• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    MADCAT: Ja bych se s miralonem bál, je snadné ho propichnout. Ja použil geotextilii ´´je to netkaná látka. Používá se na stavbách a dělá se v různých šířkách, min 2m.

    Na bazén: dobrá filtrace, panák sava, nebo modrá skalice.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MADCAT: Miralon funguje dost dobře a není problém ho slepit izolepou :) Případně se zkus podívat po nějakém zbytkovém koberci.
    Co se údržby vody týče. Začala bych tím, že koupíš plovák a tabletu (ideálně vše v jednom), případně se dělá i něco speciálně do dětských bazénků. Ale přimlouvala bych se za tu filtraci. Aspoň maličkou kartušovou. Přeci jen ta chemie ten sajrajt ve vodě zabije, ale neodstraní.
    Baby Pool care 0,6 l | Marimex.cz
    http://www.marimex.cz/baby-pool-care-0-6-l/
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    _PLASA_: mirelon mě taky napadl, ale právěže se to dělá myslím jenom v metrových rolích, nebo desky. mrknu až se dostanu někam do hobbymarketu...
    _PLASA_
    _PLASA_ --- ---
    MADCAT: K podložce... v podstatě stejně by měl fungovat mirelon z běžných stavebnin. Otázka je, v jaký šíři ho dělají, 1,5 m asi ne.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MEDDOG: a brzo dojedou...

    jinak do pléna: jak nejsnadněji udržovat použitelnou vodu v dětským bazénu? dávám jí tam cca 200+ litrů, a teď jak bylo chvíli ne zrovna na koupání, tak mi v tom vyrostla skoro taková malá zoo - různý fleky po dně, bordel na hladině atd... a nechce se mně takový množství vody měnit co tři čtyři dny. co s tím? občas tam šupnout nějakou tu chlorovou tabletu, nebo musím pořizovat nějakou aktivní filtraci...?? to se mi zrovna taky moc nechce, kvůli pár týdnům v roce...

    a k tomu poddotaz: dá se někde koupit nějaká podložka pod ten bazén z nějakýho podobnýho matroše jako je třeba karimatka, ale o rozměrech dejme tomu 200 x 150 cm? můžu samo koupit tři karimatky, něčím je podélně slepit a dát pod bazén, ale třeba se někde něco takovýho na míru uříznout dá...? všude mají jako podložku pod bazén takovou tu geotextilii, a to mně přijde málo, bo mám bazén z různých důvodů na v návodu nedoporučeným betonu (dlažbě), a potřebuju něco klustčího...

    dík všem.
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    BRKODLAK: To ale na něčem jedou ne ))
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    Fakt je že u předcházejících dvou dětí jsem se zpočátku téměř nevyspal
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Znám lidi, co spí i čtyři hodiny za týden, naštěstí děti nemají.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    CROSS: škoda že spánkovej deficit ale nejde "předespát":))
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CROSS: Tyvole! My se ted v nekolika mesicich obcas i vyspime celou noc, tohle by me zabilo.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PISKVOR: píšu to jako někdo, kdo tři a půl roku spal víc jak 4 hodiny v kuse jenom na služební cestě.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CROSS: Zni to jako blbej vtip, ale neni to blbej vtip. Pripojuju se s touze radou, ted je tak minimalne na pul roku posledni sance.
    CROSS
    CROSS --- ---
    DASHAN: tak se jdi ještě pořádně vyspat.
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    Tak to teď čekám! Sice odstaven od krásy těhotenství, od prožitku toho zázraku jímž je porod, ale stále čekám milovaného potomka, který se každou chvíli narodí a moc se těším!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CROSS: jenže ten už je moc drahej, plus to už není kočárek. Nechci krom toho kupovat další.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANNAWA: no já právě měl za to, že se to montuje do aut už řadu let, proto se ptám. V otázce nebylo žádné hodnocení. Byla to čistě zvědavost, viz KOTENCE.

    Ten Summit x3 vypadá dobře, něco takového bych býval taky zvažoval, ale nakonec jsme pořídili Chariot (nyní Thule Chariot), což neni úplně ta samá kategorie, ale plní stejný účel (dá se s tím všude, ale není to tak úplně kočárek).
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    CROSS: Taky nemáme isofix. A to naše auto je z roku, kdy už prý všechna auta isofix maj automaticky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CROSS: nemáme úplně nové auto, jak prosté ;-)

    Kočárek budu taky řešit letos, ale chci Babyjogger Summit x3, protože je do terénu a dá se s ním i do města.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANNAWA: jo, tu sedačku jsem nezamýšlel jako doporučení tobě, i kvůli isofixu (co za auto dneska nemá isofix?), to jsem si spíš opovídal na vlastní otázku.

    Ještě k tomu kočárku: to Chicco Trio Living bych i celkem doporučil, nám vydrželo dva roky intenzivního provozu s prvním dítětem a potom ještě cca 9 měsíců s druhým, uživatelsky docela v pohodě (jednoduchý na rozkládání a skládání, měnění sedaček a podobně). Vydrželo by i dýl, kdyby se starší syn na to furt nevěšel, na zátěž dvěma kusy to asi stavěný nebylo. Mně ty konstrukce z mnoha tenkých tyček moc neberou, ale ukázalo se to celkem spolehlivé a ani se to moc nevykloktalo. Pro dítě pohodlné. Chicco na to občas dělá různé promo akce, takže bych se toho (nového) nebál.

    Dneska bych si k tomu akorát pořídil isofixovou základnu, ale i s tou jen na pásy se s tím manipuluje dobře a snadno. No to jen když jsem to už nakousnul.

    Od Chicca se nám osvědčila ještě taková ta jednoduchá lehačkosedačka pro kojence, naopak jejich houpačka byl fail.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CROSS: vypadá dobře, ale nemáme isofix, tak nic.
    A chicco kočárky mě právě moc neberou, i když jsem jeden měla a byl celkem fajn. Asi z toho ta nedůvěra.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam