K těm sedačkám, doporučuju při koupi vyzkoušet, jak se zapíná přezka (pokud jde o sedačku s pásy), ideálně do ní nechat dítě vlézt. Momentálně (2r3m) používáme dvě sedačky Roemer King Plus, tj. skupina I (verzi bez isofixu - ale když ho tady tak chválíte, příští generaci vezmu s isofixem), současnou a předešlou generaci. Ta starší generace je mj. na obrázku na tom linku od Lexxy - tahle přezka se docela dobře zapíná jednou rukou. V novější generaci design přezky změnili a zapnout to jednou rukou je dost opruz. Tyhle sedačky jsou docela pohodlné, přinejmenším si malej nestěžuje, ale při nastupování - protože trvá na tom, že do ní vleze sám - zpravidla serve potah pod zády (v té novější verzi), plus co designér pokládal za praktickou vychytávku, což je jakási opora přezky v rozkroku, takže tato je ve vzpřímené pozici a měla by usnadnit zapínání, je v praxi překážka, když do toho dítě chce vlézt samo. S možností, že dítě bude chtít nasedat samo nebo že nebude chtít do sedačky vůbec zřejmě konstruktér nepočítal. ;-]
Rozhodně až půjdu kupovat další sedačku (třídy II-III), nechám to malýho ozkoušet. (Ten první King Plus jsem koupil na doporučení a když jsem kupoval tu novější (do druhého auta), nenapadlo mě zjišťovat, jaké inovace na tom provedli.
Celkově jsem nicméně s těmito sedačkami spokojen, instaluje se to snadno, na pásech to drží jak přibité a dítě v tom snáší dobře i delší cestu. Co jsem pročítal různé testy, Roemer z toho většinou vychází dobře. Takže za mě ano, ale vyzkoušet předem.