• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    ELA
    ELA --- ---
    SITH: Aha, tak pro me je motolsky pripad naopak prvni, kdy se s takovymhle pravidlem setkavam
    SITH
    SITH --- ---
    ELA: jak rika tressie. My v motole ten zakaz meli, z toho usuzuji, ze to tak MOHOU mit i jinde
    CROSS
    CROSS --- ---
    P_AVEL: no já uvažuju podobně, syn byl s nadcházející událostí taky celkem obeznámen, všude vykládal, že máma bude mít bebe, jak se tu říká dítěti. Navíc sousedi mají sedmiměsíční dítě (k pětiletému)... V posledním cca měsíci (taky s tím, že žena byla tři týdny doma) se pořád k mámě lísal, ale to je asi normální.

    Nicméně konfrontace s realitou... fakt je, že synek si toho nechá dost vysvětlit (i když je dost tvrdohlavý, což zdědil).

    SITH: to tady u nás v civilizaci nebude problém.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ELA: u mnoha porodnic to ale platí, chce si to vždycky ověřit tu konkrétní a v konkrétní dobu (Motol třeba v době, kdy jsem rodila já, zákaz návštěv dětí do deseti let měl - sáhli k tomu poté, co tam nějaký kretén přivedl dítě s neštovicemi, což je nemoc u novorozených dětí smrtelně nebezpečná).
    P_AVEL
    P_AVEL --- ---
    CROSS: Mě ani moc nenapadá, proč bychom naše batole (20 měsíců) neměli do porodnice brát. S rostoucím bříškem jsme dceři často říkali, že bude mít sestru, přestěhovali ji včas do vlastního pokoje, aby neměla pocit, že ji sourozenec vykopl od rodičů... Postupně začala být nadšená z mimin kdekoli je spatřila. Jednoapůl leté batole je každopádně už hodně chytré a leccos ví (tuší) ať už se mu to říká či ne. Tak mi přijde lepší o všem mluvit, samozřejmě přiměřeně věku.

    Je fakt, že jsem s ní vždy trávil hodně času a ona nikdy nebyla výrazněji více fixovaná na mámu než na mě.

    V porodnici jsme byli každý den, tj. dvakrát. Byla spíše zaraženější a chtěla jít brzo zase ven, procházet se. Nějaká extrémnější reakce by mě asi hodně překvapila.

    Doma se k miminku chová strašně hezky, jemně hladí po vlasech, pomáhá (a prstíkem se snaží objevovat oči, nos...). Je takovým detektorem miminčího pláče: hlásí jeho pláč dříve než si ho my všimneme. V poslední době je taková divočejší, což může být novou rodinnou konstelací, ale také nastupujícím obdobím vzdoru.
    ELA
    ELA --- ---
    SITH: To je blbost:)
    SITH
    SITH --- ---
    CROSS: deti do 10 let do porodnic vetsinou nesmi
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    CROSS: Můj starší syn +- stejně starý za mnou byl, i s mýma rodičema, a s nima taky v klidu odešel, a dnes, když je mu 6,5 o tom rád vypráví, jak byl za bráškou v porodnici (pamatuje si to spíše z opakovaného převyprávění - ale, záleží na tom?)
    Fotky jak je u miminka taky má, hrdý starší brácha je doteď...

    Pravda, v té porodnici byl takový zamlklý - ale jsem fakt ráda, že tam byl a žil s náma vším, co život přinese...
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jak dobrý nápad je vzít dvouleté (2 r 5 m) dítě do porodnice na návštěvu novorozeného sourozence? Že není máma doma snáší dobře (tak první den...), ale říkám si, co až budeme odtamtud odcházet a máma tam zůstane? Ale na druhou stranu, nějak se to zlomit musí, jinak přijde v týdnu z jeslí a bude se divit.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    jestli muzu svuj poznatek k isofixu:
    na kojence jsme koupili MaxiCosi cabriofix s isofixovou zakladnou, tu si vozim ve svem aute, kdyz bylo treba, tak se dalo vajicko chytit i pouze pasama. Vyhoda je, ze clovek jen zaklapl a jel a stjene tak kdyz dojel, tak jen vajco odklapl a bylo hotovo. Dnes bych nevolil jinak.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    no a já sem pro ten teplejší. pinguin se nedá zmenšit (zasouvám i tak spodní část dovnitř - jen to není zajištěný zipem), ale ten boll jo. asi bych volila podle sebe - jakej spacák máš ty (a seš s ním spoko) - teplej nebo studenej?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Moc velkém, mobil si trochu píše, co.chce.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Já bych ten nás neměnila, spokojenost naprostá. My si teď navíc všechno nesli na zádech, takže jsme už pro koupi resili i objem a váhu. Je fakt, že ten nás je pro dítě do 135 cm, takže tak pro drobného předškoláka. Ale B ve třech letech nemá jeste ani metr, takže ok. Navíc v moc celkem spacáku je větší zima.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    takže byste šli na základě zkušeností raději do toho teplého?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Je to tenhle, nemůžu najít český odkaz http://www.deuter.com/DE/en/kids/little-star-exp-37041-40.html
    A přijde mi ok, spavame tedy spis ve stanu. Ale teď v něm B spal večer u ohně, byla celkem zima a ok.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ANNAWA: mně ten deuter přišel moc studenej .. asi spáváme ve větších zimách (ono to týpí zahřeje míň než stan), no.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    SINSEMILLA: já si koupila studenej spacák jen jednou (jako že na výlet kolama v létě se mi nechtěl tahat péřák -- ten už dávno nemám, samozřejmě) a nevermore - šusťák+šusťák nezahřeje, to už je lepší deka ..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: Bart na od roku Deuter, najdu odkaz, prodluzovaci, ještě pár let mu vydrží, tipuju. Kupovali jsme ji tak, aby mu nebyl zbytečně velký, ve třech se asi da začít o něco větším.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SEVERINE: to právě teď řešíme, když na to koukáme, jestli není až moc teplý. ještě nás zaujal tenhle: http://www.rockpoint.cz/spaci-pytel-hannah-trek-jr-x2-356601.html

    je i o něco lehčí a rockpoint máme tady kousek od domu, tak se tam asi zajdeme podívat a uvidíme. každopádně díky za tip!
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    SINSEMILLA: no přijde mi teplejší (a však se dá rozepnout, když je třeba) a má vevnitř o dost příjemnější povrch a taky ten zip dole ušetří dost tepla - ono i v červenci může bejt na některejch místech čr okolo pěti nad nulou, tak se teplej spacák prostě hodí víc než studenej (od toho sou deky, ne?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam