• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAZATELL: kde se 2020 prodává za 10k? Za 10 jsem viděl akorát použitý, nový nějak lehce pod 13k
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    UBIK: Nový Air už má také M1 čip. Ty rozdíly jsou tam už malé. Jinak u iPadu bych šel určitě do verze Air (ten z roku 2020 se prodává kolem 10k). U toho Airu je výhoda že má USB-C takže ve výsledku se daji i celkem pohodlně připojit ty SD karty nebo flashky
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    rychlost karet je závislá na tom, jaký kousek si koupíš a co na něj pak uložíš. Appky můžou drhnout, ale videa a multimedia jsou v pohodě. Důležité je fakt v klidu se podívat před koupí na přenosové rychlosti a nevzít první brak co ti prodejce vrazí pod nos.


    HELVETE: Zámek obrazovky jde nastavit klidně až na 30 minut. Nastavení-displej-časový limit displeje-rozklik a výběr hodnoty (15s ,30s , 1, 2, 5, 10, 30 min.)
    UBIK
    UBIK --- ---
    HONCKA: díky moc. mám zkušenost jen z Nintenda, kde máme na kartě téměř všechny hry a vše ok.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    UBIK: je to jiná HW platforma, má to lepší lcd, lcd zabírá více čelní plochy (je menší a lehčí s větším lcd), rychlejší nabíjení. Prostě klasický ipad je základní model, air je střední třída, pro je hiend. Ohledně karty jsou imho 2 důvody a to komerční, aby si lidi kupovali větší kapacitu a ten druhý, že karty jsou mnohem pomalejší než vnitřní paměť a může to způsobovat různé problémy.
    BTW na androidu jsem to používal pouze na ukládání fotek, že jakmile na to se nahrála nějaká větší aplikace, tak to bylo pomalý jak prase.
    UBIK
    UBIK --- ---
    HONCKA: díky. pokud to správně chápu, tak rozdíl mezi iPad Air a iPad Pro je především procesor M1, že? je to takový rozdíl? a proč proboha nemají iPady slot na paměťovou kartu?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    UBIK: na tohle použití kvůli poměru stran bych šel do ipadu tj buď klasický cca 10000 tablet+2500 pencil1 nebo air 16500 + 3200 pencil2
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    ROBIN_SNNS: Ten mám a pero i poznámky super, ale nevyhovuje mi ten multimediální formát, na práci by byl lepší širší a taky to, že neustále musím ťukat heslo. Nemá čtečku prstu a odemykání kamerou je pomalé a často nefunguje.
    UBIK
    UBIK --- ---
    já jsem vlastně nakonec došel k názoru, že více než na doma to potřebuji pro práci. mám nově silný herní notebook, ale ten nemůžu nosit do práce, protože je těžký (a byl drahý). takže vlastně potřebuji něco místo notebooku, protože druhý se mi kupovat nechce. něco na čtení, poznámkování textů, psaná poznámek venku, maily a případně psaní nějakých částí článku + PwP. to už asi jinde jsme i cenově. ale kdybyste mi prosím v tomto směru s něčím poradili, budu rád. omlouvám se, že to tak měním, ale uvědomuji si ty věci až za pochodu.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    UBIK: Klávesnici připojíš jednoduše přes BT
    Co ti můžu doporučit tak je asi nejlacinější Galaxy Tab S6 Lite Wifi verze od 8200,- na Mironetu po cca 10k na czc. LTE pak mezi 9,8k-11,5k Kč vč. DPH (zdroj Heureka.cz)
    V ceně a balení tabletu je i Spen na dělání poznámek a tablet je vybaven i microSDXC slotem.
    U levnějších tabletů applu jsem pero v popisu neviděla.
    UBIK
    UBIK --- ---
    UBIK: Ps. kdyby k tomu šla nějak jednoduše připojit klávecnice, bylo by to super.
    UBIK
    UBIK --- ---
    ROBIN_SNNS, NEVILL, HONCKA: moc díky všem. jen z toho nejsem moc moudrý. předesílám, že jsem nikdy tablet neměl. jde mi hlavně o čtení a poznámkování odborných článků. čili dotykové pero je skvělý nástroj. web je dobrý, protože na něm taky hledám zdroje pro práci. filmy jsou zcela vedlejší.
    jak jsem psla, mám hromadu knih ve VitalSource, ten má appku třeba pro iPad.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    HONCKA: To záleží no, zas když to budeš chtít připojit na monitor tak Samsung tohle umí přes Dex perfektně, ale u iPadu tam prostě nebude Fullscreen, ale jen zrcadlení s výřezem dle jeho rozlišení. Každopádně na Cloud aplikace, Outlook, MS Teams a office vůbec, na to si u iPadu nemůžu stěžovat, všechno to pěkně šlape.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    UBIK: ono to taky záleží, co víc na tom budeš dělat, pokud je primární to čtení, šel bych do základního ipadu, pokud na filmy, tak klidně tu A8, ale 64GB, ať se ti tam dovnitř nějaký filmy vejdou. Na čtení je lepší poměr 4:3 na filmy 16:10.
    Ipad má tu výhodu, že i ten základní nepoužívá nějaký ořezaný chipový sady

    NEVILL: ono záleží na jaký použití, třeba na grafiku je mnohem blíž notebooku ipad, že na něj jsou balíky od Adobe nebo Affinity
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    UBIK: Teď jsem v práci nafasoval iPad, takže jsem si co vlastní tablet nekupoval, do té doby jsem jel jen Android. iPad je fajn, korporace ho mají rády protože je to jedno prostředí a je to jednodušší na zabezpečení. Jinak bych si koupil Samsung Galaxy Tab z S řady, upřímně je to mnohem blíž notebooku tím Dex prostředím.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    UBIK: Samsung nebo apple. Není potřeba nic výkoného, nicméně doporučuji vzít verzi podporující dotykové pero. Pro účení/práci kdy si lze dělat poznámky přímo do pdf je to práce na úplně jiné úrovni.
    UBIK
    UBIK --- ---
    NEVILL: omlouvám se, blbě jsem to napsal. děti jsou velké, tablet nezničí. primární je, abych si na něm mohl číst odborné věci do práce (VitalSource, PDF...) a nemusel sedět u PC + web, mail apod. případně film na dovolené do auta (repráky mám). ideálně aby vydržel dlouho. proto jsem čekal nějaký Apple, protože ty tady chválíte stále. všechny ostatní podle informací zpomalují a kazí se (referoval i můj otec). cena nemusí být ta nejnižší, hlavně aby byla funkčnost. předem díky za tipy!
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    UBIK: Já bych řekl asi nějaký Samsung z A řady, třeba Galaxy Tab A8. Není to žádný herní dělo, ale myslím že na nějaké nenáročné užívání by to mohlo stačit, teď to mají ve slevě asi za 5K. Pokud jde o odolnost, muselo by na to přijít nějaké hodně bytelné pouzdro. Tablety a děti, to nejde moc dobře dohromady.
    UBIK
    UBIK --- ---
    Ještě si dovolím další dotaz. Zvažujeme domů tablet - hlavně na čtení knih, abych neseděl furt u pc (pdf, vitalsource bookshelf, foto knih, atd.) + net + video (yt, dokumenty). A musí něco vydržet (děti). Co by se na to nejlépe hodilo prosím?
    UBIK
    UBIK --- ---
    NEVILL: díky moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam