• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ORIKA: Ja jsem treba naopak hrazdicku pro prvni nemela a ted jsem ji poridila. Z druhe ruky tady pres nyx za necele petikilo. Pamatuju si, jak jsem vecne vymyslela system, jak tu erikovu v podstate jedinou oblibenou hracku, s kterou si vystacil minimalne do pul roku, pripevnit nad nej.

    Nase hrazda ma nejaky klasicky zviratkovy motiv a visi tam toho pomerne dost, coz predpokladam, ze budu redukovat na par hracek nebo jednu, podle toho, co bude malou bavit. Umi to hrat nejakou melodii, coz moc neplanuju pouzivat, nicmene tusim, ze starsi bracha to segre zapinat bude, protoze "tlacitko", co neco dela.

    Jak mam rada drevene veci, tak do ty ikeacky leky bych nesla, se nejak bojim, ze by se to na dite mohlo spadnout/starsi dite shodit. Mozna ne, ale nejak mi proste nepadla do oka
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    Holky, nezlobte se na me, ale neprehanite to trochu? Kdyz jsem cekala / mela prvni dite, taky jsem se divala po kdecem a nepovazuju to za znameni nezajmu o dite a snahu ho prehltit dojmy..s prvnim ditetem je vsechno poprve, nove, nezname..clovek zkousi, patra, poznava..a je to tak v poradku..neni treba se na nej hned takto sesypat...
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    BRKODLAK: zensky vlezou vsude, nenadelas nic. A skvadra matek terorizuje skoro cely nyx. Ovladla uz i sovinisticka auditka :)

    Za me je vcelku sumak, kterou hrazdicku vyberes, pokud to nekoupis nekde na trznici :)

    Moje deti hrazdicky nijak vyrazne nebraly, dokud se je naucily rozkladat. Meli jsme takovy obycejny, veseli jsme na ne hracky, ktery deti bavily (takovy ty natahovaci housenky a zirafy).
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BRKODLAK: takže ty mu to pustíš a ono to pak pozná, že už je dítě unavený, a blikat přestane?

    protože to, že blikání nemusíš zapnout, je snad jasný. ale když už ho zapneš, tak buď budeš celou dobu dítě hlídat, jestli ti ještě o tu stimulaci a interakci stojí, a pak se můžeš stejně dobře věnovat přímo dítěti a ne blikajícímu nesmyslu, anebo ho hlídat nebudeš a riskuješ, že ho přehltíš.
    to je to, co se ti tu snažíme sdělit. že to je drahá a zbytečná funkce. navíc dítě spíš stojí o pozornost lidí než strojů.

    hele, my jsme si na začátku taky v úporné snaze o rozvíjení natahali domů spoustu zbytečnejch krámů. ale tohle by mi přišlo za čárou už tehdy...
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    BRKODLAK:
    HABRENKA:

    Hlasuju taky pro tu hrazdičku z Ikey http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/70108177/

    Nevím, jak si tu "interaktivitu" představuješ, ale tohle je přesně tak interaktivní, jak dítě potřebuje (a bez blikání a bez baterek): když se do toho cvrnkne, houpe se to, cvaká a chrastí, ve starším věku tam může ty chrastítka věšet a zase sundavat, prohazovat, jsou tam na tom části co se točej, s trochou fantazie desítky využití...a je to z celkem příjemnýho materiálu, žádná celoplastová obluda.

    Jediný mínus je, že se nám dospělým dařilo pořád o to zakopávat :-)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BALAENA: ne, jasněže to nemusí být pořád zaplé, to je jen jeden z režimů.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BRKODLAK: a to ta věc bude na dítě blikat pořád? to ho leda přehltí.
    dítě toho věku, které se zabaví hrazdičkou, se dost snadno unaví podněty. když už nestojí o normální hrazdičku, tak se skulí ke straně nebo si začne ochutnávat ruku, hrazdičky si přestane všímat. ale pokud ho tahle věc nenechá... :(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BRKODLAK: tak to pardon, ale bohužel, tatínků tu moc aktivních není.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    ANNAWA: no, měl jsem z tvého příspěvku pocit, že předpokládáš, že zájem nedodáváme a snažíme se to řešit takovou věcí. myslím, že mu to rozhodně neublíží.

    btw.tak nějak jsem od tohohle auditka očekával, že je pro tatínky, zatím na mě vždy reagovaly maminky, to můžeme psát všichni rovnou do mateřského citu, ne?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BRKODLAK: nechtěla jsem tě shazovat, jen si myslím, že dítě vlastně žádnou speciální rozvíjecí péči nebo pomůcky nepotřebuje, že ze všeho nejdůležitější je pozornost a zájem rodičů.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    ANNAWA: asi si trochu domýšlíš, já jen chtěl hrazdičku, která bude interaktivní, kdybych se chtěl nechat shazovat, můžu si založit facebook
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BRKODLAK: asi ta snaha dítě za každou cenu nějak plošně rozvíjet, já se svým dětem samozřejmě taky věnuju, dokonce s nimi trávím fakt hodně času, protože nějak na ten blízký kontakt s miminem a batoletem zejména hodně věřím, ale takhle napsáno to prostě člověka pobaví.
    ADD
    ADD --- ---
    BRKODLAK: O televizi se většinou ani neuvažuje, zvlášť u tak starých (mladých) dětí, které ocení hrazdičku.
    Děti se rozvíjejí ve stimulujícím prostředí, ne s jednou interaktivní hračkou. Většině stačí matka, která komentuje, co dělá, a drobná věc vhodná do ruky. Nemusí to být vůbec profi chrastítko, stačí barevný kapesník s pár uzly. Moje dítě si nejvíc vyhraje s vypranýma barevnýma ponožkama svých bratrů - jednu chňapne, ožužlá, zahodí, chňapne další... :-)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    ANNAWA: myslel jsem něco lepšího než třeba televize a tak. ale co ti na tom přijde směšný?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BRKODLAK. "něco takovýho interaktivního, dítě rozvíjející" - promiň, musím se trochu smát ;-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    My jsme měli hrazdičku Chicco (ilutrace z netu), mně osobně se moc nelíbila, ale od někoho jsme ji dostali. Starší syn si s ní příležitostně hrál, ale spíš až jako starší, když si mohl sednout. Mladší syn ji, jestli si to dobře vybavuju, naprosto ignoroval. Rozvinutý je přitom, řekl bych, dobře, ale velkou roli v tom hrála přítomnost staršího sourozence a jeho hraček.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    BRKODLAK: Dítě rozvíjí věci, s kterými si může hrát, ne ty které si hrají za něj ;-) Ten Rainforest mi pro mimino přijde až příliš přeplácaný, to ho podnětama spíš přehltí. Navíc teda tolik peněz za kus hadru a pár chrastítek...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BRKODLAK: muzu poslat foto hraci deky s oddelavaci hrazdou co mel mladsi syn, v pripade zajmu podaruju, je to nezniceny, bez fleku
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    HABRENKA: jojo i s dekou, ten rainforest se nám líbí, protože je takový rozmanitý, a hlavně zvuky a světla reagují na pohyby dítěte. chtěli bychom něco takovýho interaktivního, dítě rozvíjející.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    BRKODLAK: jen hrazdu nebo s dekou? za mne super http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/70108177/ nemam ty latkovy prebarveny bazmeky moc rada, zavesit na to muzes taky co chces a vydrzi to i hry batolete (13kg drobek tu na tom jezdil jeste nedavno...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam