• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BIMBAS: a myslíš, že od listopadu 2012 neobnovili dodávky?
    FARIN
    FARIN --- ---
    ADD: jo, co jsem tak zběžně koukal do DM v Drážďanech tak mi přišlo, že takřka všechno stoji cca 60% toho co to stojí v místním DM.
    ADD
    ADD --- ---
    PAN_SPRCHA: Případně levněji v německém dm.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    BIMBAS: ho maj prakticky v každým dmku
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    TORUVIEL: díky mrknu na to. Koukam ze v cechach taky neni moc dostupny, stejne jako ten Bebilon. Mame 2 mesicni holcicku, tak nevim jak by si zvykla na jine mleko. Z toho duvodu me zaujal stejny Bebilon
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BIMBAS: Tady ho máš, je tam i složení a další informace... https://www.dm.de/babylove-bio-anfangsmilch-1-von-geburt-an-p4010355118691.html
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BIMBAS: Já teda doporučuju Babylove, je to nejlevnější umělé mléko na trhu (myslím), a nevím o tom, že by bylo nějak méně kvalitní, jen ty ostatní, jako třeba Nutrilon, mají lepší reklamu. Babylove seženeš v drogerii DM.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Zdravím do pléna, nebo do plíny ? :)
    Přátelé poraďte mi, nedávno jsem četl o srovnání Nutrilonu a Bebilonu. Vzhledem k tomu, ze je stejný distributor a akorát různý název pro nás a Polsko chtěl jsem ho nakoupit, protože je o notný kus levnější. Máte někdo tip kde ho ve velkém nakoupit, případně i jiné typy odkud berete za pěkné ceny. Děkuji ;)
    NICETOMS
    NICETOMS --- ---
    P_AVEL: A
    Mb
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    CROSS: Teď jsem viděl na Indiegogo takovou věc, co se jmenuje REMI a vypadalo to docela zajímavě. Byl tam právě smajlík kterej řikal jestli má už vstávat. Navíc se to dalo ovládat z mobilu, což ty určitě oceníš. (Když si chcete o víkendu se ženou ještě hovět, tak jim to posuneš na dálku ... :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Doporučíte nějakou osvědčenou noční lampu? Musí fungovat na baterky a mít časovač, tj. aby se po nějaké době vypnula. Když jen tak naslepo hledám, fakt se v tom nedokážu vyznat.

    Jinak noční světlo na schody / do chodby k dětským pokojům se mi osvědčilo od Pabobo Super Nomad, od někoho jsme to dostali a vydrží opravdu hodně — ale nemá časový spínač a k chlapečkovi, co se bojí monstra, je tudíž nevhodné (nechceme, aby na něj něco svítilo celou noc, stačí, že tam má „hodiny“, který mu hvězdičkou a sluníčkem určujou, že ještě nemá vstávat (ale světlo z nich na zahnání monstra nestačí...).
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    P_AVEL: Taky to máme se ženou tak nějak rozdělené. I když máma je asi o něco výše, což vnímám ale přirozeně. V okamžiku, kdy máma odchází, tak se mámou stane táta :-)
    I když ono se musí rozdělit období, kdy matka kojí. Je jasné, že do jednoho roku je preference kojence obrácená k prsu. První dvě děcka ještě ode mně přijaly flašku s odstříkaným mlékem, ale u té poslední to nebylo možné. Zvláštní je, že ty dvě starší dodneška pijou ráno a večer Sunárky z flašky, ale ta nejmladší to nepotřebuje a pije jen čaje. :-)
    P_AVEL
    P_AVEL --- ---
    My se v péči o holky (3 a 1 a čtvrt roku) takřka od začátku angažujeme zhruba půl na půl. Ani jedna neměla výraznější separační úzkost, ani kolem toho osmého, devátého měsíce, kdy se uvádí jako nejsilnější. Obě měly období, kdy byly fixovány na mě (starší někdy rok až rok a půl, mladší dříve), říkali jsme jim tehdy "tatánci" a to období odeznělo. U starší se překlopilo někdy po druhém roce směrem k matce a je to tak stále. Když přichází nad ránem k nám do ložnice, tak se zásadně přitulí k mámě, pokud žena vstává a já ležím dál, raději také vstane...

    Trochu mi to potvrzuje nějakou teorii z vývojové psychologie, že dítě v různých obdobích svého života osciluje mezi matkou a otcem. Vychází tak z nějaké své potřeby, kterou je dobré respektovat. (Nevíte náhodou někdo jméno autorů? Slyšel jsem o tom kdysi na nějaké adiktologické přednášce, kde tuto teorii aplikovali na neuspokojené potřeby z dětství u závisláků).

    Doma tyto dětské preference zpravidla respektujeme (dítě si řekne s kým bude usínat, kdo jí odveze a přiveze ze školky), pokud nepřekročí snesitelnou mez (jeden z rodičů by neměl šanci si odpočinout), nenaruší běžný chod domácnosti (např. manželka by nemohla odejít kam zrovna chce). Kdybych za tím viděl nějakou manipulaci, nebo kdyby při večerním usínání s mámou moc zlobila, tak se proti vůli dítěte vyměníme...

    Při prvním dítěti jsem asi mnohem více řešil dětské preference k jednomu z rodičů, při druhém už ne, jsem rád, že mi dítě dává přestávku. Neberu si to osobně, dítě asi v tomhle ví co dělá. Kdyby se ale jednalo o nějakou extrémnější formu fixace na manželku, tak nevím... Byla by to velká zkouška mé trpělivosti.
    JAFMAN
    JAFMAN --- ---
    Tak prihodim taky od nas ze zivota s prckem, i kdyz jak ctu ono to je asi krizem krazem vesmes vsude hodne podobne :) U nas 17 mes. dcerka taky mamanek, presto uz si zacina pomalu selektovat koho na co potrebuje a neprijde mi v jejim vyberu a vetsi fixaci na mamu v tomhle veku nic divnyho.. co je ovsem ted u ni zasadne v kurzu jsou pisnicky pro deti a pokud mozno kde jsou kocky.. jakmile je tam čiči je v extázy a stává se z ní nejhodnejsi batole z celeho dne.. btw. kdyby mel nekdo odkazy na zajimavy detsky zpivanky sem s nima.. ja uz prehral co se dalo, prijde mi, ze toho zas tak moc neni... nebo nevim kde hledat :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ono to zni trochu blbe, kdyz se nad tim zamyslim, ale my jsme u dcery zavedly, ze vecer uspava manzel (pokud je doma), ja nakojim/nekrmim a predam... on cetl pohadky, povidal ji, nebo tam proste jen tak byl. bylo to "jejich"... a myslim, ze to bylo super, proste tu tata byl "k necemu" a ne jen nahodne a tak se naucila, ze tu je... u syna to tedy bylo o dost horsi, ale snad to bude lepsi, jako uz trochu je, ale krom toho, ze je to taky chlap a testosteron podle mne nejak vzajemne smrdi nebo co :D, tak proste tata je tak nejak vetrelec a mama je "mama"... snazim se s tim pracovat, bohuzel muz na to nejak moc nema aktualne.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    FARFELOO: U prvorozeného jsem fixaci na matku tak silně nepozoroval. Jasně že měl období, kdy mámu potřeboval více.
    Zato u druhorozeného to až do nedávna (cca 2 roky +) to bylo naprosto zjevné - krmit, převlékat, koupat, všechno máma. A to se obědam vcelku věnuji. Nicméně k druhorozenému jsem v noci nevstával zdaleka tak často jako k tomu staršímu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FARFELOO: u nás je syn mamánek, ale od dcerky neslyším celý den nic jiného, kde je táta, já ci tátu a kňouravým "táááta"...asi to bude přirozené.
    SITH: byla jsem s oběma stejně.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ty moje si touhle fazi neprosly. Coz nemusi nutne znamenat, ze nemas pravdu. Maximalne se na mamu zeptaj, ja jim odpovim kde je a co dela a dal neresi. Ze by kvuli jeji nepritommosti vysilovaly nebo snad plakaly, to se nedeje. Kdyz jsou s ni, je to pry stejne.

    Radit nemam co :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam