YMLADRIS: byla jsi u ájurvédistů vyloženě s artrózou?
Uměj to léčit. V literatuře jsem našla mraky informací o příčinách a o přístupu k léčbě, v zásadě říkají, že je to vždy příliš vysoká nějaká dóša (může být artróza typu váta, pitta....) plus hodně ámy, tedy nestrávených toxinů nějakého druhu. Řeší se to samozřejmě přes stravu, plus vzhledem k tomu, že je to závažná nemoc, speciální procedury k detoxikaci organismu a obnově rovnováhy. A změny životního stylu, tak aby vyvažoval tvou konstituci a předcházel tomu problému (na artrózu a artritidu např. často trpí váty, které žijí převážně intelektuálně - ty pak potřebují být víc v těle a rozvíjet sílu, pružnost a uzemňovat). Má to samozřejmě i psychickou složku, velmi důležitou, to už si moc nepamatuju.
To je, co si vzpomínám, co jsem tak jako laik vyčetla, každopádně je to ale nemoc dobře popsaná a léčitelná, v mnoha svých podobách u různých konstitucí. Chce to ale asi jít k pořádnému doktorovi, doporučila bych třeba ájurvédskou ordinaci MUDr. Ziskové.
Hledala jsem to kvůli kamarádovi, kterej artrózou trpí taky, ten ale bohužel napřed o informace projevil zájem, pak je ale v podstatě naprosto odmítl i jen vyslechnout (znamenaly by, že by musel dost věcí změnit) a raději bere metadon proti bolesti a žije život nemocného člověka :(
Můžeš si sama pro představu najít základní popisy terapií a přístupů na netu, je toho dost. Ale je fakt, že by se v tom člověk ztratil, pro konkrétní léčbu to chce odborníka, kterej ti určí přesně, co se na tebe vztahuje.