• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    UMA
    UMA --- ---
    RENFRI: taky mam emgeton, je to skvela chuvicka, ovsem ne moc dobra nekam mimo standartni vzdalenost v byte apod..to znamena, ze mam problemy na velky chalupe, kdyz chci jit na zahradu a mala spi vevnitr, tak vetsinou uz nedosahne...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Diky moc :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    RENFRI: ptala jsem na to stejný cca před měsícem ve vedlejším auditku, i ten svůj užší výběr jsem měla koukám hodně podobnej jako ty, a nejvíc mi byla chválena/doporučena ta emgetonka :)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    RENFRI: Já mám ten Emgeton a maximální spokojenost :) ze všech v průběhu minulých let vyzkoušených - Angelcare, Sencor, Chicco, rozhodně nej...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Otcove, hej hola, jakou byste doporucili chuvicku, nejlepe s funkci talkback, do cca 3.000,-? Dekuji :-)
    LILY
    LILY --- ---
    MARKYSHA: my jsme s mužem taky spíš bordeláři, zatímco syn je ve svém roce a půl stále ještě poměrně uklízecí. Nevím, po kom to má, možná je to součást hraní si :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: tak to nevím, kdo bude pak u nás větší chudák :-)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    ADD: ano, já už mám teď jedno takové dítě doma - maminko, zuj se... maminko, tam to nepatří... maminko, sem to nepokládej :) A dorazil mě teď na nákupu v Bille "maminko, už toho mám dost, jdeme k pokladně"
    A to mu jsou tři a půl :))
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: U toho mám zase zkušenost, že bordelářství a pořádkumilovnost se střídají po generacích (aby byl vždy někdo, kdo uklidí :-)). Takže je dost pravděpodobné, že syn bude sám od sebe luxovat a říkat "Mami, prosím Tě, nemůžeš si to oblečení dát do skříně?" :-)))
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    QUANTI: já o sobě tvrdím bordelář, protože bordelář prostě jsem, manžel taky a doufám, že Tonda tím teda nebude trpět :-) Ale myslím si, že ne, protože bude asi taky bordelář :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADD: ještě jedna psychologická z vlastní zkušenosti, člověk o sobě taky tvrdí, že je bordelář, v případě, že je mu to okolím vtloukáno do hlavy (ať už to je pravda nebo není)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MOTYLEK: Tak si zkus už poradit sama :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MOTYLEK: božínku, proč se k tomu chceš ještě vracet, milion rad už tady padlo a tys je všechny šmahem zamítla, takže co bys ještě chtěla radit?
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Nechme těch rádobypsychologických výlevů o tom, kdo je jaká matka nebo otec, a pojďme se raději vrátit k mé původní otázce, co dělat v tom konkrétním případě, kdy dítě na situace, které se mu nelíbí, reaguje tím, že přijde a plácne rodiče.
    ADD
    ADD --- ---
    MAARISTAAN: Když jsme u toho pečlivého čtení: nikde nepíšu, jaký jsi, hodnotím pouze ten jeden příspěvek.
    Jsem ochotna věřit, že Tvoje manželka se chová zcela racionálně, dokonce i tomu, že takových žen znáš víc. Ale určitě ses už v životě setkal s faktem, že většinou jsou ženy citlivější a slovy zranitelnější. Když jim řekneš "Zamysli se nad sebou, nejsi náhodou hysterka?", tak se mnoho z nich hystericky rozpláče, i když do té doby se hystericky vůbec nechovaly. (A myslím, že je i mnoho mužů, které rozlítí, když se jich zeptáš "Nejsi náhodou slaboch?" - budou to brát jako urážku, i když by mohli klidně odpovědět "Ne, nemyslím" a dál s Tebou pít pivo.)
    To, cos napsal, bylo určeno Motýlkovi. Když si uvědomuješ, že to bylo kruté, proč sis neuvědomil, že kruté věci se lépe řeší v soukromí?
    A mimochodem, ta holka má naštěstí tolik rozumu, že to celé nijak nekomentovala. (Opravdu mě nenapadá, co by na to mohla říct.)
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    ADD: Povídáš, jak jsem krutý, nevkusný a sprostý, ale příjde mi, jakoby jsi pořádně neporozuměla tomu, co já ji vlastně píšu.
    Já ji tu nikde nenadávám, já nikde netvrdím, že taková opravdu je.
    Pokud si dáš tu práci a znovu si to celé přečteš, narazíš na mojí větu: "Jestli můžu, poradil bych Ti, abyses pořádně zamyslela sama nad sebou a nad svojí rolí matky."
    A od té věty ji radím, na co by se měla podle mého zaměřit, jestli by to náhodou nemohla být příčina.
    Začínám tématem, jak tráví společný čas, přes společné povídání, až po možnost úzkostného napomínání.
    Pak přeskočím na téma, jestli mají v pořádku vztahy s otcem/manželem, kde dávám příklad, že pokud by se chovala jako husička, nebo naopak agresivní hysterická kráva (všímáš si, neříkám: "Když ty jsi hysterická kráva, tak se nediv"), že i tam by mohl být zakopaný pes.
    Pokračuji pak dál a zmíním se o borčusu a o tom, jak (dle jejích slov) nemají doma žádný kousek volného místa.
    Pak to ukončím tím, že ji poradím, aby se místo trestání syna zamyslela nad tím, jak být lepší matkou.

    Tohle všechno jsou možnosti, kde by mohla být (samozřejmě podle mě) příčina jejich problémů a od ní jsem očekával jednu jedinou věc.
    Že jako normální člověk si to v klidu přečte, po prvním přečtení se zhluboka nadechne, uklidní se a pozorně si to přečte znovu (aby si uvědomila, že to na druhý pohled není takové, jak si myslíš ty) a začne přemýšlet.
    "Trávím s ním dostatek času?" ano, trávím, tím to nebude ...
    "Povídáme si dostatečně?" jo, já si myslím že jo ...
    "Nejsem moc úzkoprsá?" no, možná jsem, v tom by něco mohlo být, třeba ho moc dusím.
    "Manžel se mu věnuje?" jasně, to je super táta, v tom to nebude.
    "Hádáme se?" no asi jako každý, ale neřveme na sebe sprostý slova a nebijeme se, v tom to taky není.
    "Chovám se jak hysterická kráva?" haha, já taková puťka? V tom to opravdu není!
    "Sakra fakt tu mám bordel?" rozhlédne se kolem, omrkne to ... ne nemám, to nevím co viděl, ale krom rozházenejch hraček tu nic není.
    No a je to.

    Rozumný člověk si řekne, že jsem hodně mimo a jde dá.
    Pokud mimo nejsem, a je v tom až moc shodných věcí, tak se rozumný člověk zamyslí a snaží se s tím něco dělat.
    No a pokud rozumný není a pravda to je, tak začne kolem sebe kopat, kousat a zlobit se.

    Hele promiň, ale nebudeme si tu hrát na sluníčkový svět, obzvláště když v tom její světě se uvažuje o trestání dítěte objímáním "z lásky".
    Nepoužil jsem jediné sprosté slovo, tak mě nenazývej sprosťákem.
    Možná jsem krutý, ale snažím se ji zabránit v krutém trestání vlastního syna.
    A nevkusný?
    To už sem snad vůbec nepatří.
    ADD
    ADD --- ---
    MADIETTA: To chápu: když se ptám na netu, tak mi odpoví někdo, kdo mě zná z netu. Kdo chce radu jen od přátel, pošle hromadný mail těm, které zná. Proč byl dotaz položen v otcovské diskusi mi uniká. Ale pořád si myslím, že když chce být někdo krutý, jakkoli smysluplně, tak to má činit v soukromé poště. Žádné otazníky to nezměkčí: ptát se někoho veřejně, jestli náhodou není bordelář, necpe dítě do ohrádky, zatímco kouká na televizi, a nechová-li se jako ublížená slepice a kráva je pro mě vrchol nevkusu a sprostoty.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: víš co, my jsme ženské a máme tendenci všechno vidět z obou stran a každou kritiku změkčovat a balit do hezkých slov, aby se dotyčný náhodou neurazil nebo nebyl zraněn. MOTYLEK se ovšem ptala na diskusi, kde se dá důvodně čekat přítomnost chlapů (ale je vás tu furt málo, kruci!), a oni si prostě servítky neberou a jdou přímo k věci, žádné okecávání a milá slovíčka, jako že to vlastně myslím dobře.

    Mně osobně tento přístup vůbec nevadí, sice dokáže občas tnout do živého, ale pokud je to kritika chytrá a odůvodněná, může velmi pomoci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam