• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KERRAY:
    TADEAS:

    :)
    plánuju na jaře založit "Klub bosonohých chodičů z nyxu" ;-D....tak můžem dávat výlety ;o)

    zatím mi ale přijde naprosto ok výzva vychytávat to s tím co mám - tj. jedněma zimníma botama přesně toho nejvíc dupacího typu ;-D
    těším se, že snad tenhle měsíc pořídím měkčí ;)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    CONTINUITY: ja taky ne, respektive zvladam, ale jakmile to klouze tak je konec :) ale co uz, holt kdyz mrzne, nosim normalni boty... ale na leto to planuju rozjet naboso o hodne vic, jeste pred rokem jsem neveril, ze bych to mohl davat, ale po minulem lete vim, ze to vlastne (jak uz to tak byva) neni zadny problem, pokud to clovek proste vytrvale dela...
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    MUTHA: nebo http://www.terraplana.com/mens-vivobarefoot-c-153_157.html dalsi alternativa hodne tenkejch podrazek
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    KERRAY: kdyz neni jeste moc zima a clovek nechodi primo ve meste po chodnicich a silnicich, tak si noha docela rychle zvykne na chozeni boso po lecjakym terenu. pesi vylety naboso sou taky o hodne rozvinutejsi prozitek bez bot :) ... takovy bahynko, nebo skala.. mnam :))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KERRAY: tenkou podrážku v zimě nezvládám ;), ale přijde mi, že ještě mnohem víc je to o tom, jak člověk chodí
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TADEAS: ano, o tom, jak to funguje, mě poučil člověk, maratónskej běžec ;), co má taky takové ;))....a došel k tomu po tom, co samozřejmě vyzkoušel veškeré sportovní hyperboty ;-D

    tím tedy pro mě dal dohromady spoustu útržků pozorování vlastních, i informací od jiných lidí, a konečně mi to došlo, a luxus :o),nohy a klouby si moc oddechly ;)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    TADEAS: jj, tenka podrazka je fer, a nebo naboso... ve finsku v lete to byla parada, zadny bodlaky, koprivy, nic takovyho, to se to behalo :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Jeden z nejlepších zdrojů,které jsem objevila, je ájurvéda, indická medicína.
    Docela ok základní shrnutí, co to je:
    Ajurveda
    http://www.ajurveda.cz/ajurveda.htm

    Stejně se dá k individuálnímu léčení a harmonizaci samozřejmě využít čínská medicína nebo jakýkoliv jiný celostní systém péče o zdraví, to už je na sklonech každého, obvykle se člověk cítí přitahován některým, který mu nejlépe "sedí", někdo si něco vezme z několika různých.

    Teď čerstvě hláška, co mě zaujala z knihy, kterou čtu:

    "Vždy má přednost dlouhodobý a celkový výsledek před krátkodobým a jednotlivým. Pokud se užívají léky, je důležitější jejich celkový vliv na zdraví člověka než jejich okamžitá krátkodobá účinnost při potlačení symptomů. Stejně tak je důležité,jaký vliv má rozsáhlé užívání toho kterého léku na společnost jako celek."

    TADEAS
    TADEAS --- ---
    CONTINUITY: jj. mam ze spanelska takovy boty s extra tenkou podrazkou, ktery cloveka nutej chodit podobne jako kdyz chodi boso - netlumej ty narazy do paty - jako lanka se to potom chodi a beha :))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: a ještě: co se při různých způsobech došlápnutí děje s vašimi klouby, šlachami, celým tělem....
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Došlapujete napřed patou nebo špičkou? A co z toho vám připadá zdravější a přirozenější? Vnímáte chůzi? Na co šlapete, jak se dotýkáte země?

    Zase jedna taková "drobnost", která vůbec není drobná, chůze je přece jedna ze základních životních aktivit
    A často se děje velmi mechanicky, a zvláštní technikou, která je možná jen v izolující obuvi (zkuste chvíli chodit bosí po nerovném a nepravidelném povrchu, všimněte si, jak chodíte, a jak se to liší od vašeho běžného způsobu chůze...).
    Zaslouží si to zkoumat :)

    (napsala jsem víc, a smazalo se mi to, tak to asi má být jen takto, jako podnět ke zkoumání;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CONTINUITY: jo nalinkuj to ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    a samozřejmě, kdo máte chuť přispívat, do toho, všecko vítáno :o))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Jeden nejnovější objev :o)

    Cviky paní Mojžíšové.
    Metoda pro posílení středu těla - pánevního dna, zadku, břicha. Tuhle naprosto základní část těla máme většinou oslabenou a ztuhlou od sezení. Pokud se to napraví, léčí se mraky problémů - především bolesti zad, potíže sexuální a s plodností - a dělá to velice zajímavé věci energeticky a psychicky :)

    Tantrajóga pro ženy - cvičení Mohendžodáro - Jak posilovat svaly pánevního dna? - Cviky paní Mojžíšové
    http://www.tantrajoga.estranky.cz/clanky/jak-posilovat-svaly-panevniho-dna_/cviky-pani-mojzisove.html

    Tenhle web není ideální, chybí tam dva podle mě nejzajímavější cviky pro pánevní dno, ale pokud by někoho zajímalo, mám naskenované komplet popisy z knihy v PDFku, můžu nalinkovat :)

    Mě osobně z tématiky tohohle klubu hodně zajímají mj. různé metody práce s tělem a to, jak souvisí stav těla (v naší civilizaci většinou oslabeného,ztuhlého a všelijak zablokovaného) s psychikou člověka, a co se děje, pokud se něco změní, proto se tu třeba tohle objevuje jako první.
    Hodně vnímám, jak všechno souvisí se vším, a takovéhle věci, jako třeba stav zadečků ;-D, výrazně spoluvytváří osobní a sociální realitu ;-D

    takže se tu budou vyskytovat takovéhle věci intimní a osobní....ale stejně tak věci globální a planetární ;-D
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Ahoj :)) vítám vás ve znova narozeném klubu Organnic :)

    rozjedu to tady asi dnes večer :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam