• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    PECA
    PECA --- ---
    UBIK: Vzhledem k tomu, že MS Office jsou dostupné pro Andorid, tak 100 % budou i pro iOS. Jak moc dělá MS kompatabilní svoje Offici mezi sebou je už jiná... Každopádně jestli je to nějaká "heavyweight" dokumentační orgie, tak nevím, jestli libovolný tablet bude mít HW na to, aby to utáhnul.
    Pro lepší kompatibilitu MS dokumentů je potřeba aby to byly ty nové normované XML formáty – ty s "x" na konci. Jako XLSX, DOCX... Ale formát z roku 2010, nikoli 2003 :/
    JOPS
    JOPS --- ---
    UBIK: tak office 365 je jak na androidu, tak v iPadu. Ale 100% kompatibilita podle me neni ani u jednoho s desktopovou verzi. Ale zase u Wordu by to snad nemel byt takovy problem.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    UBIK: jestli chceš 100% kompatibilitu a android, nebo ios, tak musíš mít office 365, pokud nebude mít v práci, tak ono jde v akci sehnat občas rodinný učet s rapidní slevou, akorát si to nehodí do účetnictví a oficiálně by neměl to používat komerčně, ale pokud to bude mít akorát v tabletu a doma a ve firmě bude mít normálně licencovaný, předpokládám, že tam asi má klasickou a ne 365 licenci, tak na to sere pes
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    UBIK: Tenhle Samsung v žádném případě. Když už, tak plnotučný, ale asi jsme už dost obšírně rozvedli, že Android nebrat :-D.

    UBIK: Když by mu nestačily vestavěné jablečnosti (Pages), tak jsou prostě k dispozici Office 365 (včetně Wordu) ;-). Vyžaduje to předplatné Microsoft 365, ale to, počítám, bude mít z práce.

    No a hlavně se to dá do 14 dnů vrátit. To už bude vědět, jestli mu iPad nestačí. Ale ještě tou dobou možná nebude vědět, jak šeredně se zmýlil s Androidem :-D.
    UBIK
    UBIK --- ---
    UBIK: tedy Word
    UBIK
    UBIK --- ---
    JOPS: on potřebuje MS Office se 100% kompatibilitou. To je základ.
    JOPS
    JOPS --- ---
    UBIK: na iPadu je gratis nejakej editor od Applu, priznam se, ze jsem ho asi nepouzival, protoze mam O365. Ale nez jsem mel O365, tak jsem tam pouzival tabulky od Applu a vypadalo to dobre. Samozrejme excel to nebyl, ale zaklad no problema
    UBIK
    UBIK --- ---
    JOPS, HONCKA: Teď nevím, co mi doporučujete? Pojede na iPadu např. i jiný Office než 365? Kolega je redaktor a práce s textem je pro něj každodenní řehole - revize, poznámky pod čarou, komenty, sdílení s jinými redaktory apod. Moc díky.
    JOPS
    JOPS --- ---
    UBIK: ono to asi fungovat bude ten samsung.

    mel jsem v ruce ty iPady co zminuje Johny a je to jiny nez s tim androidem. Tam tak trochu citis v tom androidu, ze to neni uplne pro tablet delane. Ja jsem fakt priznivec androida, telefony jedine s androidem, ale tablet jedine iPad :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    UBIK: ten samsung je možnost, pokud jseš zvyklej a budeš používat samsung ekosystem, když vylezeš z něj, tak zjistíš, že strašná hromada aplikací není uspusobena na tablet a jenom zvětší telefonní. Navíc pokud to chceš spíš na text, tak určitě je lepší nesirokouhly poměr lcd.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    UBIK: na ipadu pokud máš office365, tak bez problémů, teď tam dokonce půjde používat i myš
    iPady mají opět blíže k počítačům. Díky aplikacím od Microsoftu
    https://smartmania.cz/ipady-maji-opet-blize-k-pocitacum-diky-aplikacim-od-microsoftu/
    UBIK
    UBIK --- ---
    HONCKA, JOHNY_G, JOPS: ty filmy jsem mu tam dopsal já. takže i pro člověka, který to má na maily a Word se vyplatí iPad? aplikace a kompatibilita s PC jsou ok? kolega má totiž pak jen ntb/PC s Win10. já tomu nerozumím, jen se ptám, protože mám vrozený odpor k Macům skrz zkušenost s předraženými lajfstajlovými macbooky.
    např. tohle není možnost? https://www.alza.cz/samsung-galaxy-tab-s6-lite?dq=5789920
    Díky!


    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JOHNY_G: vidíš, to že by někdo ukládal filmy do tabletu, na to jsem ani nepomyslel ;)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    32 GB / 128 GB bude záležet na tom, co si konkrétní soudruh představuje pod "maximálně filmů" :-). Pokud streaming, fajn. Pokud offline, tak už 32 není realistických :-).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    UBIK: v tom případě ipad 2020 wifi 32gb, kdyby si přihodil litr, tak 128gb variantu, ale na to co si psal ti 32gb bude stačit
    UBIK
    UBIK --- ---
    Moc díky za informace všem. Mám update - tablet by měl být do cca 11 tis. Kč - i bez klávesnice. Primárně je k psaní, snadnému nošení a běžné online agendě (mail). Je tam možnost sledování nějaké TV, maximálně filmů. Je prý jedno, jaký OS bude mít. Pomůže to ke konkretizaci výsledku? Moc díky!
    JOPS
    JOPS --- ---
    PECA: fakt ber iPad. Chodi za mnou moji uzivatele, co koupit synovi/dceri k Vanocum za tablet. Rikam iPad. A oni, coze iPad ? Odpoved zni jasny, jedine ipad, verte mi nebo ne, tablet s Androidem nechcete. Fakt nechcete.


    A perlicka nakonec. Mamce jsem doma dal muj stary iPad. Ten uplne, ale uplne prvni co vysel. A porad funguje. Sice uz na to nejde nic nainstalovat, ale na prohlizeni netu a hrani solitaire to porad staci v pohode
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    A ještě jedna věc k baterce, protože tablet nepoužívám moc často, třeba půl týdne někde ležel, než se mi hodilo ho použít, tak Samsung Tab S2 byl v polovině případů zcela vybitý a musel jsem ho nejdřív nabít (takže už jsem ho stejně nepoužil nakonec), sundal z nabíječky a příště ho našel zase vybitý. iPad ikdyž ho nepoužívám půl týdne vždycky baterku má v pohodě. A ten S2 tablet stál svého času jako velký iPad 5, takže o ceně to opravdu není.
    PECA
    PECA --- ---
    JOHNY_G: Rozumím a beru na vědomí. Až budu mít za nějaký (asi dost dlouhý) čas potřebu nového trabletu, tak se podívám i do jablečné výlohy :)

    Každopádně jsi mi potvrdil to, že levný tablet je hodně o kompromisech. Já měl limit zhruba 6 tisíc a bylo mi jasné, že by to chtělo tak 12, ale nebylo kde brát. :(

    Já bral Androidí tablety prostě proto, že se mi to rovnou propojí s telefonem. Navíc mám na google účtu pár her (tabletoidních) - některé jsem i platil a některé byly dočasně za 0 Kč. Na druhou stranu, mám to primárně pro některé appky k deskovkám, kde je to potřeba. Lépe než na mobilu se na tom čtou PDF a případně jiné dokumenty (google doc) - na knihy mám e-ink čtečku. A do letoška syn neměl smartfone, tam měl účet pro duolingo a minecraft. Zbytek už je bonus navíc. Takže zatím "stačítojako".
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    PECA: Právě že iPad stojí kolem desítky (nemyslím Air nebo Pro, normální iPad). Kdybys chtěl aspoň toho Samsunga, tak se blížíš spíš ke dvaceti. Ty pod 10 nebrat. Nikdy. Za žádných okolností. Jako fakt bys musel mít vysloveně iracionální odpor k Applu, abys sáhnul po Androidu. Já Apple nemám ani trochu rád a Android mě živí, ale zrovna v tomhle mám jasno :-)).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam