• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: jo ta cina, minila jsem to trochu jinak: v nasem kulturnim okruhu ma jakousi vahu hodnota 'sebeurceni narodu, at si kazdej dela co chce sam, to bude nej', - coz zrejme zastava benny, sheila. Ja na to, to je ale hodnota jen u nas, cinsky kulturni okruh to jako hodnotu nema. Z jejich pohledu kdyz tibetan nedokaze postavit ani silnici, je pro nej mnohem lepsi byt pod cinskou spravou. Cili stejne ideal "sebeurceni afriky" nemame jak prosadit (leda bychom cely svet donutili, aby presel na ten nas ideal, na coz nemame).

    je v tom nejaky rozdil?
    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: Mě šlo o situaci, kdy děláš něco co nechceš a děláš to ze strachu, že když to neuděláš, někdo jiný, koho vnímáš jako soupeře tě předběhne a získá sílu, díky které tě pak nějak poškodí. Říkám tomu válka ve zbrojení. Musíme do Afriky, protože když tam nepůjdeme my, půjde tam Čína.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: anebo teda te ridi extremni, extremni pacifismus, kterej nema sanci se replikovat, protoze nedopustit se jakekoliv agrese je pro nej dulezitejsi nez pud sebezachovy. Takove tvary taky jsou, tuto vyjimku jsem neuvazila.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: ja to myslim tak, ze tvoje vyhranena piziovitost (zivotni pattern ktery "te" osidlil a chce se replikovat) porad ostatnim futruje svoje hodnoty - napr. konkretne u tebe porad prosazuje pravidla racionalni diskuse, kriticke mysleni ap. Stejne tak jako nase kultura prosazujeme zakaz zenske obrizky v africe. Mozna namitnes Ale ja nikomu kriticke mysleni nenutim, jenom nabizim... a to si prave myslim ze je dany tim ze za tebe valci vojaci kritickeho mysleni, armada ktera se stretava s jinymi vzory fungovani (ktere by piziovitosti nevyhovovalo) takze "ty" mas klid; ale kdyz by situace zacala ohrozovat samotnou povahu piziovitosti (idealu kterejma superego ovlada konkretne tebe), tak bys do vice agresivni valky sel.
    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: Nevim jestli se jich učastním, ale vím o tom, že jsou možná dle teorie her nutné.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: ale stale se jich ucastnis, vis o tom, ze jo
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SAGUS: pochopila jsem sheilu tak, ze diskutuje proc kdyz jsme africanum rozjebli jejich tradicni kulturu, proc jim tam cpeme nasi (zemedelstvi, technologie), kdyz by bylo lepsi aby si sami objevili co by jim tak vyhovovalo se soucasnym marasmem udelat. nebavim se o bio zemedelstvi :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: Válka, která trvá kvůli tomu, že si všichni myslí, že když nezačnou oni, začnou ti druzí. Tyhle situace nesnáším.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: jj v tomhle jsem darwinistka (ci co) - zivot znamena, ze vsechno, co je, se snazi byt, a to v nejvetsim moznem rozsahu. coz je nutne konfliktni. jedna velika valka zivotnich patternu (vcetne memetickych) o uzemi, zdroje, energii.. myslet si ze jsem z toho snad vyvazana je mozne snad jen v pripade kdy jsem nejak schovana mimo hranice toho stretu a delam ze o nem nevim
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    YMLADRIS: este to eko-bio zemedelstvi nemame poriadne zavedene ani u nas, ale uz sa vasnivo diskutuje na temu jak to nacpeme africanom :)).. ja som len zvedavy, kedy da konecne poklop niekto cez nas :).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: takze v zasade export za kazde podminky...?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: nez objevime neco lepsiho...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: takze opet export demokracie? :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SHEALA: Protoze s nima zijes na stejne planete a nemuzes kolem afriky vytvorit nejakej poklop, aby te nemohli nijak omezovat, ohrozovat. Ciste bezpecnostne, pokud by cela bila civilizace najela na politiku "neintervenovat v Africe", stane se akorat to, ze nas vystridaji CInani, kteri si tyto servitky brat nebudou. Napul je zotroci a napul udelaji poradek. V ramci jejich kulturnich hodnot to bude ok. Nase kulturni hodnoty nam zase veli protlacovat demokracii, lidska prava a technologii. Africky kulturni hodnoty nevim co protlacuji, ale tech 20 let neustale genocidy v Kongu to je moc i na muj moralni relativismus (rape as weapon nevymyslel ani hitler).

    ad ta cina http://en.wikipedia.org/wiki/Involvement_of_the_People%27s_Republic_of_China_in_Africa
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    hura, bude min lidi
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BROZKEFF: zajimalo by me, jestli je mozny tim setrnym (setrnejsim, nemusime jit hned na hardvcre bio) slo uzivit tech 7 miliard. Uz sem to tu psala nekolikrat.
    Jednak hardcore bio hrozi vylit s vanickou i dite. Ze to lidi neuzivi.
    Jednak, porad mi neni jasny proc i v "dobrym" nekoho dokopavat aby delal zemedelstvi po nasem.
    A v neposledni rade, pokud se nejaka populace chce dovest k samostatnosti, je nutny aby se ucila. A v prubehu uceni se nadela zakonite mnoho chyb. Jinak to neni uceni... nebo je ale strasne malo efektivni.

    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SHEALA: staci varit zaby postupne ;)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    SHEALA: Všechny tyhle věci se dají pojmenovat oběma způsoby a ještě jinak.
    Překování meče v pluh nebo vnucení nepotřebné chemie
    Flexibilní chování nebo vlezdoprdelismus, korouhvička kam vítr fouká
    Nekonformní přístup nebo nepřizpůsobivost
    Pokrok nebo Hluboká nevědomost
    Odvážné myšlení out of the box nebo Naivní utopický idealismus
    Odvážlivec nebo Škarohlíd
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    PIZI: tyhle faktory v tom budou

    ale nízký náklady a velký výnosy nepochybně taky

    SHEALA: však prodá
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam