• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    GREVE
    GREVE --- ---
    SOJKA: My ho máme, je to hezký a zábavný. Ale upřímně řečeno, že by se naše děti kdy dostaly k nějakému programování a pod., to fakt ne :-)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ahoj, mate nekdo zkušenosti s programovacim robotem Botley? chtel bych ho pro pětiletou dceru, jestli to ma smysl. Dik
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    Je fajn vidět, jak tadle diskuze jede, když je potřeba něco řešit.
    Je fajn vidět, že tadle diskuze nejede, když jsme všichni s dětma venku.

    Užijte si léto!!!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DYNK: taky jsme jo měli k velký spokojenosti, nešetřili jsme ho vůbec. Jednou jsme jo neplánovaně měli i vlakem v Berlíně, protože jsme na poslední chvíli zjistili, že nemáme doma golfky a taky se to dalo.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SCHWAB: rozumné, no my tu naší dostali darem a naštěstí mamka si něco o tom dopředu přečetla, takže myslím, že svým výběrem nic nezkazila - krosničku jsem ted vyzkoušel na minidovolený ve Východních Čechách - Adršpašské skály, podzemí pevnosti Stachelberg, a fajn.. Na Stachelbergu i sprchlo, takže se využila pláštěnka se stříškou - rychle se nasazuje, sedí, funguje, malá byla (narozdíl ode mně) v suchu i přes solidní chcanec..
    Jen jedna malá výtka přeci jen a to že v základu nejsou držátka na nohy (píšou to i v tý recenzi).. Na druhou stranu se daj dokoupit za 340,-, takže objednáváme - naší 1 rok a dva měsíce starý opicčce jejich absence zatím nevadí, ale u větších dětí, co pak i chodí, je možnost fixace a podpory nohou stupátkem určitě fajn..
    https://www.detskyraj.cz/krosny-vaky-a-satky/corazon-stupacky-na-sedacku-panda
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    PSYSBEE: dik, hodí se určitě jako reference na značky, novou kupovat nebudu.
    Jinak nakonec bude průzkum bojem, jsem na cerven nasel penzion, kde půjčují tyhle krosny, několik značek, tak se uvidi
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SCHWAB: hele ten zádovej systém mi přijde plně srovnatelnej - vertikálně nastavitelný podle velikosti, komfortní polstrování zad a bederáku, kvalitní fixace dítěte + spousta kapsiček, stříška, pláštěnka, solidní úložnej prostor, odepínatelná opěrka pro hlavu ...
    Malá ani necekla, naopak celou cestu naprosto spokojený dítě a já až na netrénovaný nohy taky :-)

    Corazon jsou snad češi, co vznikli hned po revoluci, takže tradici už maj celkem solidní, s nosítkem od Deutera nemám srovnání, ale mám pár báhlů od Deutera, Tatonky, Berghausu a Salewy a zpracování Corazonu mě přijde dost srovnatelný..

    Tady maj nějaký video :
    Panda Child Carrier - How to fit
    https://www.youtube.com/watch?v=twZ2VvOf8Cs
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    PSYSBEE: tak jak bys ted srovnal s Tatonkou? :))
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    díky za tipy na typy, které si zkusím sehnat k vyzkoušení a pak se uvidí. Samozřejmě počítám s tím, že Satan může pár hodin protestovat...
    ADD
    ADD --- ---
    SCHWAB: Za me: dojdi do Hudy a pujc si na vikend Deuter (idealne trojku). Zjistite, zda vam sedi. Pokud jo, nic lepsiho neni, az ho budes prodavat, urvou ti ruce. Kdo nosi vic a v tezkem terenu, nemute si Deuter vynachvalit. Ulozny prostor ma velky, sedi dobre, diteti poskytuje pohodli a bezpeci. Pokud po dvou dnech stelovani nesedne, musite hledat dal. (Ja mam jeste Niko na svoje uzka ramena; do mesta dobry, v Tatrach bych s tim behala nerada.)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SCHWAB: zrovna ted o víkendu jdu vyzkoušet s naší Ninuškou tuhle - mamka jí koupila pro svoje první vnouče, ale brácha jí prakticky nepoužil.. Takže prakticky nová..
    Doma už proběhl první test - ani náznak, že by jí to tam vadilo a já ji na zádech skoro ani necítil... (zádovej systém je teda dost luxus, plně srovnatelnej s klasickejma krosnama, co mám od Tatonky a Salewy)

    Corazon Panda červená — Heureka.cz
    https://vaky-a-nosice-deti.heureka.cz/corazon-panda-cervena/
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CROSS: chtěl jsi říct 20+ kilo, který mají tendenci hopsat, kopat a plácat tě do hlavy
    CROSS
    CROSS --- ---
    SCHWAB: před časem jsem o tom přemýšlel, když se mě ptal kamarád. Mám už 8 let Deuter Kid Comfort III, tehdy nejvyšší model se stříškou, odnosil jsem v tom 3 děti, a asi jediný, co bych tomu vytknul, je absence třmenů, do kterých si dítě může strčit nohy. Pokud vím, tohle už novější generace těch krosen mají vyřešené (nebo DIY…).

    Jak tu zaznělo, je asi důležité, jako u každého batohu (tím spíše, pokud v tom poneseš třeba 20+ kilo), aby to sedělo. Deuter má výškově stavitelná záda, chvilku mi trvalo tu správnou polohu najít, ale stěžovat si na to nemůžu.

    Co by asi chtělo vyzkoušet speciálně je nasazování a sundávání ze zad, abys měl jistotu, že to zvládneš sám (tj. že je to za co chytit), ale s dítětem to asi kupovat nepůjdeš (i když by to nejspíš bylo ideální).

    No a pak samo takový věci, jako u všeho, jako je kvalita zpracování, odolnost materiálu. No a drobnosti, u toho našeho je sundávací opěrka pro hlavu (před obličejem dítěte), takže se dá slušně prát, když ji dítě poslintá a podobně, Deuter k tomu dodal takový malý zrcátko, abych mohl pasažéra kontrolovat, ale to jsou předpokládám běžný věci u všech slušných výrobků této kategorie.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SCHWAB: jak už zaznělo, potřebuješ aspoň malý úložný prostor. a jinak hlavně potřebuješ, aby to všem nosičům sedělo na zádech. "za nás" se razilo Deuter, Deuter, a on nám ani jednomu neseděl, zato Salewa sedla pohodlně.
    ono když ti něco vede přesně přes kost, tak pak lituješ každého kroku
    VASALOPETE
    VASALOPETE --- ---
    SCHWAB: V mim pripade sem si nedal bacha na to ze v tom dite proste nechce bejt :))))

    Jinak urcite at ma uloznej prostor, jinak ti bude chybet batoh. Nejvychytanejsi co sem u nekoho videl byla od Osprey, radsi sem ani nekoukal kolik stoji :))
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    našel bych tu nějaká doporučení na co si dát pozor a čemu se vyhnout ohledně krosny na dítě neboli dětského turistického nostíka?
    ADD
    ADD --- ---
    ENT: Na vylety terenem jedine Inglesina Magnum. :-)
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    ENT: Nevim, jaky teren mas na mysli...moje segra pouzivala gesslein a myslim, ze si toho s nimi zazil docela dost. Ziji v zahranici (v Pobalti) a dost vyletuji a ne uplne po promenade. Ale asi na drnani vyhradne pres koreny to neni, to bude Thule lepsi.
    Kazdopadne gesslein s nimi x-krat letel letadlem a vzdycky bez uhony prezil, to bych taky videla jako plus :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ENT: nevím jestli ti to pomůže, ale jen pro info :

    - standartní kočárek na město/občas do lesa máme ABC DESIGN SALSA AIR 2020.. Za mě promyšlená elegance (Prémiová Rosegold verze), snadno a úsporně se skládá do kufru auta, bytelná konstrukce (vše i po roce funguje jak má, nic nevrže atd), malá ho má od narození do ted (rok a jeden měsíc..) Tj. jak korbička od narození, tak jak začla trochu sedět, tak přechod na sporťák..

    - na výlety do přírody jsme si ale pořídili THULE GLIDE (prakticky nepoužitou 1kovou verzi od známé) a to je například ve sněhu anebo v terénu jiný kafe.. Obrovská průchodnost terénem, zasněžené louky krájel jak nůž máslo, žena ho má i na inline s dcerou, lehoučká hliníková konstrukce, jednoduše se skládá, promyšlené detaily, prostě Thule..

    Tj. máme aktuálně dva a každý si najde svoje využití..

    Ale to si asi slyšet nechtěl.. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam