• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SCHWAB: však jo, ale v tu chvíli musí být separované, prostě to přeber a děti znovu ukaž matce a když budou umyté v pyžamu v posteli. Zase dobrý že přes den nespí a pak nestraší do 11 večer.

    SCHWAB: velmi praktických...... kamarád říkal:)


    TRISSIE: ta fáze nepřejde......jenom se přetransformuje v honění ať si udělá úkoly na zítra do školy a že by to bylo nějak méně náročné......
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SCHWAB: hodina vlka (přesně ta chvíle, kdy dítě už začíná být přetažené, a současně je potřeba organizačně zajistit všechny ty podvečerní věci) je nejhorší část dne. Svého času jsem donutila manžela si o hodinu posunout pracovní dobu, aby se vracel dřív a já na to nebyla sama. Jestli tomu rozumím, tak u kamaráda jsou v tu dobu doma oba rodiče - to je fakt dobrej začátek a nějakou dobu to chce fakt držet, i za cenu toho, že třeba večerní aktivity otce se holt budou odehrávat zásadně až po uspání dítěte. Je to fáze, přejde to, ale jsou situace a rodinná nastavení, kdy ten podvečerní čas prostě není v silách jedné osoby.

    Pokud problémy jsou v tu dobu v interakci matky a dítěte, tak je od sebe izolovat. ať matka v klidu uvaří zavřená v kuchyni bez dítěte, zatímco otec si s malou staví DUPLO nebo jde na rychlou podvečerní procházku. I loupání brambor bez neustálého "mamíííííí" je ve finále prakticky relax :-) Případně se zamyslet nad jinými strategiemi, které omezí náročnost podvečerů - ať už víc plánovat vaření (možností je spousta - od kvalitních polotovarů přes dovážku jídla až po různá pomalu připravovaná jídla a zapékané casseroles, které si člověk nachystá v klidnější části dne, a v hodině vlka už se jim nemusí nijak věnovat).

    A fakt se smířit s tím, že je to fáze, že to takhle nebude napořád, a že je potřeba to přežít.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    PAN_SPRCHA: jenže ta mladší se rozhodla, že nebude spát přes den. Prostě ne. Takže kolem šestý večer se obě sejdou ve svým (oprávněným) únavovym peaku a jak jedna začne túrovat, tak...
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    PAN_SPRCHA: možná jsem to napsal blbě, ale ten odchod ven tak nějak jako možnost vylučuji :)

    prostě přemýšlím, jestli není nějaká fintička, která někde fungovala a třeba by mohla částečně i u nás. U kamaráda.

    jinak prostě jedu roli hromosvoda a kretena a dává to smysl. Teda kamarád jede, že jo.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SCHWAB: a hlavně to je to hodně o únavě, takže pomáhá převzít dítě na noc aby se matka pořádně nepřerušovaně vyspala atd. Čím méně jsou unavené, tím méně řvou.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SCHWAB: odejít právě člověk nesmí, prostě tam jen být a fungovat jako hromosvod. Snažit se rychle vztek přehodit z dítěte na sebe, lehké rýpnutí do slabého místa nebo srovnání s jinou "lepší" vždycky pomůže. Hlavně si to nebrat osobně. Ze řvaní na dítě jsou pak výčitky, výčitky pramení v únavu, z únavy pramení nervy a řvaní a tak pořád dokola. Ze řvaní na manžela žádný výčitky nejsou. Takže hezky se do toho vložit, nechat se seřvat, nepřerušovat to a ono to postupně přestane. Člověk je za kreténa, ale pro matku i dítě je to lepší.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    jen ze zvědavosti, ptá se kamarád, že jo.
    Není nějaký zajímavý tip, jak uklidnit situaci, kdy mládě je 2-3 léta vzteklina a její máma je taky... vášnivá? snaží se, hodně se naučila ovladat se, ale někdy ještě furt bouchne.

    Dokud se vzteká bezdůvodně jen ta mladší, je to OK, ale jak začnou obě rezonovat, začínám pociťovat jistý diskomfort.
    Nějakej typ? Mimo odchodu ven? co někomu funguje na vztekliny?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SOJKA: Dostali jsme ho a prasi se na nej.

    Nejvic se zatim osvedcil proste ScratchJr na tabletu, bez jakehokoliv robota. Pripadne Lego Boost.

    Casem bych chtel zkusit programovat pohyby Sphero pres Scratch (ne junior), ale to spis pockam, az kluci budou umet s mysi a klavesnici.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ok diky. Sehnal jsem to rozbalene v zaruce za 600 coz je oproti prodejni cene celkem za hubicku tak ji to koupim aspon se trosku zabavi jinak.
    GALE
    GALE --- ---
    GREVE: Ještě dodám, že právě kolize je žádoucí efekt. Hladký průjezd nějakou trasou je nuda.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    GREVE: mno tak s tím pocitam.Muj plan je postavit nejakou trasu treba z lego kostek a pak ji nechat at si tam namacka trasu.Neocekavam od toho nějaké slozitejsi programovani, jde mi spíš o jiny druh zabavy, ona rada kresli a tvori ale chtel bych ji dostat také k jinému druhu hrani a když ji to bude bavit tak třeba pak zkusit neco slozitejsiho.
    GREVE
    GREVE --- ---
    SOJKA: Ne, tím myslím, že zrovna tenhle způsob ovládání robota není nic, nad čím by nějak moc přemýšlely. Prostě tam něco namačkají a pustí ho, robot náhodně jezdí, dělá legrační zvuky a dětem to stačí.
    Možná je to moje chyba, měl jsem je pro to víc nadchnout, ale prostě těch pár pokusů je k tomu nepřimělo.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    GREVE: Jak to myslíš s tim programováním? Jako ze to mačkání prikazu neni zadne programovani?
    GREVE
    GREVE --- ---
    SOJKA: My ho máme, je to hezký a zábavný. Ale upřímně řečeno, že by se naše děti kdy dostaly k nějakému programování a pod., to fakt ne :-)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ahoj, mate nekdo zkušenosti s programovacim robotem Botley? chtel bych ho pro pětiletou dceru, jestli to ma smysl. Dik
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    Je fajn vidět, jak tadle diskuze jede, když je potřeba něco řešit.
    Je fajn vidět, že tadle diskuze nejede, když jsme všichni s dětma venku.

    Užijte si léto!!!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DYNK: taky jsme jo měli k velký spokojenosti, nešetřili jsme ho vůbec. Jednou jsme jo neplánovaně měli i vlakem v Berlíně, protože jsme na poslední chvíli zjistili, že nemáme doma golfky a taky se to dalo.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SCHWAB: rozumné, no my tu naší dostali darem a naštěstí mamka si něco o tom dopředu přečetla, takže myslím, že svým výběrem nic nezkazila - krosničku jsem ted vyzkoušel na minidovolený ve Východních Čechách - Adršpašské skály, podzemí pevnosti Stachelberg, a fajn.. Na Stachelbergu i sprchlo, takže se využila pláštěnka se stříškou - rychle se nasazuje, sedí, funguje, malá byla (narozdíl ode mně) v suchu i přes solidní chcanec..
    Jen jedna malá výtka přeci jen a to že v základu nejsou držátka na nohy (píšou to i v tý recenzi).. Na druhou stranu se daj dokoupit za 340,-, takže objednáváme - naší 1 rok a dva měsíce starý opicčce jejich absence zatím nevadí, ale u větších dětí, co pak i chodí, je možnost fixace a podpory nohou stupátkem určitě fajn..
    https://www.detskyraj.cz/krosny-vaky-a-satky/corazon-stupacky-na-sedacku-panda
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    PSYSBEE: dik, hodí se určitě jako reference na značky, novou kupovat nebudu.
    Jinak nakonec bude průzkum bojem, jsem na cerven nasel penzion, kde půjčují tyhle krosny, několik značek, tak se uvidi
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SCHWAB: hele ten zádovej systém mi přijde plně srovnatelnej - vertikálně nastavitelný podle velikosti, komfortní polstrování zad a bederáku, kvalitní fixace dítěte + spousta kapsiček, stříška, pláštěnka, solidní úložnej prostor, odepínatelná opěrka pro hlavu ...
    Malá ani necekla, naopak celou cestu naprosto spokojený dítě a já až na netrénovaný nohy taky :-)

    Corazon jsou snad češi, co vznikli hned po revoluci, takže tradici už maj celkem solidní, s nosítkem od Deutera nemám srovnání, ale mám pár báhlů od Deutera, Tatonky, Berghausu a Salewy a zpracování Corazonu mě přijde dost srovnatelný..

    Tady maj nějaký video :
    Panda Child Carrier - How to fit
    https://www.youtube.com/watch?v=twZ2VvOf8Cs
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    PSYSBEE: tak jak bys ted srovnal s Tatonkou? :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam