• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    F0N
    F0N --- ---
    _BENNY: ano to je mozne :) a mozno by sa z neho stal taky ten maly modry smoulik a uvidel by ze je absolutne nemozne akokolvek pochopit vesmir zo svojej pozicie maleho modreho smoulika a akykolvek model ktory uchopi je len DIY model pre malych modelarov, cize je absolutne jedno presviedcat niekoho, ze tento moj maly balzovo papierovy model je lepsi/horsi ako ten tvoj plastovo dreveny - teda jedine ze by islo o letove vlastnosti. ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    F0N: to si ja nemyslim a myslim ze tohle presvedceni je imho samo o sobe zajimavym fenomenem :-) presvedceni lidi, ze zmeneny stav vedomi a vnimani ma nejaky primy vliv na vnejsi svet, tzn. svet je takovy jak ho zrovna vnimam, pokud svoje smysly nejak rozhasim, cely vnejsi svet se rozhasi, pokud uvidim po stole behat modry smouliky, znamena to, ze nekde v te realite smoulici fakt jsou apod. souvisi to s tim co zkoumali psychotronici z materialisticke roviny, ti tomu rikali distancni interakce (ovladani neceho na dalku silou vule) a zoufale a neuspesne se jejich existenci snazili prokazat. je zajimave, ze nekteri lidi maji silne tendence takovemu vnimani reality propadnout bez ohledu na vsechny ty male experimenty provedene v jejich zivote, ktere existenci takovych moznosti nepotvrzuji, kdyz uz ne rovnou vyvraceji. je jiste, ze se to netyka vsech, tzn. psychedelicky trip sam o sobe k takovemu "poznani" u kazdeho cloveka nevede.

    kdyz by si onen pan RNDr. Karel Bartuska dal silnou davku LSD, je dost dobre mozne, ze by ho ten zazitek jen utvrdil v jeho nazorech, jen by uz vic tusil, proc to nekteri lidi vnimaji jinak.
    F0N
    F0N --- ---
    _BENNY: no myslim, ze ten trip by mu "poupravil" nazor na to comu hovori dokazovanie s hladiska vedy.

    A urcite nechcem nikoho o nicom presviedcat. :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    F0N: halucinace na psychedelickem tripu samy o sobe neco dokazuji? nebo to myslis tak ze by ty halucinace urcite zmenily jeho nazor a vlastne psychedelicky trip je klicem k presvedceni realistu?
    F0N
    F0N --- ---
    _BENNY: Závěrem je třeba upozornit, že jestliže žák získává zkreslené pseudovědecké poznatky již v mladém věku, pak v dospělosti se tyto představy obtížně vyvracejí. Proto je vhodné učit fyziku takovým způsobem, aby vznik šarlatánských a pseudovědeckých názorů byl již od začátku co nejvíce omezen. Z tohoto hlediska je také důležité, aby učitel nejen správně zavedl a rozvíjel pojem energie, ale aby také již od začátku upozorňoval žáky na nevědecká zkreslení tohoto pojmu.

    In fact autorovi clanku by sa hodil tento recept a mozno este jeden poriadny psychadelicky trip, nech to snim trochu zahrka.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Pseudovědecké představy o pojmu energie
    Matematika,fyzika, informatika
    http://www.gymstola.cz/s_pseupr.php
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Za zrcadlem: Psychotronika aneb síla mysli — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/1185998354-za-zrcadlem/206562210600012-psychotronika-aneb-sila-mysli/

    v tomhle poradu delaji s psychotronikama par testu. obcas se nekdo v necem strefil, ale opicak George by se svym hodem kostkou hadam zabodoval vic.

    uplne nejlepsi tam je vyreseni zahady vzdaleneho zastavovani croockesova rotacniho radiometru. kdyz se na to posviti svetlo, zacne rotor rotovat a myslenkami jde udajne zastavit. obcas se to nekomu povedlo. for byl v tom, ze se rotor casem zadrel a proto se zastavil :)) telekineze se (opet) neprokazala.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Challenge Info
    http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html

    Myslím, že dokonce berou i proutkare.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    no imho je problém spíš v tom, jak psal KERRAY, že když už jsou dva vyladěný není moc ,co řešit ... najednou neni na co se ptát, co tomu druhýmu říkat, všechno je jakoby samozřejmý ... ale samozřejmě se dá přenést nějaký obsah

    každopádně díky za nasměrování :-)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    jo, klidne tomu misto telepatie rikejme empatie, ackoliv to teda imho taky neni dost presny - kazdopadne to vali pekne, dokonce az tak, ze je cloveku uplne sumak, ze to neni -ta- telepatie :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KERRAY: tak to je ale imho prave ta empatie. ona dovede byt zatracene ucinna, mozek vnima kdejake drobnosti, jen jim clovek obvykle nevenuje pozornost. jeden cas me telepatie na tripu dost zajimala, takze jsem se v tom stoural. ale udelal jsem si z toho nakonec takovy zaver, ze neni mozne vytvorit takovy experiment, ktery by alespon naznacil nejakou statisticky vyznamnejsi korelaci v myslenkach jednoho a druheho (vychazi to podobne jako hod kostkou a vzdy se nabizi vysvetleni ze byl jeden kvuli pokusovani nesoustredeny, ze je blbej tlak, blba doba apod). a pokud v zadnem z pokusu nemame moznost neco takoveho overit (staci proste nejaka pravdepodobnost, napr. ze se pri 100 pokusech na ktere se odpovi jen ano/ne strefim 61x), pak je pripadna teorie existence telepatie neplatna. teorie kterou nelze falsifikovat je nadbytecna, nerika nam vubec nic.

    a jedno to imho rozhodne neni, milion dolaru se na podporu nejake transformovane komunity prece hodi ;-)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    _BENNY: no, nejde, nicmene mne to tak pripada logicke :) navic je to jedno, kdyz uz to s nekym nahusto funguje, tak si toho muzou vsimnout oba - akorat nejak pak neni moc co resit, protoze spis nez cteni myslenek je to sdileni mista a proudu, jakoze na oba prichazy stejny vlivy spis nez ze by si jeden neco myslel a druhej to odhaloval - druhej vetsinou vidi akorat to, ze ten prvni se zamyslel, a sdileni je konec, dokud se to zase nevyladi
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KERRAY: jen to jako naschval nikdy nejde reprodukovat, kdyz ti za zady stoji clovek, ktery te kontroluje ;)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    _BENNY: a co teprv kdyz potkas lidi, se kterymi to doopravdy muze fungovat :))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NIKOPOL: proste normalni empatie na tripu. to neni zadna telepatie.

    pozaduje DUKAZ. tzn. reprodukci jevu a to tak, aby byl vyloucen omyl nebo subjektivni interpretace cloveka. najdi cloveka ktery je na podobne vlne jako ty, my ho zfetujeme nekde ve sklepe (pokud to bez drog nepujde), tebe zfetujeme na pude, rekneme ti co mas na dalku tomu druhemu rict a ten druhy nam rekne cos mu na dalku rekl, cimz bude dukaz zavrsen. to zvladnes ne? milion dolaru se hodi.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    PIZI: fakt ? .. co požaduje jako, že mu to předvedeš ?


    _BENNY: no ... já mám podobnej zážitek, bylo to asi druhej nebo třetí papír po tom, co jsem se poprvé 'zbláznil' a ulít někam úplně nevím-kam (vždycky se mě pak opakovaně ptali, jestli do toho chci jít, bylo to pro mě pokaždé dost náročné) ...
    každopádně .. netrhal jsem partu, dal jsem si ..
    když to začalo najíždět byl jsem rozhodnutej, že to zvládnu ! ... věděl jsem, že "všechno je jen v hlavě" a že hlavní je nezpanikařit. tou dobou jsem měl už nějaké zkušenosti s meditací a tak jsem se se rozhodl soustředit na dech a odklonit všechny na povahu a podstatu věcí a stavů mířící myšlenky, ve snaze udržet pohromadě svět i sebe sama.
    ale chemický zázrak pracoval dál, nedbaje mích snah rozšiřoval moje vědomí dál a dál ... ztratil jsem pojem o čase i o tom, že je něco takového třeba sledovat.... záhy existoval jen oceán klidu, zdouvající se, do plnosti a do prázdnoty, s spolu smím dechem ...
    už nevím proč, ale otevřel jsem oči - svět tam stále byl. takový jako bez drog - kamarád S s jeho přítelkyní seděli na pohovce kousek ode mě a motali nebo kouřili nebo něco .. pak jsem slyšel jak kamarád říká "ahoj ... no pojď k nám, neboj se ..." - rozuměl jsem mu, a i to bylo dost zvláštní :-))
    nevím jestli fyzicky a nebo jenom v mysli, jsem se zvedl a přišel k němu, zůstal jsem jen kousek od něj, od jeho obličeje .. ještě dnes když si na to vzpomenu, musím ctít jeho přirozený klid. abych se přesvědčil o povaze jeho slov, upřel jsem oči v oči a on můj pohled opětoval ... nevím jak dlouho to trvalo ... náhle se stala zvláštní věc, jak droga roztahovala můj vid a obličej S se v periferním vidění měnil, náhle se změnili i jeho oči ...
    nechápal jsem ... musel jsem se ptát, čí jsou to oči do kterých těď koukám .. zjistil jsem, že s očima se proměnil nebo proměňuje i obličej ... "vypadá jako někdo známý ... už to není "...", ale někoho mi připomíná ... ano jistě, už jsem ho někdy viděl, ale kdy to bylo ... bylo to ? ... bylo to ... ?? ... V ZRCADLE !!"
    ano, koukal jsem skrz jeho oči na svůj vlastní obličej,.. v ten okamžik se něco změnilo náhle jsme nebyli každý sám .. kamarád s kamarádem .. ale jako rodní bratři na dlouhé cestě.
    hned jsme si sdělili vše, co zůstalo nevyřčeno, o našich životech, o nejistotách, o jistotách, o povaze našeho tápání, o našem velkém hledání ... zjistili jsem, že jsem si velice podobní a dál už jsme spolu mohli mluvit tímto způsobem, beze slov ...
    nedokážu Vám popsat jak široké a hluboké to bylo, jak bezprostředně komunikace probíhala, co všechno a do jak jemných detailů to mohlo být a bylo sdělováno nebo sdíleno .. bylo to ale úplně přirozené. nemuseli jsem se to učit. vždy to tu bylo, jen jsme to z nějakého důvodu nepoužívali . tak jako si přemýšlet sám se sebou, akorát že to bylo ve dvou.
    když jsme se z toho probudili, nehledě na to, že jsme v průběhu večera stihli slušně tripařit a vyvést spoustu věcí, jsme o tom oba věděli, shodli jsme se - teď už ve slovech - i na detailech, na všem.
    je to zážitek, který hluboce ovlivnil naše životy, na dlouhou dobu jsme pak odložili všechny drogy a mladistvé zábavy, které pro nás rázem nebyly vůbec zajímavé nebo spíš žádoucí, protože jsme v nich spatřovali jen povrchní, bezuzdné a nebo bezúčelné mrhání časem a životem :-)
    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: Málo sugestibilní kamarád.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NIKOPOL: ja jsem chvili telepatii umel. mel jsem v sobe asi dva papiry a s kamaradem jsme lezeli zticha v mistnosti vedle sebe a ja si s nim povidal myslenkama. blby bylo kdyz trip skoncil a ja se ho na prubeh naseho rozhovoru zeptal, rekl mi ze celou dobu v myslenkach delal neco uplne jinyho a rozhodne nema dojem ze by se mnou prohodil jedine slovo :D
    PIZI
    PIZI --- ---
    NIKOPOL: Jisty pan Randi ti nabizi milion dolaru, kdyz mu to predvedes.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    PIZI:
    TLUSTEI: to by mě taky zajímalo jak to prokázal ...

    nicméně telepatie není nic nedosažitelného :-) stačí mít záměr a trochu to trénovat .. a budou se dít věci :-)
    PIZI
    PIZI --- ---
    TLUSTEI: Zajimavejsi nez prednaska by byl obsah toho pojmu "prokazal", ktery pouzivas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam