_BENNY: Pokud vím, škodlivost mobilních telefonů a elektrosmogu obecně je jednoznačně dokázaná věc z mnoha zdrojů. Zvláště u těch mobilů, přikládat si tak silný a agresivní em zářič přímo na hlavu je prostě extrém.
Jediný důvod, proč se s tím nic nedělá, je obecná mind control, prostě to, že kvůli obchodním zájmům se o tom nemluví a je to tabu.
Jde to ad absurdum, když jsem třeba volala operátorovi a snažila se zjistit, jak je na tom se zářením GPRS modem (a ten druhý, zkratku jsem zapomněla;), protože mně ze záření běžného mobilu už po pár minutách akutně bolí hlava a na internetu u něčeho takového nevydržím, teprve asi desátý člověk na drátě byl ochoten vůbec přiznat, že nějaké záření existuje, natož mi říct, jestli ten modem září podobně jako telefonující telefon - odpověd je bohužel že ano (a než jsem tohleto vytelefonovala, málem mi upadla hlava, sama od sebe tak dlouho nikdy netelefonuju;)
Tu mind control bych si představila jako cca: "mobily jsou v pohodě...mobily jsou v pohodě...používej je co nejvíc...jsou v pohodě...kdo říká něco jiného je magor....o jejich fyzikální stránku se nezajímej....jsou v pohodě...je to blahobyt...všechno je ok...vyvíjíme se ke světlým zítřkům....kupuj....používej...nezajímej se....nepřipouštěj....všecko je v pohoděěěěěěééééé......"
Přijde mi úžasné, že v Radě Evropy, na britském ministerstvu zdravotnictví atd dokázali tohle překonat a začít o problému realisticky mluvit a navrhnout konkrétní kroky. Doufám, že to takhle půjde dál.
Jestli ty trváš na popření toho, to je naprosto pochopitelné, nic proti.
Mně se neomlouvej, klub patří Ymladris, mně je to naštěstí už jedno a výskyt denialu v tomto klubu můžu jen pozorovat jako zajímavý psychologický jev.