• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    YMLADRIS: najs, tahle zkrácená verze je už dost krátká na to, abych tím zaspamoval mailbox všem lidem v pracovním týmu a doporučil jim se na to podívat taky
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    YMLADRIS: super
    PIZI
    PIZI --- ---
    ENKIE: No prave, jakmile to vnimas jako rady, nefunguje to. To je prave rozdil mezi prednaskou motivacni a vzdelavaci. Pisnicku jsem nepoustel, ale pravdepodobne mas v zasade pravdu. Cilem motivacni prednasky je obnovit v tobe chut neco delat. Ne nutne dat ti rady jak na to. Cili podobne jako nejaka pisnicka ktera je "energizujici". Me se motivace hodi. Vetsinou vim jak, ale nechce se mi.
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Kdyby tak nejaky ten charismaticky extrovert dokazal vsem tem osvicenym buddhistum-socialistum vysvetlit, ze ve skutecnosti sice je vse neoddelitelne spojene, ale ne do jednoho bodu. Vcera jsem btw ale diky Kerrayovym prispevkum jinde objevil i pro me prijatelneho buddhistu. Pekny rozhovor.

    YouTube - Alan Watts: A Conversation with Myself - Part 1
    http://www.youtube.com/watch?v=8aufuwMiKmE

    ENKIE
    ENKIE --- ---
    PIZI: Me takovyhle rady bohuzel prijdou tak na urovni tohohle. Ty pisnicky jsou ale pekny a na nic si nehrajou a tak cloveku skutecne pomuzou ;)

    YouTube - Ottawan You're OK
    http://www.youtube.com/watch?v=l2bcgvBPxPY

    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: Nema. Myslim si, ze to moc zdola nejde.

    On v podstate rika, soustredte se na to co vas bavi. To co vas bavi delate radi, casto a intenzivne, takze se v tom zlepsujete a jste v tom dobri. Protoze jste v tom dobri, objevi se casem moznost ze vam za to nekdo zaplati.

    Ta prednaska je spise motivacni, nezli instruktazni. Ukazuje ze to jde.

    Ja osobne jsem adoptoval takovy vychytraly pristup. Mym cilem je presvedcit zamestnavatele ze muzu pracovat z domu. Tudiz si ted v praci nechavam maily od sefa na vyrizeni az budu doma. Nejlepe tak v deset v noci. Pisu odpovedi aby videl, ze v podstate z domu pracuji uz ted. Jen takova mala finta do sbirky.

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: moje na cil zamerene ja postrada vic konkretna jak mohou lidi dosahnout svobody v praci. to ma v te delsi verzi?
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Pokud nejaka kniha dokaze prakticky a konkretne poodhalit nejaky ty manipulace, kterym jsou lidi ze strany "spolecnosti"/druhych vystaveni, a poskytnout nejaky konkretni napady a motivace k obrane, tak sem s ni. Ja ale takovy teda nenachazim. Navic "system" rad lidi nahani do ruznych kolektivistickych protisystemovych boju, to je totiz ten nejlepsi zpusob jak otupit jejich ostrazitost a zbavit je individuality. Nejlepsi obranou je stejne zdravy selsky rozum (common sense), tradice a zdrava davka egoismu.
    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: V podstatě kratší verze jiné jeho přednášky, kterou jsem tady dával. Ta moje má víc než hodinu. Dá se to víc vychutnat.

    http://webexpo.cz/prednaska/snaz-se-to-daleko-dotahnout/
    PIZI
    PIZI --- ---
    Systém zvládl prodávat i punk.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    CONTINUITY: "Roztomilý je, že tak totálně anarchistická a protisystémová kniha se zjevně výborně prodává,"

    to mi příjde normální, hodně lidí si imho rádo čte o osvícení, svobodě, štěstí a bohatství, protože během čtení si aspoň na chvíli připadají, že by se to mohlo týkat i jich...a až ji dočtou....tak si po nějaké době koupí další, aby ten pocit zažili znova :-))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YouTube - TEDxPrague - Tomáš Hajzler - Konečně v penzi. Už můžu dělat, co mě baví.
    http://www.youtube.com/watch?v=CaEA91_dl7Q&p=0FA8E5F4FDE580A0


    tento typek se zabyva svobodou v praci; rada lidi ho ma za inspirativniho
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: ale přece jen to zkusím:

    Je to o tom, jak si vytvářet svobodnej život.

    Součástí toho je pochopení, jak funguje nesvoboda.
    ....a hledání lepších řešení ve všech oblastech života.
    Spousta těch informací a myšlenek pro lidi v tomhle klubu nebude vůbec nových, ale je toho hodně, takže něco třeba ano, a pěkně shrnuté všecko v jednom zdroji. Inspirující.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: nebudu se tentokrát pokoušet nic shrnovat ;-D, koho zajímá, určitě půjde obsah najít na netu, jen prostě hodně doporučuju :)) nejlepší asi v nejbližším knihkupectví zalistovat sám ;-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Čtu luxusní knížku, fakt nečekaný objev v obchodním centru Anděl ;-D (kam normálně ani nelezu, byla mi zima, velká ;)


    Tom Hodkingson: Jak být volný

    Autor knih Líný rodič a Jak být líný

    Líný rodič je taky fajn, myslím že to tady nebo ve starým Organnicu už proběhlo, ale tohle je ještě větší mazec ;)
    Vždycky je to tak osvěžující, narazit na někoho, kdo přemýšlí takhle, vidí ty samý zjevný věci, a troufá si je i říct.
    Odhaluje a moc pěkně vysvětluje, se spoustou faktů, jak funguje systém. A ukazuje, jak na to například může reagovat příčetnej člověk, kterej chce žít opravdovej život (samozřejmě jeho přístup je jedna z možných voleb a rozhodně se s ním neztotožňuju na sto procent, ale spoustu věcí vystihuje IMHO fakt moc pěkně :)

    Roztomilý je, že tak totálně anarchistická a protisystémová kniha se zjevně výborně prodává, a proto ji systém svou mašinérií naprosto podporuje ;-DD (mají jí velikou hromadu u novinek hned za vchodem do Luxoru Anděl ;-D)
    JARAX
    JARAX --- ---
    jojo, ja to pochopil... Dokážu se přes ten název transcendovat :) A taky si píšu, protože to třídí myšlenky. Navíc mi vyhovuje, že to mohu zveřejňovat, protože sem trochu exhibo. FB, blogy, atd. takže to ani neni technicky složitý. Nejsou žádný technický překážky, jen my sami...
    PIZI
    PIZI --- ---
    JARAX: Finta je v tom, ze to je jen tema jak o tom premyslet. Ted me napada ze by to slo take pojmout jako rady sam sobe, kdybych zil znova. Nemas premyslet nad tim co by chtel syn slyset, ale nad tim co bys mu chtel rict. Veci ktere pomohly tobe. Posluchac bude vzdycky jinde. Pokud se ale dotknes obecnych lidskych temat muze si z toho neco vzit i kdyz si to nejdrive musi prelozit z tveho sveta do sveho.
    JARAX
    JARAX --- ---
    ale jinak super :)
    JARAX
    JARAX --- ---
    PIZI: "rady pro meho nenarozeneho syna" :) asi jsem pochopil, co myslíš, ale nějak mi k tomu nejde ten název. Ve mně evokuje projekci, že já budu ten, kdo radí.. To chce velkou odvahu a nebo neznalost. Mám už jednoho, a zatím radí on mně... a až bude větší nebude moc rady poslouchat, a možná až bude tam kde já, tak si to přečte a řekne ty vole, fotr, dobrý! Nebo taky ne, protože bude třeba homosexuál, šachista, nebo fotbalista a jeho rámec bude úplně jinde :)
    (vybrané skupiny nebrat osobně, je to příklad)
    LOOK
    LOOK --- ---
    YMLADRIS: nevim, vis to ty? :)
    jinak 'toto nejsem ja' neni cesta, ale teorie jak to asi funguje v dobe vyvinu ja/ega. cesta je neco vedomeho pro co se clovek rozhoduje, tohle ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam