• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KAIAFOX: asi ne, ta jejich nemůže být nějak výjimečně silnější jako že by to jiná nenabila...
    HANELA
    HANELA --- ---
    KAIAFOX: měla jsem tablet Asus a po 3 letech se mi stalo to samé :-( navíc jsem měla prasklé sklo, tak jsem koupila nový.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    PECA: No, příště asi zvolím jinou značku, jen se mi ho hned nechce házet do koše.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    NEVILL: Díky, ale bohužel nezabralo :(. Má smysl koupit novou nabíječku? Ta originální v tom hrozně kvrdlá, ale nabíječky od jiných zařízení tam drží, jen tablet nenabíjí, což mám vyzkoušené z doby, kdy ještě fungoval.
    PECA
    PECA --- ---
    KAIAFOX: Ty Lenova jsou děsný sračky. Lenovo Yoga 3 - oprava nabíjení = 1200,- Kč, protože ty pitomci to řeší nějakým flex kabelem, namísto toho, aby namáhaný konektor napevno přišroubovaly k desce, nebo tak něco. U mého Tab 3 10 business se je konektor také uvolněný - a to se k tomu chovám sakra opatrně...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KAIAFOX: zkus jestli to nepůjde resetovat takhle:

    Recovery Mode - LENOVO Tab3 7" - HardReset.info
    https://www.hardreset.info/devices/lenovo/lenovo-tab3-7/recovery-mode/
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Zdravím, potřebovala bych trochu pomoct... mám tablet Lenovo TAB3 7 Essential, už dva dny se mi ho nedaří zapnout. Nabíjím ho skoro celou dobu a pořád nic. Problém je, že nemá žádný indikátor/ světýlko, že se nabíjí, takže ani nevím, jestli má vůbec nějakou šťávu - původní nabíječka je jaksi poslední dva týdny vyrachtaná a nabíjí pouze v určité poloze (pokaždé je to jinak, takže to musím sledovat na displeji). Mám i neorigo nabíječky, se stejným konektorem, ale v minulosti mi tablet nebyly schopné nabít, takže tudy zřejmě cesta také nepovede. Byla bych ráda, kdyby ještě chvíli mohl fungovat. Na křemíkový nebe je ještě mladej.
    TBC
    TBC --- ---
    pokud by nekdo chtel ma tu za odnos nebo postovne 1x Lenovo PHAB Basic back cover čiré a 1x Lenovo PHAB plus Basic back cover čiré (obojí nové nepoužité, pouze bez sluchátek), praha 3 u kina aero
    OZMAR
    OZMAR --- ---
    SUCUBIS: na 7 palcovom teclaste som komplet zlomil displej aj s dotykovou vrstvou. Novy displej z ali expresu stal 7 dolarov. Vymenil som ho sam.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    Zdravím. U tabletu nextbook mi děcka odstranila dotykovou plochu. Na kolik by vyšla oprava a vyplatí se to vůbec ?
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Tak jsem nakonec zvolil tuhle mašinu. :) I s příslušenstvím mě to vyjde na desítku...
    Asus ZenPad 10 (Z301MFL) Blue - Tablet | Alza.cz
    https://www.alza.cz/asus-zenpad-10-z301mfl?dq=5086654
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    (každopádně průměrné video které na to točím má 14 GB, takže to bude buď EXT, nebo exFAT; je mi to celkem jedno, protože na to lezu jen přes MTP, abych nemusel rozebírat telefon)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    N0NECZ: Domníval jsem se že ano, ale teď koukám, že HTC U11 používá FUSE, takže vím hovno, co je vevnitř :-). Přistupuji k němu jen přes MTP, takže se ti ani nepodívám. Když to zformátuješ přímo v zařízení, tak ti vyleze FAT32?
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    JOHNY_G: Umí exfat Androidi opravdu nativně? Dostal jsem se akorát k poradám ohledně zprovoznění přes Paragon software (který někdy potřebuje a někdy ne root práva) a nějaký plugin do androidího TotalCommanderu.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    N0NECZ: Ale tak to bych se na to asi spíš vysral a fakt si ten film na dvě nebo tři části v kompu rozdělil. Není to vyloženě komprimace, takže kvalita by měla zůstat a teoreticky by to snad ani nemělo trvat tak dlouho... A filmy většího formátu stačej na noťasu.
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    JAMILLOS: V tom lenovu je Qualcomm Snapdragon 625 (MSM8953) a u něj Qualcomm uvádí - Up to 4K Ultra HD video playback , H.264 (AVC), H.265 (HEVC). Tak v tom by snad problém být neměl. Jediný problém by mohl být jak tam prostě ten film (který má třeba 8GB) dostat. Ještě by mohlo jít kopírovat přímo přes síť (několik souborových managerů pro Android umí udělat "FTP" přístup a potom ze sítě kopíruješ přímo do zařízení). Ale bude to pomalejší než přímo skrz paměťový média a samozřejmě na cestě to nedáš (kdežto kartu/flašku si klidně na cestu vezmeš).

    Problém je hlavně v tom jak tu paměťový médium naformátovat. Windows v základu pracujou na NTFS a FAT32. Jenže Android NTFS neumí (určitě ne v základu, jestli to jde nějak rozšířit nevím) a FAT32 prostě větší file než 4GB nedá. Takže najít formát, kterej by Android na paměťových mediích spolknul a neměl by limitaci na nějakých pár giga na soubor a zároveň s ním uměl manipulovat i Windows (nebo něco z čeho ty filmy teda budeš kopírovat). Asi by bylo lehčí zkoušet dorvat podporu pro diskový formát do Win (kde má člověk většinou i admin práva), než zkoušet rozšířit tuhle věc na Androidu (kde bude většinou ještě bez rootu). Nevím jak dalece Android zvládá třeba exFAT, ext3/4 a podobné na paměťových médiích.

    Můžu zkusit doma, jestli nepříjdu na nějaký easy řešení. Nebo spíš jestli by nevěděl někdo fundovanější, kdo to třeba už řešil, ať tady nebo jinde na netu.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    A nebo ještě nějakej video splitter, ale to už je trochu voser.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    N0NECZ: No to je svinstvo, to mě ani nenapadlo. Teď je otázka, jestli kdybych si z toho vyndal externí microSDxc (kterou si k tomu určitě koupím), připojil ji k pc, hodil na ni ten film a zkusil to na tabletu přehrát, jestli by měl problém i s tím, nebo jestli se jedná čistě o věc toho přenosu/kopírování...?
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    JAMILLOS: Sorry u tý M3 Huawei jsem se asi uhlídnul, teď koukám znova a LTE nejspíš nemá (jsou evidentně dvě verze s a bez LTE a u nás se asi prodává hlavně ta bez LTE). Tím pádem už není mezi Huawei M3 a Lenovo takovej cenovej rozdíl a šel bych do toho Lenova.

    https://www.alza.cz/lenovo-tab-4-10-plus-64gb-black-d5095673.htm

    Pak je tu s příplatekm ještě možnost novější Huawei M5, co má Android 8. Ale nejsem si jistej jestli ten příplatek za to stojí.
    Huawei MediaPad M5 10.0 WiFi Space Gray - Tablet | Alza.cz
    https://www.alza.cz/huawei-mediapad-m5-10-8-d5271310.htm

    Ještě bych se být tebou kouknul, pokud to chceš na filmy, jak je to s podporou přenášení velkých souborů.
    Já mám třeba karty a flashky co používám mezi telefonem/tabletem (Android) a PC (WIN) na formátu FAT32, ale ten nezvládne velký soubory (4GB a víc). U filmů bohužel tohle není problém překonat.
    Bohužel si nejsem jistej který formáty Android na externích zařízeních spolkne(ext3/ext4 ? který rozhodně zase nemá rád Windows). NTFS zase v základu rozhodně nefunguje na Androidu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam