• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    LURA
    LURA --- ---
    SINSEMILLA: Ono se to hodně prolíná. A určitě je to podle konkrétního nastavení rodiny - někde řeší všechno (nebo téměř všechno) společně a někde má každý svoji doménu. Ale stejně i to, co řeší oba, tak k tomu má každý jiný přístup nebo řeší jinou část. Podle mě je to nezaměnitelné a je úplně jedno, kdo se na to dívá jak, ale to, že ty pohledy jsou více či méně rozdílné.
    Třeba takové zápasy s dětmi. Když vidím, jak je malý nachystaný a číhá na vhodnou příležitost, kdy na tátu hupsne a zdupe mu žebra a nebo ho zas naopak táta provokuje k "praní se".
    Další, co děláme každý jinak, jsou různé procházky a povídání. Tatínek miluje historii a tak vezme dítko třeba do Hradce a tam mu vykládá o historii a architektuře z historického hlediska, já zase z toho filozofického a výtvarného.
    V čem byl muž naprosto nepřekonatelný v době úplně miminkovské, to bylo uspávání. Nosil ho v šátku a uzpíval ho jako dědek Vrbák.
    Ale to jsou ty rozdíly popsatelné, pak jsou ještě ty nepopsatelné. Každý z nás stejnou věc udělá prostě trochu jinak nebo klade důraz na něco jiného.

    ANNAWA: Nebo některé matky ;-)
    Ono vůbec tohle máme dost rozdělené. Manželova sestra žije se svým tatínkem a s malou dcerkou. Když jsme u nich na návštěvě, tak malou protřepe, prolítá se s ní po bytě a zablbne si s ní tak, jak to nikdo jiný neumí, a malá ho miluje. Když ale potřebují vybrat nebo dát do kupy nově koupenou autosedačku nebo kočárek a vysvětlit, jak se správně upíná, nebo posledně zase sestavit nějakou kuchyňku, řeknou mně.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: ale řekla bych, že si někteří otcové budou ujíždět na kočárcích či sedačkách, co se vybírání dle parametrů týče.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SEVERINE: ačkoli je to v názvu, zatím jsem nepřišla na oblast týkající se dítěte, kterou by řešil výhradně otec a matka ne...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LURA: jasny. trochu mi to pripomina asijskou vychovu, kde je to zrejme normalni. ale fascinuje mne, ze je rozvinul az tak. (pouze 1 % zen jsou sachovi experti, normalne statisticky). Z clanku to nevypada ze by z toho byly nejak nestastne a zrejme si to ta nejstarsi ve 4 letech vybrala sama.
    LURA
    LURA --- ---
    YMLADRIS: Talent není druhotný. To, že když něco někam nasměruješ, funguje to, je jasné, ale třeba jim to může chybět jinde.
    Malé dítě nemá své síly ještě rozdělené, takže kam je napřeš, tam budou. To není věnování se, ale drezúra. Z kmenových buněk můžeš také vypěstovat libovolné buňky, ale pak nevzniknou zase jiné. Když zreguluješ řeku, dosáhneš toho, že doteče "do cíle" rychleji, ale nebude zavlažovat krajinu okolo. Rodiče by měli zjistit, jaký talent, zájmy a předpoklady jejich dítě má a potom je rozvíjet. Ne jim vnutit svoji vizi. Já osobně bych se asi celý život cítila jako experiment a ne jako svobodná bytost.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    The Grandmaster Experiment | Psychology Today
    http://www.psychologytoday.com/articles/200506/the-grandmaster-experiment

    psycholog se rozhodl v praxi ukazat ze talent je druhotny, zasadni je jakou peci dite dostava a vychoval ze svych 3 dcer tri sachove velmistryne
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    když už je to v názvu - co pořizujete za autosedačku pro děti nad 14 kilo a kde v Praze (jako někde na metru, žádný vesnice v okolí) se to dá vyzkoušet?
    LURA
    LURA --- ---
    Zajímavá akce pro tatínky a děti:



    přihlášky tady: http://www.plavacek-deti.cz/plavani-s-detmi/pobyt.php?ID=33
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    SEVERINE: No, na mě je to taky drahý.... ale jsou i tací, co jim to přijde uplně v pohodě... Bratrancova rodina tam jezdí pravidelně každý rok a jsou z toho NAPROSTO unešení....
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    NIENNA: to mi teda přijde dost drahý
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    LILY: jo už jsem tam taky koukal, dík
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MADCAT: Hodně chváli jsem slyšela tohle http://www.pohadkove-udoli.cz/ konkrétně pension Permoník.... http://www.penzion-permonik.cz/ Čili Krkonoše - Malá Úpa... Vím, není to východní polovina ČR.... ale krajina je zajímavá, kopcovitá a je to zařízení, kde se s dětmi rozhodně počítá...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    zeptám se tady: přemýšlím kam se ženou a dítětem (aktuálně 7 měsíců) na dovolenou v létě. ideální představa nějaká zajímavá krajina, spíš kopcovitá s lesama, chatrč nebo apartmánhaus u řeky nebo rybníka, obecně vzato prostě zařízení, kde se s dětma počítá a jsou na ně připravení a zvyklí. vzhledem k tomu, že su od brna, tak spíš východní polovina území ČR, tzn. vysočina, jeseníky, beskydy, javorníky a tak. máte někdo nějakej tip, případně vlastní zkušenost? děkuji dopředu.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: copak kočka to je i tak :)))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RENFRI: můj muž ti vzkazuje, že se Majducha blbě narodila, že měla být kočka, protože ty taky prospí 18 hodin denně :-)
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    MARKYSHA: äsi všude nějaká gestapačka je.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KARETAKARETA: tak v šestinedělí jsem byla uzlíček nervů a jo byla to zrovna ta jediná kráva, co tam v Podolí je. Taková zlá ženská.
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    ORIKA: ty máš s nespavcem zkušenost, prosím o radu (klíďo pošta) Docela teď bojuju a zatím jsme z toho s Dejvem unavení oba...2,5 a občas prostě fakt po "O" neusne, a to ho uspávám někdy i 2 hod., když neusne, tak je samozřejmě přetaženej a ukňouranej...jenže fakt nevím, jak ho po obedě uspávat, venku lítáme většinou fakt celé dopolko, takže unavený být musí...od mala máme svůje rituály...fakt nevím :/ a ráno ve 4hod je vzhůru a capká si to k nám do postele a do 6 hod mi vypráví pohádky do ucha...
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    a dneska je z ni takovej smisek


    HAWKS
    HAWKS --- ---
    SINSEMILLA:
    bud rada.. 1400 mesicne za kapky a vysledek stejne vicemene nejisty..
    ale pak jsme nasli neco u Prekopove, kde je psano, ze velmi caste kojeni muze byt pricinou kojeni, ze zaludek nestiha zpracovat veskere mleko nez dostane pridel noveho...tezko rici
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam