• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    LOOK
    LOOK --- ---
    _BENNY: proste me zajima co je nezdrave na uzeni, ciste materialisticky :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LOOK: zrejme nejaky mem, jsem jen nezvedavy reznicky synek, mnoho toho nevim

    v tom pripade moje chyba a nepozornost, ja myslel ze se pod slovem uzeny mysli uzeny :-)
    LOOK
    LOOK --- ---
    _BENNY: proc je nezdrave?

    btw kuato psal o vareni, ne uzeni
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SHEALA: ok. ja jsem jen mel za to ze jakekoliv uzeni je nezdrave a zvlast to domaci s opravdovym kourem.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    _BENNY: naperes do toho 120 magu pozitivni energie, a vyslednej vyrobek nebudes prodavat se ziskem.
    Ne vazne, pokud neosulis suroviny a praci, budes mit vysledek sice ne uplne zdravy, ale v ramci moznosti min nezdravej :-) .
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    MUTHA: jak chces doma udit zdrave?
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: nebo takovy poradny domaci spek... mnam. takove veci, ty ani nemuzou byt nezdrave. poradne domaci uzeni, kteremu predchazi tritydenni pobyt masa/speku ve slanocesnekovem (nekolikrat menenem) laku, to je svatost! to kdyby daval farar v kostele pod jazyk u sv.prijm. , tak by mu imho hnedle pribylo ovecek :o))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jak moc je to zdravy/nezdravy to netusim, ale u nas se sni hodne uzeneho vyuezeneho v zahradni udirne. primarne asi nezdravy, ale zas je to 100% maso ;)

    KUATO
    KUATO --- ---
    LOOK: co se "uzenin" tyce, muzes si je ne az tak tezko vyrobit doma. poslednich par let delame takovou vec, ze jednou za rok koupime od nimrodu koloucha nebo dve selata (coz celkem pokryva nasi spotrebu masa) a takove to mene zadouci maso z noh, kde jsou blany a prorostle, ktere by se asi nesnedlo, tak to pomelem, s prikoupenym kusem bucku (ale loni jsme delali i velmi dietni s hovezi kliskou) - imho muzes pouzit jake maso mas k dispozici, pridame koreni podle nejakeho receptu na klobasky a tak 10kg klobaskove smesi nacpem do sedmicek sklinek, zavickujem a zavarime. je to velmi chutne, da se to jist za studena, ve sklepe/spajzu to vydrzi dlouho, kdyz se pouziji nova vicka a dlouho se povari, tak se to minimalne kazi. 100proc maso, levna vyroba. da se za dve odpoledne splichtit - prvni nez se udela ta klobaskovinova smes, do druheho dne se odlezi, pak nacpe do sklinek a zavari.

    tak samo dneska v dobe takovych tech malych domacich pekaren (ktere jsou ostatne i docela levne) se imho nikdo nemuze vymlouvat, ze se nedostane k poradnemu chlebu, sakrys! driv se lidi na ten chleba svinsky nadreli, my koupime za par korun mouku a nasypem to do klebety a to je skoro vsecka prace, ktera s tim je ;o).
    LOOK
    LOOK --- ---
    CONTINUITY: podarilo se mi prejit na ryzove chlebicky jako hlavni pecivo, sem tam dam zitny nebo zitno-psenicny chleba (nemusi byt bio), zridka normalni.

    ad spekacky, problem je uzeninama vc.sunky, viz http://kvalitapotravin.webnode.cz/uzenarske-vyrobky/ (uz jsem sem daval). sunka od kosti je jedina 'zarucena' (zatim).
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    CONTINUITY: a peces si v troube? treba by to vyvazilo... ono to testo/smes kterou peces se az zas tak nelisi treba od nejaky obilny kase... pridas do toho nejaky dobrutky, hodis do trouby a mas zakusek :)
    (viz nejaky makrobio recepty treba, na inspiraci)
    MTO
    MTO --- ---
    koukam ze budu docela ontopic ;-)

    Na farmářských trzích se objevují falešní farmáři
    http://www.blisty.cz/art/58124.html
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Další doporučení knížky:

    Daniel Pinchbeck: 2012: The Return of Quetzalcoatl.

    Není to zdaleka jen o 2012, je to o stavu světa a jeho souvislostech a šamanské cestě autora.

    U nás asi není dostupná, ale objednala jsem z Amazonu použitou v super stavu za celých USD 1.50 ;), přišla asi za 4 dny ;)

    V prvních kapitolách autor mj. dost rozebírá fenomén denial. Tedy ten důvod, proč je tak těžke kdekoli, v reálu i na netu se s většinou lidí bavit o stavu světa a jeho příčinách, proč jakmile se šáhne na některé základy, hned lidi jdou do obrany nebo se uzavřou veškeré komunikaci, proč v situaci totální planetární krize většina lidí dělá jakoby nic. Docela zajímavé psychologické postřehy o tom, mně tedy dost pomohly, chápat, přijmout.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ANNA:

    u pečiva je taky volba nekupovat, ale taky s tím mám těžkosti ;)).....dlouhodobě preferuju obilné kaše, které mají rozhodně výraznější chuť a příjemnější efekt, ale taková ta pečivová křupavost mi chybí, tak beru pečivo trochu jako speciální mňamku na občas :)
    nekvašenej bio chleba Ason je super :)...vůbec některé bio chleby, ale ceny jsou dost úlet, pokud by to člověk měl jako základní potravinu a ne tu mňamku...
    ANNA
    ANNA --- ---
    CONTINUITY: poněkud paradoxní mi přijde, že o špekáčcích (a párcích a a a) se to imho ještě relativně šířeji ví, soudě dle toho, že se o tom dozvěděli např. i mí rodiče, ale výběr to zas tak neovlivňuje. u špekáčků mám aspoň lepší volbu - nekupovat je, těžkosti zaznamenávám s pečivem.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Řezník vysvětluje rozdíl mezi poctivým špekáčkem a tím ze supermarketu | Video.iHNed.cz
    http://video.ihned.cz/c1-51349550-reznik-vysvetluje-rozdil-mezi-poctivym-spekackem-a-tim-ze-supermarketu

    Vegetariálni nekoukejte na to ;)))
    Taky se mi na to nekouká nejlíp, leží tam moc průmyslovýho masa v záběru ;), ale musím uznat, že v dělání čehokoli na kterékoli úrovni jsou rozdíly, a tohle je podnětné: když už si tedy někdo chce koupit špekáček ze standardního masa, měl by být z masa, tady ten pán říká jasně, jak obrovskej je to podvod (40% vody, nějakej kuřecí blemcát, pro zahuštění sója....), a co je příčinou (cenová politika supermarketů).
    VITAS
    VITAS --- ---
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    k téme únava sa mi páči tento výrok:

    "a nejlepsi na unavu je delat praci kterou milujes :)
    obecne se hodne podcenuje emocionalni potencial... nepamatuju den, kdy bych byl unavenej, kdy by me cekalo cokoli, na co bych se FAKT tesil..."

    zdroj: [ TVX @ Zdravá výživa, speciální výživa ... Zdravá láska, speciální láska ... úplně nezdravý věci, který radši nejíst ... ]
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    RANGDROL: mě teď jedna ženská doporučovala na tohle téma tuto

    Cesta divokého muže - Richard Rohr, Joseph Martos - Cesta - knihkupectví Kosmas.cz
    http://www.kosmas.cz/knihy/105824/cesta-divokeho-muze/

    akorát u toho měla na klíně tohle, čímž mi bohužel sepnula pár kontrolek skepse, protože jsem alergickej na slovo anděl, tím spíš, když je to podtrhnutý takovou obálkou

    Anděl zavolal mé jméno - Joyti - DharmaGaia - knihkupectví Kosmas.cz
    http://www.kosmas.cz/knihy/62578/andel-zavolal-me-jmeno/
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    já mám spoustu zdravých a kvetoucích neuróz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam