• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MADCAT: sedačka 0-18 kilo. dokud se dítě nechá (a minimálně dokud PEVNĚ nesedí), poutat proti směru jízdy

    my měli Jané Racing, ale je jich na trhu víc
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    autosedačka 10+ kg? filtroval jsem, ale nikde jsem tu nic moc nenašel (spíš nic, než moc). dítě má teď aktuálně 8,7 kg a půl roku, zatím samo nesedí, takže něco podle toho... nevím, jestli existuje i nějaká, která bude vyhovovat dýl, až bude dítě i samo sedět, nerad bych kupoval každýho půl roku novou, že... doteď jsme měli vajíčko 0-10 kg, který jsme dostali ke kočárku, ale z té už dítětovi lezou nohy a vůbec je mu to takový trochu těsný...
    LEICA
    LEICA --- ---
    Mamino mi myslím nikdo neřekl, maminka mi nevadila. Většinou mi říkali příjmením, označení maminka, co si tak matně vybavuji, padlo spíš od pomocného personálu a těch, kteří se seběhli ke konci porodu kolem mě. Což je pochopitelné, dost by to zdržovalo, kdyby napřed zjišťovali, jak se jmenuju a pak až šli chytat dítě atd.
    Mužovi myslím říkali tatínku podstatně častěji, no on taky nebyl hospitalizován a většina z nich nemohla tušit, jestli jsme manželé, jestli se jmenujeme stejně atd.
    LILY
    LILY --- ---
    EDNA_JEDNA: nebo "tak co, tatine, depa máte tu maminu?"
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    LILY: me napada neco jako fotřík. Ták fotříku, kdepa máte maminu?
    LILY
    LILY --- ---
    ROZCOS: mně osobně by maminka taky nevadila, ale jak by se ti líbilo kdyby ti říkali třeba tatíku nebo tatane? Nebo nevím, nenapadá mě nic tak odporného, co by se dalo přirovnat k mamině.
    Jinak oni asi říkají tatínku každému chlapovi. Můj bratr, když přišel na návštěvu, byl taky označen za tatínka. :)
    ROZCOS
    ROZCOS --- ---
    no ja teda byl pysnej, kdyz mi v porodnici ty sympaticky sestricky rikali tatinku :)) moc se mi tam libilo ;)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    THURINGWETHIL: Naprosto schvaluju... My zase nechápeme, proč nám tam (čas od času) maminky běhají celý den v pyžamu...Konec konců jsou jako doprovod, takže jim ani nic není...Jako nečeká se, že by byly v kostýmku, ale....to pyžamo či noční košile 24 hod je fakt divný...takový nepatřičný....
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    MADIETTA: Já se v Neratovicích oblékla do sukně a volné haleny už v den porodu. Jedna PA se mě pak ptala, jestli jdu domů. Jen jsem chtěla vypadat normálně a ne jako nemohoucí, když jsem se cítila vlastně úplně v pohodě, neviděla jsem důvod, proč být přes den v noční košili, když jsem většinu času stejnak neležela v posteli.
    ADD
    ADD --- ---
    LILY: Ve Vrchlabí můj nepořádek snad ani nekomentovali - měli jsme s manželem a synem svůj pokoj, upravili jsme si ho podle sebe a nevzpomínám, že by nám někdo řekl jediné slovo. Jen uklízečka se ptala, jestli může zvednout manželovy ponožky zpod postele, aby mohla vytřít. :-) Přijela jsem tam porodit, za ten pokoj platila zhůvěřilé peníze - nenapadlo mě, že by mohl někdo něco řešit. Ale oni se tam vůbec chovali k člověku slušně, omlouvali se, že budí, a klepali, než vstoupili.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    QUANTI: No jo, přesně, to mi přišlo ve filmu Sestřičky taky děsný. Ta scéna v sanitce, jak hlavní hrdinka říká rodicí ženě: "No tak tlačíme, mamino" (nebo tak nějak).
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    V Podolí nás taky nikdo neprudil kvůli nepořádku. To spíš oni prudili nás, řeklo se že už jde pediatr, svlékněte miminka, a pak pediatr byl odvolán na porodní sál, tak jsme čekali s rozbalenými miminy půl hodiny, než přišel.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PABLINKA: díky bohu v Motole byl povrch mého nočního stolku každému úplně ukradený.

    a "maminka" mi vůbec nevadila, sestry to střídaly s oslovením příjmením, koneckonců porodem jsem se maminkou stala a prtě mi tak ještě dlouho neřekne, tak aspoň někdo :-)
    LILY
    LILY --- ---
    NIENNA: já jsem právě v nemocnici nebyla spoustu let, tak mě to překvapilo...a pak jsem někde vylovila dávnou vzpomínku z dětství, že jsme taky museli mít před doktory uklizeno.
    A právě mě překvapila naléhavost oné sestry (měla jsem z toho málem pocit, že když to neudělám, tak mě vyhodí na ulici nebo dostanu nějakou pokutu :)). Nenapadlo mě, proč by kvůli tomu někoho mohli doktoři doopravdy sprdávat.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    LILY: Nevím, jak na porodnici, ale třeba u nás po vizitě doktoři pruděj...ne klienty, ale sestry, že to nebylo tip ťop... S oblibou dostáváme sprďa za to, že (nějaké matce) zazvonil telefon, měla zapnutou televizi... U samotných dětí taky (pokud nám proklouznou, ale to se tak často nestává). Proč mám nést zodpovědnost za dospělou ženskou netuším....
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    QUANTI: jsi na pokoji s dalšími třemi ženskými, všechny máte špitální noční košili, pod ní síťovaný kalhotky a krvavý vložky, většina z vás je více či méně neupravená a personál vám říká maminky. Mimina máte všechny navlečená ve stejných erárních košilkách a stejně zabalená do stejných erárních povijanů. Člověk si málokdy připadá více jako institucionalizovaný anonymní kus.

    Když jsem se učesala, oblíkla do svých šatů, mimino oblékla do jeho šatů a vyšla z toho pokoje opět do vnějšího světa jako svébytný jedinec, to byla taková úleva.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    no a co teprve mamča.....
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: anebo ještě spíš táborové bodování stanů :/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PABLINKA: maminka, se skřípěním zuby, ještě pochopím, ale mamina už je fakt přes čáru :D ale i tak je to hrozně divná představa, jak se z normální ženský, eventuelně paní (inženýrky, magistry, doktorky) Vomáčkové najednou stane stádní mamin(k)a... to mi vadilo už v Sestřičkách :D
    MEDOULKA: áchjo :)
    LILY
    LILY --- ---
    PABLINKA: mně by taky zajímalo, proč se kvůli vizitě musí všechny věci někam zastrčit. Jako by to nebyli doktoři, ale kontrola z hygieny.
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    MEDOULKA: u nás říkali už při porodu "maminko", a hlavně taky "tatínku"... "tatínek se postaví tady... a bude držet maminku za ruku, tatínek může mamince otírat vlhkým ubrouskem čelo..." šílenost... na šestinedělí to pokračovalo: "maminky, honem si ukliďte, bude vizita!"... jsem si připadala jak zpátky v mateřské školce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam