Ahoj rodičové. Zajímal by mě váš názor na můj "problém".
Mám doma čerstvého čtyřleťáka, teď v září začal chodit do školky. Ten problém je vztekání se. Začne se vztekat, když není po jeho, když mu něco zakážeme, nebo když si třeba staví něco z Lega a něco se mu nepodaří. Když se vztekne, mrští hračkou nebo přijde za mnou a bouchne/plácne toho, kdo ho zrovna hlídá. Když mě plácne, snažím se mu to vrátit, aby viděl, že se nenechám bít, on mě pak znovu plácne, já jeho, on zase mě atakdále... Když jsme se takhle "pomlátili" naposledy včera, začala jsem mu naštvaným hlasem vysvětlovat, že maminku nesmí nikdy bít, protože maminka ho má ráda. A on mi na to řekl: "Já tě nemám rád, jdi do pr****!" (Ty výrazy má od tatínka, ten tam občas posílá našeho kocoura.) Načež ho pokáral tatínek a za trest šel malej spát bez pohádky.
I ze školky máme echo, že se tam vzteká, a to tam byl zatím jen 6 dní (zbytek byl nemocný).
Možná bych z toho tolik nedělala, myslím si, že ještě nemá moc rozum z toho, co říká, ale co když se to bude časem stupňovat a až bude velký, bude si myslet, že mě může kdykoliv zbít, když se mu něco nebude líbit? Ne, už teď mu musím dávat důsledně najevo, že bít mě nesmí. Ale dělám to správným způsobem? Máte nějaké návrhy, jak mu to vysvětlit?