• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    TERRYNKA:
    existuji od dvou vyrobcu, biogaia a bifiform, biogaia obsahuji kmen lactobacillus reuteri, kdezto bifiform obsahuji Bifidobacterium animalis. Oboje se to sice tvari podobne, ale v zasade se jedna o dost rozdil. Vice relevantnich informaci by asi dokazala poskytnout manzelka. nicmene kdyz jsem pro kapky jel, trvala na tom, ze musi byt kapky od biogaia. Pravda, je, ze bifiform stoji tretinu az polovinu
    Pokud ovsem biogaia je na slovensky levnejsi o polovinu, je to na povazenou. Googlem jsem nasel na Slovensku biogaia za 11.7 EURO, tj. cirka ty tri stovky, ale objem je pouze 5 ml, nikoliv 10 ml.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    HAWKS: zkus to rozladěné rádio :-) Narozdíl od vysavače a větráku je značně přenosné/převozné, což se může hodit :-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    HAWKS: nevím kolik stojí teď, řešila jsem to před dvěma roky. Mě nesrala ani tak ta cena jako taková, jako skutečnost, že na Slovensku a v Polsku stály polovinu. Asi se s k nám těm laktobacilům nechce, tak je musejí uplácet :-)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    TIGRE:
    musim vyzkouset, zda podobne jako vysavac nebude fungovat vetrak na zachode..prece jen, vysavac ma 2 kW a vetrak 30 W


    TERRYNKA:
    add probioticke kapky.. no drahe jsou jak cert, bohuzel (aspon to tvrdi ze a je v tom studovana) cena odpovida tomu co v nich je za kmen laktobacilu (a navic separovany)

    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LEICA:
    zda se, ze metoda, kdy dite v zavinovacce pevne obejmu, houpu se s nim na balonu a delam sss-sss zabira..akorat nevim, jak ten maly previtek pozna, ze ho jen houpam v rukach a na na balonu.. :)
    SUPERIO
    SUPERIO --- ---
    CORIOLANUS: to je super ;) díkymoc!
    KFF
    KFF --- ---
    CORIOLANUS: Super, to vyzkousime na druheho potomka!:)
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    a pro ty, kdo nechteji ani vysavac, ani radio je tu www.simplynoise.com ;)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    KFF: jasný Rádio Jerevan :-)
    KFF
    KFF --- ---
    TERRYNKA: My (s Tigrem) jsme prave ze stejnych duvodu obcas menili lux za radio, kolem treti rano se pravidelne ze sumu dlouhych vln vylouplo vysilani nejake exhaltovane stanice pravdepodobne odkudsi z Blizkeho vychodu:)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    TIGRE: vysavač u mého dítěte byla sázka na jistotu, ale bohužel se mi nechtělo tolik sponzorovat ČEZ a navíc se u něj fakt blbě spalo mě :-))) Proto rádio :-)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    u nás to bylo tak, že poté co jsme objevili kouzlo vysavače v kombinaci s důsledným zavinováním se v našich duších rozprostřel relativní mír!
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TERRYNKA: ad ten šum, muž nedávno vytuhl na pohovce se sluchátkama v uších a když jsem ho budila a ptala se, cože to poslouchá, vylezlo z něj, že zkoušel, zda to šumění fakt funguje :D takže u nás šum zabírá na muže, ale na dítě v novorozeneckém věku to nemělo účinek absolutně žádný
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    na Janka zabíral bílý šum, což je hezká rada na uspání, ale dost na prd pro spaní dospělého :-) Nicméně po pár dnech jsem si zvykla na spaní při tichounkém šumu rozladěného rádia, umístěného v prckově postýlce tak, že jemu šumělo do hlavy a mě to už nerušilo. Plus zavinování, hodně, HODNĚ pevné. Vedlejší pozitivní efekt je, že se ta kukla dobře přenáší, kompaktní dítě je přenosné lépe, než vřískající zmítající se hádě :-) A taky ty příšerně předražené Probiotické kapky od firmy Biogaia. A drncání se na míči s dítkem v náručí, ale jen v určité frekvenci. Když už začal být těžký na hodinové hopsání s nim v náručí, vyvinula jsem systém "dítě pevně zavinout, umístit do vložné tašky do kočáru, míč vyšprajcovat mezi konferenční stolek a sedačku a kopat do něj s přčesně danou silou a frekvencí. (Do míče, e do dítěte !! :-) I když netajím se tím, že celkem často jsem měla chuť nekopat jen do toho míče :-D) Jen se u toho nedá spát :-)
    Bohužel, jako u všeho ohledně dětí platí, že nic není univerzální a samospasitelné.

    To, že koliky probíhají v noci je bohužel spíše pravidlo, než výjimka. Těžko něco radit - já jsem byla vysazená na rady "spěte přes den, kdy spí miminko". IMHO tohle jde v šestinedělí, v období hájení, ale těžko tak fungovat tři čtyři měsíce, nadto když dítko přes den spí třeba dvacet minut co hodinu. Takže u nás se fungovalo tak, že přes noc jsem měla šichtu s píďalou, přes den jsem s ním nějak přežila, v osm večer odpadla a spala tři hodiny do jedenácti, než šel spát manžel a dospávala jsem se přes víkend, kdy ho manžel dostával na starost befehlem na dopoledne. Uznávám, že v tomto byla velká výhoda nekojení, protože umíchat Sunar zvládne chlap líp, než kojit :-)

    Má jediná rada pro otce v tomto období je "zkousněte téměř vše, co vám vyšťavená matka řekne, nemůže za to a zkoušejte kdejakou babskou radu, která vám ještě přijde zkusitelná" :-)

    Jo a rektální rourka. Taky hodně pomáhala.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    LEICA: u našeho prvního to bylo podobně, druhý zdá se dobře reaguje i na polohu na bříšku a boku .. dneska sou mu 2 týdny, tak ten hlavní nápor křikotu ještě čekáme .. zatím je oproti staršímu bratrovi neuvěřitelně klidnej.
    LEICA
    LEICA --- ---
    SEVERINE: k této radě se přidávám, u nás jsme to zavedli asi ve dvou týdnech dítěte a opravdu jsem nevěřila tomu, jak skvěle to funguje. Musí člověk ale z těch zásad vypozorovat správnou kombinaci, která platí na jeho dítě. U nás například pomáhala kombinace zavinutí, houpání na míči a ššš-šání, většinou do pěti minut nejenže bylo po řevu, ale dítě spokojeně spalo.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LUBAR:
    taky zkusime :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    SEVERINE:
    vytisteno, predano manzelce, tak uvidime v noci
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    Náš malej taky každý večer prudí a už jsme vypozorovali,že pomůže ho tak na půl hodiny nechat válet rozbaleného bez plínky... dost často teda musíme všechno v jeho nejbližším okolí prát :), ale za to spokojený miminko nám to stojí ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam