LOOK: co se "uzenin" tyce, muzes si je ne az tak tezko vyrobit doma. poslednich par let delame takovou vec, ze jednou za rok koupime od nimrodu koloucha nebo dve selata (coz celkem pokryva nasi spotrebu masa) a takove to mene zadouci maso z noh, kde jsou blany a prorostle, ktere by se asi nesnedlo, tak to pomelem, s prikoupenym kusem bucku (ale loni jsme delali i velmi dietni s hovezi kliskou) - imho muzes pouzit jake maso mas k dispozici, pridame koreni podle nejakeho receptu na klobasky a tak 10kg klobaskove smesi nacpem do sedmicek sklinek, zavickujem a zavarime. je to velmi chutne, da se to jist za studena, ve sklepe/spajzu to vydrzi dlouho, kdyz se pouziji nova vicka a dlouho se povari, tak se to minimalne kazi. 100proc maso, levna vyroba. da se za dve odpoledne splichtit - prvni nez se udela ta klobaskovinova smes, do druheho dne se odlezi, pak nacpe do sklinek a zavari.
tak samo dneska v dobe takovych tech malych domacich pekaren (ktere jsou ostatne i docela levne) se imho nikdo nemuze vymlouvat, ze se nedostane k poradnemu chlebu, sakrys! driv se lidi na ten chleba svinsky nadreli, my koupime za par korun mouku a nasypem to do klebety a to je skoro vsecka prace, ktera s tim je ;o).