• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    PETATA: diky za podnět s tim přehříváním, my na delší trasy jezdili vždy přes noc - prozatím ve vajíčku a to byla nádhera - tam vždycky krásně usnuli... to budeme muset udělat asi víkendový výlet do nějakého bejbycentra a nechat kluky v sedačkách chvíli posedět... Na druhou stranu je pro mne přednější bezpečí a zpocené dítě než sedačka která se při potenciálním nárazu rozpadne/neplní svou funkci/dítěti ještě může ublížit...a dítě bude mít suchá zádíčka
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PETATA: potvrzuju to vaření. Na pultík si po jedné dvou jízdách zvykli (a já teď trochu brečím, že dvouleťák už má pásovou, protože se z ní vyvlíkává), ale vedro v tom je.
    PETATA
    PETATA --- ---
    PALYSO: kamaradky dcera byla z pultiku tak nestastna, ze ho silou odsunula, takze ji musela vymenit za klasickou
    dukladne bych to vyzkousela, zda vasemu modelu pultik vyhovuje a taky bych brala v potah to, zda je horkokrevny, aby se v tom v lete neuvaril, nase deti maji i z klasicke zpocena zadicka, s pultikem by se uvarili ve vlastni stave :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    PALYSO: Když to hodně utáhneš, tak to podle mě nemá šanci vyndat.
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    GREVE: což to asi fungovala, jen s těma prckama 1rok+ by to šlo asi nebezpečně okolo krku... No nic, taky radši na to nebudu myslet a ženě to taky ukazovat nebudu, to bychom tu sedačku letos nevybrali :-D
    GREVE
    GREVE --- ---
    PALYSO: Tak tohle se mi nikdy nestalo. Radši to nebudu zkoušet, nebo se to naučí :-) Na druhou stranu, myslím, že by sedačka fungovala i s horním pásem vyndaným.
    DYNK
    DYNK --- ---
    PALYSO: Jo, to jsem pred koupi taky videl a docela mne to znejistelo. Nicmene v nasem pripade to malou (ted 2,5r) snad ani nenapadlo vyndavat. Az budu doma, muzu vyzkouset jak lehce to jde vyndat. Ja to timhle zpusobem nesundavam, vzdycky prvne rozepnu sponu pasu a vyndam ho pak celej.

    On to ten chlapik na videu i nandava trosku jinak, nez to delam ja (a prijde mi, ze spatne). Ten pas se ma utahnout co to jde, tim tam podle me pak je lip usazenenj v tom pultiku. Taky mi prijde, ze na tom videu tu vrchni cast pasu vede zbytecne moc spodem.
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    DYNK:
    GREVE:
    Díky za první reference. Našel jsem na youtube video, jak si ca 1,5leté dítě samo vyjme pás z pultíku (https://www.youtube.com/watch?v=GEnqE475mlg) - měli jste s něčím podobným problém?
    DYNK
    DYNK --- ---
    PALYSO: Nemame Pallas, ale Juno 2. Pultik ma taky, nevim jaky jsou mezi nima rozdily. Mala v tom od malicka sedi rada, s pultikem nemela problem. Ze zacatku dost casto spala oprena o pultik, ted uz je spis oprena dozadu. Nemam srovnani s klasickou konstrukci s pasama, ale tohle nam vyhovuje. Nandavani do sedacky je jednoduchy. Kdybych kupoval znova, sel bych zase do ni.
    GREVE
    GREVE --- ---
    SOJKA: Tu jsme měli pro nejstaršího syna předtím a byl jsem taky velmi spokojen. Tam bylo hlavně hrozně jednoduchý a rychlý poutání (člověk nemusel operovat s pásem od auta).
    GREVE
    GREVE --- ---
    PALYSO: My máme a používáme obě varianty s/bez pultíku. Je to dobrý, nemám výhrady. Nějaký dítě by možná mohlo mít na začátku s tím pultíkem problém, ale řekl bych, že po čase si zvykne. Docela dobře se s tím pultíkem spí. Taky se mi líbí, že se dá všemožně nastavit.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Měl bych ten samý dotaz na maxo cosi Tobi. dekuju
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    Měl bych dotaz na sedačku cybex pallas, jestli někdo máte? jste spokojeni? nespokojeni? je něco co vám vyloženě vadí / jste si na sedačce oblíbili? Uvažujeme pro naše špunty právě tuhle variantu "s pultíkem". Díky
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    PISISKVOR: Bude mu šest v srpnu.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    MADCAT: kolik mu je? jako pokryvku hlavy pouzivam Lässig Sun Protection Flap Hat, videla jsem to az do velikosti 36 mesicu, mozna maj i vetsi. vyrobce uvadi SPF50, minimalne v nasem pripade to perfektne kryje jak oblicej tak krk, a to nejen zezadu/zepredu, ale i zboku, zkus poguglit (dcera ma teda o cislo vetsi, nez je jeji velikost, a i tak to sedi dobre). stalo to kolem tri stovek a parada, velikostne by ji to melo vydrzet dve leta, myslim, ze za ty love v pohode. nemam iluze, ze nam to ty dva roky vydrzi, driv to stejne ztratime nebo neco.
    UV tricka pouzivam taky, souhlas se sprchou, ze dve staci. tohle obleceni je z rychleschnouciho materialu, takze i kdyby to clovek mel prat denne/obden tak to neni nic kulervouciho (ja to nikomu nenutim, ale mne je uplne jedno, ze moje dite ma spinavy tricko a jemu to taky nevadi, tak co), za kus jsem dala neco kolem tri az ctyr kil. zatim to mam ozkouseny jen v bazenku, na ostrym odpolednim slunci, a dite se nespalilo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PAN_SPRCHA: ale děti se právě pohybují na sluníčku skoro denně, pokud svítí. Dovolená je jistě extrém, ale ven chodí i jindy. Jedno moje dítě mělo alergii na sluníčko a to mazání se osvědčilo nejvíc, i když je to pruda.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ANNAWA: nepotřebuješ víc než dvě trika, to máš vyloženě na ven pro případ, že se dítě bude pohybovat dlouho na sluníčku. jinak jim dáváš ty normální. A je to o dost jednodušší než mazat dítě opalovákem celý i pod oblečením.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PAN_SPRCHA: moje děti teda jaksi potřebují víc než dvě trika.

    MADCAT: oblečení UV záření propouští, ale za mě osobně ne tak moc, abych kvůli tomu kupovala dětem spešl oblečení. Být tebou, koupím dobrej minerální - nechemickej - opalovák s SPF 50+, případně sunblock a tím dítě mažu.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MADCAT: tak normální oblečení propustí nějakých 10% UV a takový to lehounký letní klidně dvacet. UV oblečení o dost míň. to UV oblčenení zas takovej ranec: nestojí pět,šest stovek za triko potřebuješ tak jenom dva kusy na sezónu
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Hele lidi, poraďte: kluk má zřejmě alergii na slunko, takže když teď v tomto počasí je nějak dýl venku, tak zčervená a zrůžoví a zfialoví pod očima a na tvářích, a řešíme nějakou ochrannou pokrývku hlavy, případně i oblečení. A co se tak různě se ženou díváme po netu, tak jednak mám pocit, že jakmile je u toho napsaný, že to má zvýšenou schopnost chránit před UV zářením, tak to automaticky stojí hroznej nesmysl, a druhak tak nějak celkově pochybuju, jestli je vůbec nutný, aby oblečení, který už ze své podstaty kryje tělo před slunečním svitem, muselo mít ještě nějakou zvýšenou "kryvost" před UV paprsky. Že jsou materiály odolné vůči UV paprskům, tedy že při dlouhodobé expozici svitu slunce neblednou a nemění vlastnosti, to naprosto chápu, ale toto je něco jinýho a to mi hlava moc nebere. Jak to teda je? Máte nějaký zkušenosti s takovým oblečením? Nebo je to hovadina?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LACHAUER: ja mam dobrou zkušenost s obyc chuvickama z ikea, ted z patra do patra v klastere, místnosti nebyly nad sebou.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    PETATA: Díky, kouknu. Ta nabíjecí baterie by moh být problém, už jsme taky trávili týden na místě bez zásuvek, proto raději ty AA baterky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam