• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    YMLADRIS: Xbox ten starší, ne ONE, jsme i s kinectem kupovali právě proto, co píšeš. My i s velkou obrazovkou, neb TV příjem doma nevedem :-) Takže to stálo fakt hodně.
    I tak to hodnotím jako dobré Vánoce, pořád funguje a děcka si to zahrají i s náma, i samy. I se spolužáky. Celkem stačily i ty přiložené hry co tam byly, to se hrálo víc než vše další co jsme koupili spolu.

    Super je, že kinect relativizuje tvou fyzickou převahu (výška, váha, síla) nad dítětem, zůstane jen obratnost, takže 6r mě již spolehlivě poráží při plážovém volejbalu, což je celkem skákání na fyzičku náročné. Takže mysli i na nějaký vhodný koberec tam, kde se bude skákat - my pod něj dali i protiskluzovou podložku.
    YMLADRIS: že další hry nejsou nás nezajímá, jelikož děti x-tý rok hrají ty původně přiložené sporty. Hledej na bazaru :-)


    YMLADRIS: Problém je, že píšeš, že má 4 roky, kinect chytá od určité výšky, snad není malý na svůj věk... ale to by se stejně srovnalo za pár měsíců, zase :-)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    YMLADRIS: Xbox ma bezovladacovej Kinect :) Pred par lety jsem na tom hrala odpoledne Hvezdny valky, a druhej den jsem nemohla hnout rukama :)
    Maj tam toho spoustu, tak se na to podivej. V zime se bobuje, klouze, a kouluje, a staci i klasicka prochazka a cerstvej vzduch :))
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    YMLADRIS: Sorry, ale tohle je kravovina. Nevidim duvod, proc by dite nemohlo celorocne ven.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    "Konzole = telocvicna" ??

    zeptam se jako uplny laik. pokrocily ty Wii atd technologie tak, ze existuje neco, co by mel clovek doma a (predskolni) dite si na tom pres zimu uzilo hrube motoricke vykony (skakat, uhybat, strilet, "hazet", .. nevim)?
    jako ze kdyz prolizackam mrzne zabradli a indoor je vse drahe.

    nebo v zasade nic takoveho neexistuje, ano, jsou systemy na pohybove senzory, ale nejsou hry pro deti a nevede to k moc intenzivnimu pohybu?

    dik za jakekoliv nazory, pripadne i zkusenosti, nevim odkud zacit googlit..
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    INUSHKA: mame doma, ale dite (3.5y) to zase az tak moc nebere. Obcas si na nej vzpomene a hrani mu vydrzi tak 10-15 min. Tohle je ale hodne individualni. Nase dite nebavi ani auta na dalkove ovladani. Uvidime casem. Mozna mu povesim 1-2 mapy na zed jako plakat, aby to mel vic na ocich.

    Co se konstrukce a provedeni tyce tak je to fakt super a vsechno vicemene nadherne funguje, jenom mi prijde, ze to neni uplne ready na deti, ktere nevydrzi sedet a koukat, az Cubetto nekam dojede a trochu mu pomuzou :) Nas Cubetto ted zataci cca o 5 stupnu vic pri otocce doprava :-/

    Mapy a vsechny rozsireni jsou uplne vizualne i fyzicky fakt nadherne nadesignovany a vyrobeny.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    INUSHKA: tak to neporadim, protoze junior scratch (programovaci obrazkovy jazyk na tablet) je proste zdarma, cili nakupy drahych hracek nemaji sanci no
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Od aut opět k elektronickým hračkám.
    Znáte Cubetto?
    Cubetto: A toy robot teaching kids code & computer programming
    https://www.primotoys.com/
    Muž na to dostal tip od kolegyně a rozhodl se koupit dětem k Vánocům. Nemáte s tím někdo zkušenost? Případně tip na něco podobného v nižší cenové hladině?
    Vím, že existuje spousta robůtků, kteří se ovládají/programují přes tablet, ale to zatím nechceme. Na tomhle se nám právě líbí, že k tomu ten tablet není potřeba.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANDREJKA: sice nevím jaký model poradit, ale nová fabie je dost nepovedena. Označení mezi zaměstnanci škodovky je chrochtak.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANDREJKA: Já bych navrhoval přesunout se do tohoto klubu: [ AUTO, KARKA, weci kolem koupe, prodeje, dovozu ci prihlaseni vozidla a podobne..., jen ne zadnou inzerci ], kde je víc odborníků. Já bohužel nemám až takový přehled, musel bych si to hledat. Napiš tam svoje požadavky a tipy se určitě posypou :-)
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANDREJKA: K těmto účelům (myslím na takto malý nájezd) je nové auto poměrně zbytečný luxus, kilometr cesty tě vyjde na astronomické náklady. Doporučuju zvážit. Stejně jako Fábii - pro rodinu je to zvláštní nápad. Vlastně mě moc nenapadá důvod, proč byste si měli vybrat Fábii. Je mnoho jiných aut, která jsou větší, lépe se řídí, jsou bezpečnější atd.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANDREJKA: fabie je prostě maly auto, to si lidi kupujou spis jako druhy, když tak, nebo u nas v ulici typicky seniori, co jsou dva uz bez děti.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    Poridte si auto se senzory alespon vzadu a pak na velikosti auta nezalezi. Sam jako ridic - zacatecnik, jsem si koupil superb se senzory a je to piece of cake.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANDREJKA: A hledáte nový nebo ojetý? Fabie nemá moc velký kufr, velikost auta při parkování nehraje zásadní roli. Automat si nemyslím, že by šel dát do všeho. U Škodovek možná, ale s dost velkými následky na cenu.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANDREJKA: Fabia obecně řečeno neni moc dobrý rodinný auto, ale s jedním dítětem se to dá. Jestli máte ale problémy s řízením, tak bych dost uvažoval o automatu. Opravdu to hodně pomůže.
    SKID
    SKID --- ---
    ANNAWA: Tak pak bych šel do nástupce opět od Romeru. Vlastně nás to brzy čeká.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    dekuju
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SOJKA: My máme Yedoo Too Too a naprostá spokojenost.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DYNK: právě, my taky máme do 18 kilo, ale už jí začíná být malá.
    DYNK
    DYNK --- ---
    SOJKA: My jsme podedili nejaky odrazedlo s kovovym ramem a bylo dost tezkopadny. Nakonec jsme poridili FirstBike (http://firstbike.cz/product/firstbike-street-green/) s adapterem pro mensi deti a dcera na tom jezdila uz kolem tech dvou let. Pisou, ze je od 22 mesicu.
    DYNK
    DYNK --- ---
    ANNAWA: Jo, uz v tech patnacti kilech mi prisel vhodnejsi, nez sedacka 9-18. Dcera ma ted lehce pres 16kg a do te mensi (kterou jsem mel jeste v aute ja) uz se moc pohodlne neusadila.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SKID: ta je ale do 18 kilo, ne?
    SKID
    SKID --- ---
    ANNAWA: My máme Britax Romer King II a velká spokojenost. Prcek v ní zvládl i noční cestu do zahraničí. Polohovat se dá.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DYNK: ja vlastně pultik nechci, tedy pochybuju, ze by ho chtěla dcera. Jde ten cybex tedy v pohode už od 15 kilo? Vím, že v parametrech to má.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam