• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: lol, titul je vyprodán... připomíná mi to ženy co běhaly s vlky, to ač nejsem pohlavím žena mě bavilo moc :) a hodně dalo... Akorát ta divokost je fakt hlavně ženský aspekt, celý antičarodějnický hnutí jelo (ideologicky) na snaze spoutat přírodu, jejíž součástí byla i nepochopitelná a nevypočitatelná žena ,)

    dle popisků by to ale mohlo člověku něco, dát zvlášť když má vademecum znalostí ze zmíněných oborů

    CONTINUITY: a nezkoušela jsi si dělat placky? Mouka, voda, sůl, třeba nějaké koření, vydrží to i nějaký den a když se dobře udělá, tak i křupe :) A nebo si upéct vlastní pečivo, tak fajn občas udělat a je to vážně rozdíl...

    KUATO: já domácí pekárnu nemám, ale i tak je to občas fajn aktivita, a hnětění těsta je dobrá vyklidňovačka ,)
    LOOK
    LOOK --- ---
    CONTINUITY: podarilo se mi prejit na ryzove chlebicky jako hlavni pecivo, sem tam dam zitny nebo zitno-psenicny chleba (nemusi byt bio), zridka normalni.

    ad spekacky, problem je uzeninama vc.sunky, viz http://kvalitapotravin.webnode.cz/uzenarske-vyrobky/ (uz jsem sem daval). sunka od kosti je jedina 'zarucena' (zatim).
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    CONTINUITY: a peces si v troube? treba by to vyvazilo... ono to testo/smes kterou peces se az zas tak nelisi treba od nejaky obilny kase... pridas do toho nejaky dobrutky, hodis do trouby a mas zakusek :)
    (viz nejaky makrobio recepty treba, na inspiraci)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ANNA:

    u pečiva je taky volba nekupovat, ale taky s tím mám těžkosti ;)).....dlouhodobě preferuju obilné kaše, které mají rozhodně výraznější chuť a příjemnější efekt, ale taková ta pečivová křupavost mi chybí, tak beru pečivo trochu jako speciální mňamku na občas :)
    nekvašenej bio chleba Ason je super :)...vůbec některé bio chleby, ale ceny jsou dost úlet, pokud by to člověk měl jako základní potravinu a ne tu mňamku...
    ANNA
    ANNA --- ---
    CONTINUITY: poněkud paradoxní mi přijde, že o špekáčcích (a párcích a a a) se to imho ještě relativně šířeji ví, soudě dle toho, že se o tom dozvěděli např. i mí rodiče, ale výběr to zas tak neovlivňuje. u špekáčků mám aspoň lepší volbu - nekupovat je, těžkosti zaznamenávám s pečivem.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Řezník vysvětluje rozdíl mezi poctivým špekáčkem a tím ze supermarketu | Video.iHNed.cz
    http://video.ihned.cz/c1-51349550-reznik-vysvetluje-rozdil-mezi-poctivym-spekackem-a-tim-ze-supermarketu

    Vegetariálni nekoukejte na to ;)))
    Taky se mi na to nekouká nejlíp, leží tam moc průmyslovýho masa v záběru ;), ale musím uznat, že v dělání čehokoli na kterékoli úrovni jsou rozdíly, a tohle je podnětné: když už si tedy někdo chce koupit špekáček ze standardního masa, měl by být z masa, tady ten pán říká jasně, jak obrovskej je to podvod (40% vody, nějakej kuřecí blemcát, pro zahuštění sója....), a co je příčinou (cenová politika supermarketů).
    VITAS
    VITAS --- ---
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    k téme únava sa mi páči tento výrok:

    "a nejlepsi na unavu je delat praci kterou milujes :)
    obecne se hodne podcenuje emocionalni potencial... nepamatuju den, kdy bych byl unavenej, kdy by me cekalo cokoli, na co bych se FAKT tesil..."

    zdroj: [ TVX @ Zdravá výživa, speciální výživa ... Zdravá láska, speciální láska ... úplně nezdravý věci, který radši nejíst ... ]
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    RANGDROL: mě teď jedna ženská doporučovala na tohle téma tuto

    Cesta divokého muže - Richard Rohr, Joseph Martos - Cesta - knihkupectví Kosmas.cz
    http://www.kosmas.cz/knihy/105824/cesta-divokeho-muze/

    akorát u toho měla na klíně tohle, čímž mi bohužel sepnula pár kontrolek skepse, protože jsem alergickej na slovo anděl, tím spíš, když je to podtrhnutý takovou obálkou

    Anděl zavolal mé jméno - Joyti - DharmaGaia - knihkupectví Kosmas.cz
    http://www.kosmas.cz/knihy/62578/andel-zavolal-me-jmeno/
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    já mám spoustu zdravých a kvetoucích neuróz
    PIZI
    PIZI --- ---
    RANGDROL: No a uz jsi potkal nekoho kdo ma zdrave cokoliv? Extremy neexistuji. Ani dokonale zdrave neco.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    je fakt sikovnej

    tak to dopada kdyz zapadan s iq160 tyhlety dzogcheny a mahamudry adaptuje pro zapadni svet. (brat s rezervou mozna je jeho hlavni skola jakejsi kasmirskej shivaismus coz ja moc neznam, nejaka tantra, ale vim ze mel i seriozni ucitele z tibetsky tradice)

    mame stesti ze je anglictina, internety a tak
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    MUTHA: ))) je to dobra kniha,ikdyz zatim sem ji nedal celou
    jenom,kdyz jsem cetl nazvy kapitol,tak jsem se smal a delalo me to vnitrne dobre
    ja Deidu hodne muzu(diky ymladris.) ) a jelikoz sem se nesetkal v zivote s zadnou zenou ci muzem,kteri by meli zdravou sexualitu(aneb zvednete ruku,koho sexualita byla v rodine oslavovana:) ),tak kazda kvalitni kniha na toto tema me prijde takovy maly poklad)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    tak kdyz jsme u toho Deidy,tak tady jedna kniha...doporucuji vsem muzum
    David Deida-The way of superior man
    http://www.smilyanov.net/download/pdfs/The%20Way%20of%20the%20Superior%20Man.pdf
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    dobra no, ste vsichni mladi a neklidni a jarni unava se vas netyka ;) congrats.

    ale stejne sem napastuju "david deida na tema unava" ;-)

    Whenever you are feeling isolated and weary, feel the present moment as if it were a woman. Feel like you are embracing a woman, physically. Feel the front of your body as if it were pressed against the front of a woman's naked body, being filled with the delight of her feminine softness and liveliness. Feel her breasts and belly against you. Breathe deeply as if you were inhaling her intoxicating fragrance. And, while inhaling, receive deeply into your body not just her scent, but the very essence of feminine deliciousness, as if it were nourishing food for your masculine soul. Relax your body and feel the ocean of feminine energy around you. Feel your surroundings as her form, the sounds around you as her moans and laughter, and the light around you as her smile. Actually relax with the moment as you would relax with your lover, not metaphorically but literally, bodily, with full intention and presence. Do the same in the company of human women. Feel them notmerely as friends, coworkers, or sisters, but as walking blessings of energy. Receive their anger as a jolt of awakening energy. Receive their sexiness as a blessing of enlivenment. Receive their happiness, even when you are depressed, as a light shower of refreshment. Open your breath and body and fully receive each woman's unique flavor of feminine energy, so your day becomes a feast of plenty.
    You need not show the women you meet throughout the day that you are doing anything special at all. Continue to treat them in whatever way is appropriate for the situation. But through it all, relax and enjoy the bountifulness of feminine energy that surrounds you, both in the form of human women and in the form of the moment together.

    Life itself is the feminine. There is never a shortage of feminine energy, only a resistance to receiving, trusting, and embracing it.
    BNT
    BNT --- ---
    MUTHA: nezeru maso = nerozumim vtipu :)
    BNT
    BNT --- ---
    pukam smichy..
    KUATO
    KUATO --- ---
    MUTHA: hehe, ja si myslim, ze po vetsinu casu lidstva prichazely deti na svet vetsinou z "blbosti" nebo prisly kdyz prisly a ze je opravdu legracni, ze v okamziku, kdy si muzeme dovolit diky HA rikat, ze dite musime chtit a musime na to byt pripraveni a ze kazdopadne prijde "az budeme MY chtit", tak voala ... najednou tretina populace se neni schopna bez zkumavky vubec rozmnozit. nerikam, ze je to dobre nebo spatne (pac lidi je na svete stejne jak sracek a desetina by nas tady uplne stacila), jen ze je to legracni :o)
    LOOK
    LOOK --- ---
    YMLADRIS: chilli papricky :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    poridte si nejakeho haranta a poznate, co je unava! ;o)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    jarni co?
    BNT
    BNT --- ---
    MUTHA: v zivote jsem ji nepoznala. asi sem nejdivnejsi :D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: ja se letos chystam na tymian...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam