SCHWAB: před časem jsem o tom přemýšlel, když se mě ptal kamarád. Mám už 8 let Deuter Kid Comfort III, tehdy nejvyšší model se stříškou, odnosil jsem v tom 3 děti, a asi jediný, co bych tomu vytknul, je absence třmenů, do kterých si dítě může strčit nohy. Pokud vím, tohle už novější generace těch krosen mají vyřešené (nebo DIY…).
Jak tu zaznělo, je asi důležité, jako u každého batohu (tím spíše, pokud v tom poneseš třeba 20+ kilo), aby to sedělo. Deuter má výškově stavitelná záda, chvilku mi trvalo tu správnou polohu najít, ale stěžovat si na to nemůžu.
Co by asi chtělo vyzkoušet speciálně je nasazování a sundávání ze zad, abys měl jistotu, že to zvládneš sám (tj. že je to za co chytit), ale s dítětem to asi kupovat nepůjdeš (i když by to nejspíš bylo ideální).
No a pak samo takový věci, jako u všeho, jako je kvalita zpracování, odolnost materiálu. No a drobnosti, u toho našeho je sundávací opěrka pro hlavu (před obličejem dítěte), takže se dá slušně prát, když ji dítě poslintá a podobně, Deuter k tomu dodal takový malý zrcátko, abych mohl pasažéra kontrolovat, ale to jsou předpokládám běžný věci u všech slušných výrobků této kategorie.