ORIKA:
Byt máme docela malý, můžu ho eventuálně poslat do izolace jedině do ložnice nebo do kuchyně a u oken máme v ložnici postel a v kuchyni rohovou lavici, takže si tam může vylézt. Přemístit se to vpodstatě nedá, není kam. A nevěřím si natolik, abych si myslela, že než by si otevřel okno a vyskočil, tak bych si toho všimla, zvládla to odlišit od jiných zvuků -jinak bych do toho pokoje musela chodit každou chvilku, viz níže) a zastavila ho.w
Můj syn, když ho zavřeš do jiné místnosti, tak tam začne otevírat dvířka od nábytku, šuplíky, vytahovat věci apod. Jednou jsem ho nechala chvíli nehlídaného v ložnici, on otevřel skříň a za chvíli mi přinesl sáček s mýma lékama, který k němu spadl z horní přihrádky té skříně, kde jsem je měla, aby na ně nedosáhl.
V kuchyni se zase zvládl pořezat o struny kráječi na vajíčka. To je jedna věc, že si člověk nikdy nemůže být jistý, jestli všechno zajistil tak, aby se dítěti nemohlo nic stát. Druhá věc je, že když ho chci izolovat, tak nechci, aby mi tam udělal velký nepořádek, navíc to pak pro něj není žádný trest, když se mu to vlastně takhle líbí.