• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    tahle civilizace imho vypadá jak vypadá mj proto, že tu vznikla kasta plánovačů sedících na zadku v místnostech, kteří už doopravdy vůbec nevědí, co to vlastně s "tím tam venku" dělají, a se svým atrofovaným svalstvem a krevním oběhem jsou sotva při vědomí...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: a ja zase verim spise specialistum, kteri nezachycuji celek, ale zachycuji dobre alespon dilci cast, ja uz si to nejak sam poskladam aby mi to dohromady nejak sedelo :-) kdezto mluvit o vsem a o nicem zaroven dovedou vsichni.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: myslím si, že pokud onen matematik jiné aspekty života opomíjí, ani jeho objevy nejsou skutečně funkční

    myslím si to z osobní zkušenosti. co jsem potkala experty na něco, kteří na zbytek života srali, ani ty jejich expertní objevy mi nějak nefungovaly.

    doopravdy věřím jen expertům, co fungují celostně, žijí v těle, ve vztazích, s přírodou, a s tím co zkoumají. pokud někdo žije jen v něčem, to co objevil bývá taky dost vytržený z kontextu. někdy se to dá použít, ale je to o ústa. lidi jsou stvoření k tomu, aby žili jako lidi, ne jako úzká výseč potenciálu člověka
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: nehovorim o sobe ;) je to obecna lidska vlastnost. sily a kapacity jsou omezene.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CONTINUITY: kdykoliv nekdo napise ze jde nekomu o zivot, mam chut napsat a cos pro to dnes udelala sama?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: mi to prijde nevyhnutelne. pokud chces neco delat poradne, musis do toho dat vsechno. a zakonite tim musis spoustu jinych aspektu zivota opomenout. vsak on ten matematik ma co jist, ma kde spat...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ty věříš na nějakej ten život po smrti, kterej je důležitější než tenhle ?

    to by vysvětlovalo mnohé, ale myslela jsem, že jsi zdravej materialista ;-D
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: to mi skoro přijde pro tak velkej intelekt jako moc velkej ego luxus, soustředit se jen na jednu nepraktickou věc, když tady jde celýmu druhu o život, a vlastně celýmu životu....
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: jenze pro kazdeho je podstatne neco jineho. pro nekoho muze byt smyslem zivota vymysleni matematickeho dukazu, ze neco je nebo neni mozne. a bohate mu to muze stacit.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: myslím si, že člověk momentálně potřebuje akutně řešit to, co je podstatné. třeba jak dál přežít na téhle planetě, a konkrétně tam, kde zrovna žije. pokud to nedokáže pořešit "pořádně", respektive tak dobře, aby to "šlo", zbytek je dost irelevantní
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: clovek neni vsemocny. bud muze resit vsechno a dohromady nic poradne a nebo muze resit neco poradne, ale spoustu jinych veci tim zanedba. neda se svitit.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: hm, a jak dlouho dokážeš vymýšlet rovnice, než chcípneš, pokud nebudeš řešit lokální kvalitu vody, a něco by se maličko pokazilo v systému a ty bys musel pít z potoka, kam pět vesnic vypouští svoje sračky ?

    to co píšeš pravda zároveň je a není, imho. ano, abstrakce nerdů jsou důležité. a ne, není v pořádku ignorovat přitom ten "zbytek"
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    jinak nerikam, ze se nepovedlo vymyslet spoustu uzasnych veci diky tomu, aby si clovek prvoplanove a jednoduse priohnul prostredi k obrazu svemu. napriklad spousta pohadek byla napsana autory, kterym se narodily deti a on je potreboval nejak zabavit apod. ale ty skutecne velke a slozite veci jsou nakonec tak velke a tak slozite, ze se jim clovek musi zcela oddat, aby je pochopil a podmanil si je.
    AKAM
    AKAM --- ---
    _BENNY: A tady se právě ukáže, kdo je nahraditelnej :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    AKAM: jeden opensource projekt (ReiserFS) dokonce skoncil tak, ze sel jeho autor sedet za vrazdu sve manzelky (rusky, ktera si jej vzala jen aby ziskala obcanstvi :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    koukam ze jsi to uz smazala, ale ja to prave dopsal a nechce se mi to mazat, takze posilam i tak :-)

    CONTINUITY: imho kdyz bude clovek resit jen ty jednoduche veci, tak se nikdy nedopidi neceho vyssiho, abstraktnejsiho, coz je ale casto reknemez "neholisticke", specializovane. k tomu abys dovedla napr. verne zachytit hudbu pomoci matematickych rovnic nepotrebujes premyslet nad vlivem hudby na kvalitu vody, ovzdusi a celeho zivotniho prostredi. je to tak uzky okruh badani, ze prizemni veci typu kdy se pojedeme spolecne nekam pobavit a kdy pojedeme kamaradovi pomoct s nahazovanim fasady od toho cloveka jen odvedou a takovy clovek se ve svem oboru nikam nedostane.

    ti kteri byli ve svem oboru vyjimecni svemu oboru obetovali vsechno, doslova vsechno. vsechen volny cas, socialni vztahy, ziskavani vseobecnejsich znalosti a zkusenosti atd. mozna si nekdo mysli, ze nejake derivace jsou uplne nic proti tomu kde si nase deti budou hrat, ale fakt je ten, ze dnesni svet je tazen temi divnymi a ujetymi vymysly hrstky asocialu, podivinu a nerdu. nakonec jen diky nim a diky tem jejich zdanlive od zivota odtrzenych fantasmagorii si ted muzeme spolu psat a planovat na 200km vzdalenost revoluci ;) coz uz dnes povazujeme za neoddiskutovatelne samozrejme (a na coz patrne ve svem druhem odstavci narazela YMLADRIS).
    AKAM
    AKAM --- ---
    _BENNY: jj, to stálo život už hodně opensourcovejch projektů, soundsystémů a tak :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: kdysi davno jakozto mlady a kreativni nerd se mi konecne povedlo si nejakou zenu opatrit. misto vymysleni abstraktnich veci se resily jednoduche konkretnosti (jako treba jak ji neotehotnet), diky vyhledavani a dosahovani sexualniho uspokojeni bylo s kreativitou konec a na intelektualni praci se sahlo az kdyz byla fuc. buhvi na co by prisel Newton kdyby nerozjimal pod jabloni, ale kurvil se v bordelu ;-)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Můžete prosím někdo kdo má prémiovku udělat anketu kdo má předplacený nebo aspoň čte Respekt? Hodně by mě to zajímalo, díky
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: tak jasně, lidi jsou různí, a ne každej dokáže svou nespokojenost přeměnit v tvořivost, vlastně mi přijde pochopitelný, že to dokáže jen menšina
    přesto považuju nespokojenost za normální a svým způsobem žádoucí jev. dneska je vývoj tak rychlej, že stávající struktury prostě nemohou zůstat adekvátní dlouho. celkem zjevně zastarávají, stávají se nefunkční a to generuje nespokojenost. to je normální a ok. asi by bylo dobré vykoumávat způsoby, jak učit lidi, že když jsou nespokojení, nejlepší je začít sami vymýšlet lepší varianty :) mnoho lidí na to přijde samo, ale měla by se z toho udělat norma, pak by nespokojenost skutečně sloužila společnosti :)

    naopak totalitní režimy se snaží směrovat nespokojené lidi do sebedestrukce, aby se např. neškodně uchlastali, ufetovali a tak....to jsou slepé uličky a je dobré upozorňovat nespokojené lidi, že pokud tohle dělají, slouží přesně tomu, co nemají rádi...zatímco pokud budou v pohodě a vymyslí něco jiného, můžou to třeba faakt změnit...:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam