• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    UBIK: měl jsem cellular 4 generace ipadů, teď mám první ipad pro 2021 čistě wifi a fakt mi to nechybí, teď funguje funkce instant hotspot, tj když jsem mimo wifi, tak když se to chce někam připojit, tak mi vyskočí hláška, jestli se chci připojit přes hotspot v iphone. Takže mě přijde, dávat teď za cellular + další tarif prachy navíc celkem zbytečný.
    How to Use Instant Hotspot on iPhone and iPad - MacRumors
    https://www.macrumors.com/how-to/use-personal-instant-hotspot-ios/
    UBIK
    UBIK --- ---
    HONCKA: chtěl jsem Air Cellular (nebo je to blbost?) a ten je za 25k.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    UBIK: to nevím kde nakupuješ, v normálních obchodech vidím ipad pro 2021 512 okolo 30k a air 256 okolo 20k.
    UBIK
    UBIK --- ---
    UBIK: v tom kontextu by mě zajímalo, zda koupit iPad Air 2022 256, nebo iPad Pro 2021 512. cena zase není tak rozdílná.
    UBIK
    UBIK --- ---
    HONCKA: ano, zapomněl jsem napsat, že mám vyhlídnutý právě iPad Air 2022. tam mě jen mrzí, že nedělají verzi 512 GB.
    jak jsem psal, kompatibilita většiny SW, co potřebuji, existuje (Office, VitalSource apod.). jen Citavi pouze ve web verzi a Nvivo vůbec - na AppStore sice aplikace toho jména je, ale jedná se o program o vínu, kdežto já využívám Nvivo na kvalitativní analýzu textů.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    UBIK: ještě se můžeš podívat na nový AIR, ipady s M1 budou mít navíc v dalším ios funkcionality jako regulerní práce s okny.
    pokud nenapíšeš o kompatibilitu s kterým konkrétním softem ti jde, tak ti asi nikdo srovnání nedá. Jinak zrovna win11 nejsou moc user friendly na čistě touch ovládání, tj surface spíš jako náhrada notebooku, ale zas za podobný peníze jako surface v nějaké použitelnější konfiguraci (16/256+klávesnice) koupiš základní macbook air m1 + ipad air
    UBIK
    UBIK --- ---
    tak jsem se už skoro finálně rozhodl pro iPad 2022. jen pro kompatibilitu některých programů ještě uvažuju o Microsoft Surface Pro. nemáte někdo srovnání nebo doporučení? podle toho, co tu zaznělo před časem, stojí zato v dražší hladině jen iPady. ostatní prý děsně zpomalují a není na to lék. předem díky.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    PEDRO: Kolik za 1? Měl bych zájem
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    mam tu zabalene 3 originalni nahradni hroty na Apple Pencil 1/2, pokud by nekdo mel zajem..
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    ROBIN_SNNS: já vim s tím zámkem, ale přijde mi to jako blbé řešení. radši bych byl, kdyby ten obličej fungoval stejně dobře jako u iPhone/iPad nebo tam byla čtečka otisku prstu (jako na mém předchozím Tab S2, který mi ve finále přišel skvělý formátem, ale zase neměl SPen a měl micro USB).
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    HONCKA: Popravdě nevím, někdy před týdnem jsem někde viděl reklamu ve znění, “teď je nejlepší čas pořídit si iPad Air 4 vyprodáváme sklady” a u toho cenovka
    UBIK
    UBIK --- ---
    KAZATELL: ano, zaujal mě iPad air s M1. jen mě (zase) překvapilo, jak je značkové Apple příslušenství drahé. jen se trochu bojím kompatibility. používám software Citavi a budu potřebovat Nvivo, který existuje jen pro MacOS ale ne pro iOS. variantou by byl třeba Microsoft Surface Pro?

    ROBIN_SNNS: kupoval jsem tuším nejrychlejší 512 kartu.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAZATELL: kde se 2020 prodává za 10k? Za 10 jsem viděl akorát použitý, nový nějak lehce pod 13k
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    UBIK: Nový Air už má také M1 čip. Ty rozdíly jsou tam už malé. Jinak u iPadu bych šel určitě do verze Air (ten z roku 2020 se prodává kolem 10k). U toho Airu je výhoda že má USB-C takže ve výsledku se daji i celkem pohodlně připojit ty SD karty nebo flashky
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    rychlost karet je závislá na tom, jaký kousek si koupíš a co na něj pak uložíš. Appky můžou drhnout, ale videa a multimedia jsou v pohodě. Důležité je fakt v klidu se podívat před koupí na přenosové rychlosti a nevzít první brak co ti prodejce vrazí pod nos.


    HELVETE: Zámek obrazovky jde nastavit klidně až na 30 minut. Nastavení-displej-časový limit displeje-rozklik a výběr hodnoty (15s ,30s , 1, 2, 5, 10, 30 min.)
    UBIK
    UBIK --- ---
    HONCKA: díky moc. mám zkušenost jen z Nintenda, kde máme na kartě téměř všechny hry a vše ok.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    UBIK: je to jiná HW platforma, má to lepší lcd, lcd zabírá více čelní plochy (je menší a lehčí s větším lcd), rychlejší nabíjení. Prostě klasický ipad je základní model, air je střední třída, pro je hiend. Ohledně karty jsou imho 2 důvody a to komerční, aby si lidi kupovali větší kapacitu a ten druhý, že karty jsou mnohem pomalejší než vnitřní paměť a může to způsobovat různé problémy.
    BTW na androidu jsem to používal pouze na ukládání fotek, že jakmile na to se nahrála nějaká větší aplikace, tak to bylo pomalý jak prase.
    UBIK
    UBIK --- ---
    HONCKA: díky. pokud to správně chápu, tak rozdíl mezi iPad Air a iPad Pro je především procesor M1, že? je to takový rozdíl? a proč proboha nemají iPady slot na paměťovou kartu?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    UBIK: na tohle použití kvůli poměru stran bych šel do ipadu tj buď klasický cca 10000 tablet+2500 pencil1 nebo air 16500 + 3200 pencil2
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    ROBIN_SNNS: Ten mám a pero i poznámky super, ale nevyhovuje mi ten multimediální formát, na práci by byl lepší širší a taky to, že neustále musím ťukat heslo. Nemá čtečku prstu a odemykání kamerou je pomalé a často nefunguje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam