• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    CONTINUITY: Většina sem chodících si to asi nepamatuje, ale před cca 20-25 lety si neholil skoro nikdo nic, a to bylo normální. Za tu dobu byla vytvořena představa, že ženské ochlupení je fuj-fuj-strašně fuj, a musí se naprosto nezbytně odstraňovat.

    Bys musela jeste nejakych 20 let ubrat :)) Dostat se nekdy do 70. let - pak to bude pravda, pornofilmy z te doby to dokazuji. :) Ale jsem si jistej, ze nohy si zensky holily uz tehdy, a mnohem driv :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MUTHA: smazala jsem ten svůj text, na kterej reaguješ, zbytečně konfrontační, zbytečně sahá lidem na věci, myslím že by nic dobrýho nepřines....ale Zeitgeist tu nechám, díky za něj :o)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Žonglovací akce, pojeďte někdo :)

    První jarní víkend je sice ještě daleko, ale kdyby se někomu chtělo vypadnout do přírody na jih ...

    Oheň a pohyb – jaro 2011

    Termín: 24. - 27. 3 2011
    Místo: Turistická základna Tokániště u Rapšachu
    Doprava: vlastní - doražte na Tokániště u Rapšachu (48°52'43.349"N, 14°58'0.393"E)24. 3. 2011 mezi 18 – 22 (pokud dorazíte někam poblíž, dejte vědět, zkusíme vás nabrat)
    Ubytování: v budově na postelích (místní lůžkoviny či vlastní spacáky)
    Strava:
    24. 3. (dobře mazaná večeře do pozdních nočních hodin)
    25. 3. (snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře)
    26. 3. (snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře)
    27. 3. (snídaně, oběd, svačina na cestu)
    Program:
    9 – 12 dopolední dílna
    14 – 18 odpolední dílna (se svačinou)
    19:30 - … večerní dílna
    Přesný program dílen bude upřesněn až přímo na akci, podle zájmu a toho, co budete chtít vyzkoušet a na čem pracovat. Předběžné možnosti: žonglování s míčky, kužely, swingování, poi, tyč – 2 tyče, vějíře (ohňové i hedvábné), kahánky, akrobacie – párová akrobacie – pyramidy, tanec skoro všeho druhu, šerm a pochopitelně aplikace:)(modří již vědí).
    Co s sebou: žonglátka všeho druhu (kdo nemá, budou k zapůjčení), hudební nástroje všeho druhu, přezůvky do budovy, věci na cvičení, vhodné oblečení dle aktuálního počasí (vůkol je hluboký les)
    Cena: 1050,- částku uhraďte do 18. 3. 2011, buď hotově v herně DDM Růžová 10 (každý všední den od 13 – 17) nebo převodem na účet 214535502/0300, var. symbol 27 a do poznámky napište: Oheň a pohyb + vaše jméno
    Info: Malina Procházková, 605 409 856, malina@bandaska.cz

    přihláška
    pozvánka
    event na FB
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Nový Prostor - Články - Téma čísla: Život za korunu - Kapesní průvodce levného bydlení (Alexandr Budka)
    http://www.novyprostor.cz/clanky/338/kapesni-pruvodce-levneho-bydleni.html

    Zaujal termín cohousing na konci (sdílení větších objektů ve více lidech), to je samozřejmě známá věc, ale pod tím slovem by mohlo jít vygooglit dobré informace a inspiraci :)
    GIRK
    GIRK --- ---
    Jeden z mych oblibenych youtube kanalu... nejen o lucidnim sneni
    YouTube - Kanál uživatele ReeceJones87
    http://www.youtube.com/user/ReeceJones87
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    In and out

    That's one of the most important decisions you'll make today.
    How much time and effort should be spent on intake, on inbound messages, on absorbing data...
    and how much time and effort should be invested in output, in creating something new.
    There used to be a significant limit on available intake. Once you read all the books in the college library on your topic, it was time to start writing.
    Now that the availability of opinions, expertise and email is infinite, I think the last part of that sentence is the most important:
    Time to start writing.
    Or whatever it is you're not doing, merely planning on doing.

    Seth's Blog: In and out
    http://sethgodin.typepad.com/seths_blog/2011/01/in-and-out.html
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    ENKIE: k tomu sa hodí citát z jedného blogu:

    Lidský čas je tak možné rozdělit na dvě základní využití: čas věnovaný činnostem, které nejsou vykonávány samy pro sebe (práce) a čas věnovaným činnostem vykonávaným pro ně samotné (hra). Zdali je daná činnost v daný okamžik prací či hrou nelze zjistit z jejího vnějšího popisu. Proměnnými jsou vždy zároveň činnost, konkrétní jednající i konkrétní okamžik, jde tedy o subjektivní postoj jednajícího k dané činnosti v daný okamžik.
    Práce je tedy prostředkem k získání jiného hodnoceného statku, ať již přímo – samovýroba – či následnými směnami s ostatními, kteří si cení vašeho produktu, a kteří disponují vámi hodnocenými statky. Hra je cílem sama o sobě, zároveň však pro vás může mít další hodnotné důsledky.

    zdroj:
    Drugstar vítězí nad Godotem - Ekonomie - Kategorie - Drugstar's blog on man, economy and state - MyEgo.cz
    http://myego.cz/item/drugstar-vitezi-nad-godotem/category/ds-ekonomie/group/18
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Ja si myslim, ze clovek musi mit v sobe schopnost intuitivne rozumet jazyku, kterou vetsinou ziskava jako dite. Treba:


    "There is order in chaos, and certainty in doubt.
    The wise are guided by this order and certainty."


    - Tohle je stary cinsky prislovi. Pozdeji ho prevzali buddhisti. Je to dialekticka logika - ten vyrok jako celek funguje, protoze posouva nase chapani reality a tedy i spolecnost dopredu (to je podstata dialektiky - naleza vnitrni rozpory v konceptech a pracuje s nimi kreativne). Je to taky ukazka vyborny intuice. Velmi podobny vyrok, ktery nejspis vznikl nezavisle, je i zde v Platonovi.


    "Dialectic thought is an attempt to break through
    the coercion of logic by its own means.
    -- Theodor Adorno


    Bez komentare - perfektni pouziti jazyka.



    "There is freedom in work, and liberty in obedience.
    The stupid are guided by this freedom and liberty."


    - Tohle jsem ted vymyslel, obsahuje to sice dva nesmysly v prvni vete, ale jako celek to funguje, protoze je to vtip. Tohle neni dialektika.




    Tohle je nesmysl.
    ANNA
    ANNA --- ---
    ENKIE: http://cs.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A1ce vcelku zajímavý.

    třeba mně přijde tvoje definice práce směrodatná, vezmu-li v potaz konkrétní nastavení člověka, který takto k věci přistupuje, obecně mi přijde neplatná. protože považuju za práci i takové věci, jako třeba orání pole - činnost nezbytnou pro to, abych mohla jíst třeba brambory, ke které se nutím sama, protože nechci mít hlad, zato chci jíst brambory. čiliže práci obecněji chápu jako činnost vyvíjenou&energii vydávanou za účelem uspokojení životních potřeb.
    můžeš se lidí ptát nejen, co dělají za práci, ale taky co mají za zaměstnání, nebo povolání.

    jinak mi přijde, že systém fungující na donucování k práci nutně spotřebovává spoustu energie, taky to funguje jen s pomocí cukru a biče:) prostě člověk pracující v tomto systému vynakládá jednak samotnou energii potřebnou k odvedení práce, druhak vynakládá energii na přemáhání odporu vůči ní.
    imho právě proto, že si lidé fungující v takovém systému spojují práci s něčím nepříjemným, mají problém si vůbec představit, že by třeba bylo možné spojit práci se zábavou. jen šílenec by přece makal, když nemusí, zábava a práce jsou protichůdné. no a ony fakt jsou, když práce člověka nebaví.

    a s tou svobodou - myslím, že Hajzler tam dost zmiňuje zodpovědnost. imho svoboda je o přístupu k možnostem, které nám dovolují okolnosti. a imho spousta frustrovaných lidí si svobodu plete s libovůlí.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ENKIE: Souhlasim. Tvoje definice 'prace' (viz nize) mi pripada malo uzitecna. Jako, kazdej si muze zit jakej pribeh/trip chce, ale nevidim pozitiva toho, jak si ten postoj k praci zvolil ;-)
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    YMLADRIS: To cos napsala je pravda a souhlasim s tim, protoze to nijak nepopira to, co jsem napsal. Kvalitni sexualni zivot skutecne muze promenit praci v zabavu, treba :) Existuje ale nejaka funkcni gramotnost a kdyz se nedohodneme na vyznamech nekteych dulezitych slov, skoncime v socialismu nebo nejaky jiny totalite :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ENKIE: to mi pripada jako blbost. Kdyz by ses s kamaradkou poradne vysoulozil, nemel bys tenzi a klidne ti muze nastoupit autenticka potreba posedet v kanclu a neco treba naprogramovat abys vylepsil svet. Za penize.
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    BROZKEFF:
    "Proto je mou hlavní náplní šířit principy svobody v práci."

    Bohuzel, tahle veta je nesmyslna. To slovo "prace" z definice znamena "spolecensky nezbytna cinnost, ke ktere jsme donuceni proti nasi svobodne vuli externi moci". Nebo tak neco - vzdy je tam ta nedobrovolnost, kdy autenticke a nevysublimovane potreby jednotlivce (treba touha soulozit s kamaradkou namisto sezeni v kanclu) jsou v konfliktu s potrebami spolecnosti.

    Pokud cinnost delame dobrovolne a "svobodne" (?), tak uz se nejedna o praci, jak proste. Takze muzes zkusit vytvaret svet bez prace treba pomoci nejakych dobrych napadu atp., ze z te prace udelas zabavu, ale svoboda v praci je proste blbost a zadne pozitivni mysleni na tom nic nezmeni.
    KUATO
    KUATO --- ---
    TLUSTEI: mi prave prislo, ze pri deletrvajicimu vystavovani se intenzivni hudbe (mis) doslo az ke zmenenemu stavu vedomi, uplne jiny vysledek nez bezne "harmonizacni hrani". technika je jednoducha - bud jeden sedi na zidli a kolem nej na zemi jsou misy, ktere ten druhy "obsluhuje", nebo kdyz jsi sam, tak si sednes se zkrizenyma nohama doprostred mistnosti na zem a ty misy das kolem sebe tak, abys je obslouzil, kdyz se budes na jednu nebo druhou stranu otacet. co se poctu mis tyce, tak si myslim ze tak 4+- je tak akorat. velikost stredni (asi jaks mel u Martina). vybrat ruzne od tenkostennych po vic tlustostenne, aby bylo co nejsirsi pokryti tonin. pokud nemas dve filcove palicky, kteryma muzes klepnout vic proti sobe, tak je nutno pri uderech jednim prstem primacnout misu stredem k zemi a pak teprve uderit (jinak se furt posouvaji a clovek je nahani), po uderu das prst pryc. u jednoho znameho mi kdysi prislo velice zajimave vic bouchat do malych tlustostenych misek palickou s gumovym mekcenim (staci hodne gumicek), davalo to hluboky pronikavy ton him him him, ale ja takove misky doma nemam, tak smula.. jinak prislo mi nejlepsi vzdycky obejit/poklepat vsechny misy a pak treba minutu dve sedet a "vstrebavat". nebo tim drevenym koncem/drevenou palickou vyklepavat na misy melodie a do toho si zpivat. ale to spis az v druhe fazi, kdyz uz je clovek "zmeneny". myslim, ze se to da jasne poznat. hrome, ja si asi dneska zacinkam :o).
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    KUATO: :) jeste ne. nejak to necejtim... prijde mi totiz, ze pri pouzivani Tibetskych mis (a zvuku pri lecbe obecne) neplati, ze 'cim vic, tim lip' rsp. cim hlasitejsi tim ucinnejsi. ;) priklanim se spis k neznejsimu, harmonictejsimu pristupu.
    ale vyzkouset bych to mel,...muzes mi ten recept pripomenout prosim?
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    BROZKEFF: :)))
    YouTube - Bob Marley "Rat Race"
    http://www.youtube.com/watch?v=3GVzsuDsxW8
    KUATO
    KUATO --- ---
    TLUSTEI: uz jsi zkousel ten experiment s vice misama a dvema filcovyma palickama, at se do nich da vic mlatit?
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Dobry den vespolek.
    Dovolim si tady udelat si lehkou reklamu na muj workshop/dilnu konajici se 3.2. v Atelieru Alf. A dovolim si to nejen proto, ze Conti je f poho, ale hlavne proto, ze to primo souvisi s tematem klubu.
    Lecba zvukem za pomoci Tibetskych mis a lidskeho hlasu.

    Vice v letaku...

    Dekuji za schovivavost i pripadnou podporu. :)

    Kouzlo zvuku flyer.pdf (950052 B)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Tomáš Hajzler - Wikinomics Forum 2010
    http://www.wikinomie.cz/konference/hajzler.html
    Tomáš Hajzler (PeopleComm)

    Do třiceti let věku jsem se to snažil daleko dotáhnout. Odseděl jsem si dvacet šest let ve školách (několika českých, dvou ruských, jedné holandské a jedné americké).

    Strávil jsem deset dalších let na různých manažerských stoličkách tří nadnárodních firem (Douwe Egberts, Vitana a GE Capital). Založil jsem tři firmy (cestovku, šnečí farmu a síť obchodů s africkým uměním).

    Až jsem jednoho rána místo do práce šel k lékaři. Ten mi oznámil syndrom vyhoření a doporučil razantní změnu života. Já ho poslechl a v roce 2001 jsem se pustil do peoplecommu.

    Od té doby zkoumám svět firem, vedení, náš postoj k práci a další souvislosti pracovního života. Znepokojuje mě fakt, že více než osm z deseti lidí chodí denně do práce, kterou nemají rádi. Proto je mou hlavní náplní šířit principy svobody v práci.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Poselství Kogiů (Alan Ereira: Poselství ze srdce světa)

    úryvky...ale v zásadě je to všechno, to podstatný
    Malý bratr = my "civilizovaní" lidé ze západní civilizace

    ---------
    Malý bratr nemyslí na nic jiného než na kořistění

    Matka se o něj stará, ale on nepřemýšlí

    Ryje do jejího masa
    Ryje do jejích paží
    Ryje jí prsa
    Rve jí srdce
    Vraždí srdce světa

    Až padne poslední temnota, bude všemu konec
    Ohňům, lavicím, kamenům, všemu
    Celý svět bude trpět

    Svět je živá bytost – stvoření. A jako všechna stvoření potřebuje k životu krev a vodu.

    Země chřadne
    Zemi ubývá sil
    Protože sebrali příliš mnoho ropy
    uhlí
    mnoho minerálů

    Lidská bytost má v sobě mnoho tekutiny
    Když tekutina vysychá, slábneme
    Stejná věc se může přihodit Zemi
    slabost tě ničí
    slabost

    A tak dnes Zemi napadají nejrůznější choroby
    Zvířata umírají
    Stromy usychají
    Lidé jsou stíháni nemocemi
    Objeví se mnoho nemocí
    A nebude na ně žádného léku
    Proč?

    Protože Malý bratr je mezi námi
    Malý bratr porušuje
    podstatu Zákona světa
    Úplně jej porušuje
    Loupí
    Plení
    Staví dálnice
    těží ropu
    minerály

    My vám říkáme
    my, zdejší národy
    Tohle je znesvěcování

    Země stále slábne
    musíme ji chránit
    musíme k ní chovat úctu
    protože Malý bratr k ní úctu nechová
    protože on ji nerespektuje

    Malý bratr si myslí?
    „Pohleďte na mě! Vím toho spoustu o vesmíru!“
    Jenomže tohle vědění učí, jak ničit svět
    jak všechno zničit
    celé lidstvo

    Země cítí
    Když těží ropu
    Země cítí v tom místě bolest
    A tak Země sešle nemoc
    Bude hodně léků
    drog
    ale nakonec už drogy k ničemu nebudou
    A léky také k ničemu nebudou

    Víme, co se děje
    Říkají, že svět skončí
    Ale ještě neskončí
    Budeme-li se dobře chovat, neskončí
    Země je stále ještě plodná
    Stále ještě dává úrodu
    Úroda stále ještě roste

    Až bude umírat docela, bude vyschlá a neúrodná

    Otec Serankua stvořil tuto zemi
    aby nikdy neskončila
    abychom tu všichni mohli nadále žít

    Malý bratře
    tvá voda dole se vypařuje [v odlesněném podhůří Sierry Nevady]
    Nemysli si, že za to můžeme my
    nemysli si, že jsme zapomněli na svůj úkol
    Kdy skončí svět?
    Nevíme
    Ani Malý bratr to nemůže vědět

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam