otevřená mobilní platforma ] a tam Ti řeknou, jestli to ten systém umí, případně jestli k tomu potřebuje nějaké specifické hardwarové nároky (nenapadá mě, proč by měl, ale za zeptání nic nedáš).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    THOMASMORTA:
    aha mozna jsem se spatne vyjadril. Potrebuji tablet, ktery nekde strcim do stojanu a pojede na nem web, ktery je uplne primitivni touch friendly...

Podobne jako v modernich restauracich maji treba jen apple tablet a v nem jim bezi objednavani (videl jsem to treba v Praze restaurace DISH).

Samozrejme by mi mohl nekdo postavit picku s touch obrazovkou ale to je jen za obrazovku kybl penez... Cekal jsem ze jelikoz nepotrebuji 3D grafiku a klidne to muze byt podprumerna obrazovka, tak se vlezu do tabletu za 1000-2000... Jen se neorientuji v nabidce a davat jim tam apple jen protoze vim ze toto vsechno umi a proste funguje je kanon na vrabce...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KOC256: Ted dotaz není moc na tablet, ale na custom řešení. Zkus se zeptat spíš v nějakém klubu, kde si lidi staví vlastní zařízení - třeba tady: [ Raspberry Pi - miniaturní počítač za 35$ ]
    Je dost dobře možné, že Ti nakonec poradí pořídit nějaké hotové řešení, spíš jde o to, že tam spíš budou znát odpověď na Tvůj typ otázky (a případně je předem varuj, že nejsi žádný technogeek, ale potřebuješ poradit, jak jednoduše vyrobit tohle zařízení do práce).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    Nikdo neví? To je situace tak nepřehledná nebo požadavky tak specifické? :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam