PECA: Tak kupříkladu baterie stála vždycky za vyližkapsu (máš to fakt věčně na drátu, což má kromě omezené mobility ještě tu vedlejší výhodu, že musíš mít v rukách horkou placku - hlavně při hraní, kdy se hřeje chipset a akumulátor současně), ale hlavně to zpomalování. Nikdy jsem nepochopil, proč všechny tablety s Androidem, bez ohledu na chipset, někdy mezi 6 a 12 měsíci zdechnou (telefony mi to s výjimkou Nexů 4 a 5 nedělaly - teď mám telefon dva a půl roku a teprve se začíná zadýchávat). Vždycky jsem se dostal do stavu, kdy se čeká na spuštění aplikace nebo otevření klávesnice jednotky sekund, a to i přesto, že odinstaluju a zakážu úplně všechno kromě YouTube (vč. synchronizace mailů). Na kliknutí v rámci aplikace to už obvykle jakž takž reaguje, ale za mohutného zadrhávání. A to podotýkám, že ani na úplném začátku rozhodně nejsou svou responzivitou jakkoli srovnatelné s iPadem. Plus jak píše HONCKA, prakticky nikdo na to nedělá aplikace (a já se tomu nedivím, protože kdo by financoval software pro neexistující hardware), takže tam ty telefonní vypadají a ovládají se debilně (každá svým unikátním způsobem; a to pokud vůbec existuje aspoň ta telefonní). U tabletů s Tegrou si navíc člověk může připsat nejrůznější problémy s nabíjením :-(. To by ale snad mohlo s USB-C odpadnout. Jako já jsem fakt dalek kupování iPhonů, MacBooků a podobných jablečností, ale jestli ještě někdy opadne mé opovržení tablety (už se to jednou stalo, tak může znovu), tak už si koupím iPad a budu mít svatý klid :-). Fakt stačí někam zajít na prodejnu a deset minut si hrát s Androidem a deset minut s iPadem. To doplní všechny mezery, které tenhle dlouhý příspěvek má :-)).