• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    JARAX
    JARAX --- ---
    Z vlastní lékárny : SVOBODA

    Vždycky mě štvalo, že nemůžu dělat věci, co mě baví a musím dělat věci, co mě nebaví. Nějak jsem si myslel, že se z toho kolotoče dostanu pomocí peněz a tak jsem pracoval. Pracoval jsem hodně a dobře a dokonce i dlouho. Špatně jsem se rozhodně neměl, ale situace se nezlepšovala, ba naopak. To, co mně bavilo, jsem dělal méně, protože na to nebyl čas, a to co mi vadilo, jsem musel dělat více, díky různým tlakům, kterým jsem podléhal. Když jsem se chtěl dostat z kola ven, tak mě okolí vracelo hezky rychle zpět.

    Tohle byl stav před třemi lety, kdy jsem se rozhodl pro změnu. Změnu jsem prováděl postupně, nenápadně, že si první dva roky skoro nikdo ničeho nevšiml. Trvalo mi dva roky, než jsem se dostatečně připravil na radikální řez a postavil se na vlastní nohy. Ale teď mohu říci, že se věc povedla.

    Sedím ve své kanceláři a přemítám o současném stavu a říkám si, že je potřeba se podělit o zkušenosti. Toho, čeho jsem se bál, se totiž nenaplnilo, protože jsem byl odvážný a to, co jsem chtěl se povedlo, protože jsem věřil. Jsem konečně svobodný, pracuji, kdy si řeknu, že budu pracovat a peníze vydělávám, když je potřebuji. Když svítí slunce, jsem venku. Nemám shrbená záda od počítače. Moje pleť má zdravou barvu. Svojí rodinu vidím častěji a mám čas dělat, co mě baví.

    Kdo chce vědět, jak jsem to dokázal já, tak tady je můj návod ve čtyřech krocích:
    1) Příprava – období nejdelší, ale opravdu nejdůležitější
    a) Vytvořte si finanční polštář, do kterého by se v případě potřeby dalo spadnout
    b) Rozjeďte množství malých projektů, které sice nenesou moc, ale pořád, a člověk se o ně nemusí moc starat. Důležitý parametr je, že je můžete dělat dohromady se svým zaměstnáním, jen to stojí zvýšené úsilí, než se věci pohnou vpřed. Moje tipy jsou:
    * služby na webu - vstupní náklady malé, rizika nízká, dokonce můžete v pár nápadech pohořet a přesto to nebolí. eShopy, různá zprostředkování apod.
    * akcie – tohle je jen pro znalé, ale je to účinné
    * nemovitosti – přestěhujte se do menšího, pronajímejte větší
    * fotovoltaika – ideální na zajištění pravidelného příjmu
    * ...
    c) Psychicky se připravte na změnu – to je jedna z nejtěžších disciplín, a i mně dlouho trvalo se vyrovnat se situací, že už nebudu velký šéf v obleku, který je širokým okolím obdivován, ale který bude najednou třeba neuznávaný fotograf, podivínský cestovatel, neznámý prodejce motocyklů, nebo třeba umělecký kovář.

    d) Mějte oči otevřené a hledejte. Zkoumejte, zda to, co Vás baví, nemůže nějak vydělávat peníze. Nebudete jich potřebovat moc. Budete šťastní, že máte čas na sebe a svoje blízké. Mám kolegu, který odjel do Thajska a tam učí potápět. nebo kolegu, co z klidu domova prodává víno. Fotografové se taky nemají špatně. Překvapivě dobře dnes funguje i práce rukama. Kolega si otevřel bioobchod a biokavárnu a jde jim to moc dobře, protože je to prostě baví a dělají to od srdce. Já rád šetřím přírodu. Tak se teď vrtám v ekologických technologiích. Šetřím lidem náklady na energie. Těm co smýšlejí podobně, pomáhám realizovat jejich představy. Ne každý umí všechno, co je pro konkrétní činnost potřeba. V tom případě je potom úplně skvělá výhra, mít někoho, kdo vás doplní a půjde do toho se stejným nadšením. Prvotní síla a chuť se nevzdát, když vám konkurence nebo společnost, hází klacky pod nohy, se dvojnásob zvýší, nehledě k finančnímu vkladu a možnosti konzultace v rozhodování.

    2) Přechod – období, kdy už Vám projekty nesou tolik, že máte na základní životní potřeby a finanční rezerva je tak velká, že si stačíte najít práci, když se vše pokazí
    a) Věřte si, přesvědčte partnerku, aby věřila též a aby Vás podporovala
    b) Stáhněte náklady na minimum – v podstatě dnes nepotřebujete nic, kromě telefonu a připojení na internet. Na tomto bodu se dá hodně pracovat – zamyslete se, za co má cenu platit peníze. Za koníčky určitě. Ale proč platit za teplo, když mohu zateplit byt? Proč platit za kanály v televizi, když mohu uspořádat večeři a pozvat přátele,
    c) Splaťte půjčky, drží Vás v šachu.
    d) Prodejte nepotřebné věci, co se vám válí doma a v garáži. Očistěte se.

    3) Velký třesk – období, kdy už máte dost odvahy
    a) Dejte výpověď
    b) Dejte si volno na jak dlouho potřebujete
    c) Začněte dělat co Vás baví, ale nepřepalte to hned na začátku
    d) Začněte přicházet na to, že Vás to, co Vás baví, může i živit
    e) Zbavte se dozvuků staré práce – bude se Vás snažit dostihnout. Ideální je neodmítat, ale nechat si za to štědře zaplatit. Podruhé už nepřijdou. Pokud přijdou, chtějte víc.

    4) Fungování
    a) Zvykněte si na nový stav, chvíli to trvá, než zjistíte, že jste svobodní
    b) Mějte oči otevřené
    c) Nebraňte se novým možnostem
    d) Nebojte se pustit to, na čem lpíte
    e) Opakujte vlastním tempem do nekonečna následující body 1b, 1d, 2a, 2b, 2c, 4c, 4d

    No teď na konci celé úvahy, když to po sobě čtu, musím být upřímný. Ty peníze na začátku byly potřeba, a tak vlastně celý návod o čtyřech krocích potřebuje ještě ten krok 0 (práce, píle, zkušenosti, peníze), bez kterého to, pokud nemáte z pekla štěstí, prostě nejde.

    Tak odvahu a víru a směle do toho. No a samozřejmě, mějte se na pozoru, i tenhle hezký sen může skončit jedna dvě, tak buďte připraveni, třeba jen přechodně, navštívit nějaký ten pěkný zaměstnanecký ústav, kde vám řeknou, co máte dělat a dobře vám za to zaplatí.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Chvála kopírování memů :)

    Guru, imitace a sociální učení - Divinorum
    http://divinorum.cz/symposion/mystika/guru-imitace-a-socialni-uceni/
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    Jsem se ted zaacetla do knihy Ztelesnena zkusenost (procesualni prace s telem) od Stanley Keleman
    Ale zatim k tomu tezko muzu neco ucelenejsiho rict. Zhruba jde o to vsimat si, jak clovek dela veci, co pritom citi v tele, zkouset si hrat s temi svalovymi pnutimi, pulsacemi, konflikty a whateverfuck.. a na zaklade jejich zpracovani si pak hledat novou fyzickou reakci.. coz je vpodstate ta transcenden dentalni transformace. (Tak ale nejsem si jista, jestli ta kniha je schopna co sdelit treba cloveku, ktery nikdy jeste timhle zpusobem se svoji identitou/osobnosti nepracoval. Asi to uz chce nejakou tu zkusenost.)

    Co me ted jeste tak nejak potkava, je zkusenost toho, ze aktivni pozitivni a negativni pocity jsou poradnej zrout energie.. bot jsem prisla od leta o devet kilo krasnych spicku ani nevim jak.

    Mej te se krasne holoubatka ;-))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    na nástěnce zatím pár linků na nyx kluby :), klidně přidávejte do kategorií další, na věci, co děláte, znáte, fungují ;o)
    MTO
    MTO --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ď
    JEDI
    JEDI --- ---
    na netu v ruznych knihkupectvi a kdyztak mu zavolej...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JEDI: přemýšlím, kde by to šlo koupit :)
    JEDI
    JEDI --- ---
    vetsina jich je online na netu, i vcetne jeho metody resp. doplneni
    a aj toho jak to dava on dohromady... viz google...

    zaklad je preslicka s anyzem do nosu xkrat denne, odhlenovat
    podle me to funguje jako nejakej katalyzator nebo starter...
    vedlejsi ucinky jsou, ze to obcas cloveka polozi... aspon ze zacatku do postele..
    ale pak vyjasneni...vizualni efekty, vyjasneni, oci..
    zdravotni efekty...

    a pak kytky... ruzny druhy na ruzny problemy,
    a pak klasicky veci jako studena voda, jidelnicek, pohyb a spousta takovych drobnych detailu ktery clovek zna, ale nevzpomene si...

    ale nejkonkretnejsi je on.. podiva se a vidi... aj co delali tvoji rodice, tim me docela pobavil, ale mel pravdu..
    a i vedel, cim se zrovna stravuju a rek mi at to nejim, at zkusim neco jinyho..


    rozdil kterej vidim oproti jinym lidem, ktery jsem videl nebo jsem na vlastni kuzi zazil byl ten... ze to opravdu fungovalo, bylo to ihned hodne cejtit, a funguje to rychle a dlouhodobe... fakt absolutne jednoduse...
    tohle je takovy rychly, intenzivni...
    on sam, kdyz byl na tom stejne a nejaka ta jeho co ho to naucila ho lecila... tak mu vypadaly vsechny vlasy (aj ty sedivy) a znova mu to vsechno narostlo... husty cerny..

    ty ostatni lidi co jsem treba zazil... byly takovi... pomaly leceni...s nejasnym vysledkem, treba jsem videl super cinsky veci na chripku do pul dne je absolutni chripka pryc... coldrex hadr...

    a tady u tohodle kdyz ti tece z nosu... tak mas takovej dobrej pocit, ze to neni kvuli tomu, ze se nejses schopen branit, ze to telo nezvlada... apod...
    ale ze ti to dela dobre.... neco jako studena sprcha... :-)


    ale kdo to nezkusi.. tak neuveri... takze.. je to na vas.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JEDI: škoda, že není online přímo info o obsahu, tedy principy, podle kterých ta kůra funguje. Ale dobré slyšet, že funguje, je fajn, že je tu další taková věc :)

    Všechny očistné a ozdravné metody IMHO fungují, pokud jsou na dobrých celostních základech.
    A ty samozřejmě mohou pocházet i od jednoho člověka-léčitele-vizionáře, kterej ty vztahy vidí :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Abhyanga, ájurvédská olejová masáž.
    Moc zdravá a příjemná věc :)

    [ CONTINUITY @ Ájurvéda ]
    JEDI
    JEDI --- ---
    SHEDLO: stručně: uzdraví tě to a udělá z tebe krásnýho člověka.
    chce to jen trochu disciplíny, vytrvalosti a selskýho rozumu
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    JEDI: tak stručně popiš postup zda to jde, nechce se mi číst kniha:)
    JEDI
    JEDI --- ---
    Pavel Šíma, Za tajemstvím zdraví, nakladatelství Heřmánek
    http://www.ranka.cz/knihy/sima.htm

    saved my life...

    Eliska od ty doby co to aplikuje vypada mladsi a mladsi...
    v posledni dobe ji nechtej ani v hospode bez obcanky nalejt.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: Během dvouletého intenzivního socka období jsem zjistila, že pomocí freeshopů může člověk bez problémů řešit oblečení a další věci, co jinak stojí spoustu peněz. Hezké, kvalitní oblečení zadarmo nebo za symbolické ceny. Rozhodně ideální pro studenty, lidi s nízkým platem, nezaměstnané, atd. A přitom jsem vždycky měla co přinést a sdílet :), to přichází samo, i když skoro nic nemáte, vždycky je něco, co už nepotřebujete, nebo co jste si pořídili a není to to pravé, apod....a někomu jinému se to hodí :)

    Druhá stránka je neméně fajn: není dobré mít doma hory věcí,které člověk nepoužívá. Překáží to fyzicky i energeticky, překáží to novému. U mně to tedy nikdy nejsou hory, ale jsem na to citlivá a vnímám to i když je jich pár ;) Přitom je mi líto funkční věci prostě vyhazovat. Jedna možnost jsou kontejnery, další možnost nechávání u popelnic či na veřejných místech (lavička před supermarketem;), ale ten freeshop je rozhodně největší legrace, protože tam se vkladatelé a příjemci potkávají, přímo zažíváte to, že někomu jinému se ta vaše věc hodí a má z ní radost, a naopak, si vybíráte z nabídky ostatních, a vidíte přímo ty lidi od kterých to je, a vy se radujete a oni taky .)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    K udržitelnosti a ekologii

    Buy Nothing Day – Mezinárodní den nenakupování – ReReRe
    http://rerere.cz/?p=501

    Web RERERE je v podstatě takový internetový freeshop :)), tedy místo, kde se člověk může zbavit toho, co už nepotřebuje, a zdarma získat, co potřebuje. To je taky idea, která mi přijde hodně důležitá.
    Doufám, že se ten web pořádně rozjede a získá popularitu a rozsah, kterej by si to zasloužilo :)
    Odkaz je na článek o projektu Buy Nothing Day, což je taky docela zajímavá věc..... Sama nemám nic moc proti penězům a nakupování jako takovým, záleží jak se to používá ;), ale rozhodně může být přínosná zkušenost dát od toho pauzičku a chvíli si všechny ty transakce a jejich možné alternativy uvědomit.
    ------------
    V Praze už proběhlo pár reálových freeshopů ;)), většinou byly o oblečení.

    Líbil by se mi trvalej kamennej freeshop, jaké fungují na Novém Zélandu, ale to by bylo možné asi

    1) kdyby někdo zdarma poskytl prostor, nebo někdo, pro koho to není problém, dobrovolně trvale platil nájem
    2) ne úplně pro veřejnost, ale spíš s přístupem na klubové bázi....členové, správce, otevírací hodiny v nějakej vhodnej den v týdnu....příjemné setkání a seance ten den ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MAKOSHARK: super :))
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    LEOZ: když už mám otevřené ty bookmarks...

    Teching psychology for sustainability: manual of resources
    http://www.teachgreenpsych.com/tg_ecopsychology.html

    Česká environmentální pedagogika
    http://www.envigogika.cuni.cz/

    Český portál ekopsychologie
    http://www.vztahkprirode.cz/
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    CONTINUITY: Můžeš využít tenhle klub [ Barefoot running, Vibram FIVEFINGERS, minimalist running ]
    ID Glacier ho lehce přejmenoval a pozměnil, ale práva na změnu mají všichni a nikdo se nebude zlobit, když ho k něčemu lepšímu upravíš ty
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Zdravíčko, tož něco z mého ekopsychologického soudku:
    ECOPSYCHOLOGY ON-LINE
    http://ecopsychology.athabascau.ca/

    btw, todle auditko je tématicky docela blízko ekopsychologii. není tady někdo, kdo do takové oblasti taky trochu akademičtěji fušuje?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam