• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    MTO: prijde mi to ze se michaj jabka s hruskama. ale kdo vi, to ukaze cas.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KERRAY: jak myslis u nas? U nas kdyz si chces pujcit penize, tak vytahnes obcanku a do obeda je mas, ...
    KAREN
    KAREN --- ---
    MTO: aha./ tak to fakt kotlili poradne... ;))
    MTO
    MTO --- ---
    KAREN: to bylo v kavarne nahore...
    KAREN
    KAREN --- ---
    MTO: noo jestli to nebylo spis soundsystemem a produkci - kamarad mi rikal, ze ho ta intenzita/hlasitost taky solidne pocuchala...
    MTO
    MTO --- ---
    MTO: v sobotu v crossu sem myslel ze umru bolesti, tesne nez mi prisla SMS...
    MTO
    MTO --- ---
    MTO: zeby vysvetleni?

Probuzení: Hučí/zvoní vám v uších?
    http://probuzeni.blogspot.com/2011/10/hucizvoni-vam-v-usich.html
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    YMLADRIS: jeden z vicero projektu, kterej by stal za to zalozit i u nas, protoze v tomhle smeru ta globalizace zatim moc nefunguje... dalsi by byl treba kickstarter...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    mne furt pripada podstatny nedavat rybu ale rybareni. V tom se mi hodne libi mikropujcky na konkretni ucel, s realnym byznys planem, lidem s dobrou historii splaceni atd., tj. podporovat aby se lidi naucili hospodarit, spis nez jim proste pujcit a doufat.

Kiva - Loans that change lives
    http://www.kiva.org/

protoze, "České domácnosti dlužily bankám na konci loňského roku téměř bilion korun.", atd.. To by ses mohl bratra zeptat zda toto u nas je problem nebo ne, tj. zda vyznamne procento lidi ty pujcky neni schopno uhospodarit. (to BROZKEFF)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    BROZKEFF: Je nejaka takova banka/zalozna u nas?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BROZKEFF: jo no predstavila jsem si "dalsi najmy" jako najmy pro jine lidi/jinde, a tys myslel dalsi jako casove nasledujici
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: Tyhle alternativní ekonomické přístupy jsou navíc obsahem jednoho předmětu, co v tomhle semestru navštěvuju (Ekologická ekonomie) a kam chodí i můj bratr, co studuje "klasickou" ekonomku, takže zkusím zjistit názor od člověka, co zná všechny ty tradiční ekonomické poučky a dogmata co na tyhle věci říká.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DAWYT: Mimochodem, ještě jsem se dnes dočetl o bezúročných bankách nebo spíš družstevních záložnách, co fungují i v Evropě trochu na způsob bank v islámských zemích (ve kterých je úrok zakázaný a využívá se principu "profit and loss sharing")

JAK Members Bank - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/JAK_members_bank

Je pozoruhodné, že bezúročný systém islámského bankovnictví doporučuje i Vatikán (sic).
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    YMLADRIS: Člk dostává podporu z ní se mimo jiné platí nájem. Mně to přijde normální, nevím co na tom upřesňovat. (Jinak jedná se o členku dc komunity, slyšel jsem její vyprávění jednou v phendelingu,bohužel si teď nevybavuju její jméno. Warp a pražáci by ji měli znát.)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    OGMIOS: a co treba to osetrit smlouvou? Novy majitel jim da "hypoteku", budou mu platit treba 10 - 20 let. Majitel si tam da nejaky urok a puvodni majitele pak budou mit barak zpet. Pokud bude hodne bohatej, tak je jeste muze platit Samozrejme to plati jen pro ty lidi, co se zrovna dostali do financni tisne a chteji s z ni zase dostat.

Pak me jeste napadlo, ze by se na to mohlo vybrat neco z fondu EU, koupit barak pak s z toho udelat obcansky sdruzeni (nebo nejake komunitni centrum), delat tam nejake workshopy, prednasky, no je to trochu scifi, ale pokud je to bodhisattva :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BROZKEFF: jak to presne myslis ze z tech 10k se pak plati dalsi najmy?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    BROZKEFF: jinak duvod treba ze lidem(puvodnim majitelum) se nebude chtit investovat do ciziho, to bych radil kazdymu aby tohle nepodcenoval.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    BROZKEFF: no ja si myslim ze to je dost osemetne. ocekavam ze u puvodnich majitelu zafunguje nastvanost na to ze uz nejsou majiteli ktera se obrati proti novemu majiteli. proste misto toho aby si sypali popel na hlavu a byli vdecni za to ze jim bylo pomozeno tak s postupem casu zacnou videt noveho majitele domu jako nepritele. zvlast pokud treba se jim nebude chtit uplne tolik starat o tu nemovitost (vzdyt prece neni jejich tak co by se starali o cizi) a novy majitel se kvuli tomu dostane s nima do sporu. takze z toho co vidim kolem sebe usuzuji ze tohle je velice realny scenar. proste takhle jsou u nas lidi nastaveny. at se tvarej sebelip a at trebas i chapou v dobe kdy jim exekutori prodavaj barak nad hlavou ze lepsi sance se jim nedostane tam kde jsou a trebas i kdyz by z pocatku meli pratelsky vztah k novemu majiteli, tak cas udela sve a hlodavost ztraty vlastnictvi naroste do rozmeru popsanych vysse.
    PEJR
    PEJR --- ---
    BROZKEFF: nemáš od známý nějaký statistiky? zajímalo by mě kolik % lidí projde sýtem, a pak jakou má s těma lidma úspěšnost?

Osobně si myslim, že srovnávat děti v africe, který nemaj nic a nějakej mecenáš jim zaplatí jízdenku minimálně o třídu vejš, s dospělejma lidma, který už defakto o všechno přišli a jen čekaj, kdy přijdou i o střechu nad hlavou, neni úplně to samý. Děti reflektujou svojí budoucnost skrze rodiče, takže maj nějakou představu co by asi měli dělat aby se mohli stát dospělejma. Kdežto rozvedenej padesátník/ce má jen hodně mlhavou vizi, že by se moh z toho srabu, ve kterym je, nějak rozumě vyhrabat. Takovej člověk si podle mě jen tak neuvědomí jak velký "dítě" v tu chvíli je. Z toho, bych řek, vedou jen dvě věci, komunita lidí který jsou na stejný vlně, nebo rodina, která takovýho člověka nenechá utopit se...
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Ještě mě napadla analogie k "adopcím" různých afrických/indických dětí na dálku. Tohle je vlastně něco podobného, jenom v rámci republiky :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam