• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: kdysi davno jakozto mlady a kreativni nerd se mi konecne povedlo si nejakou zenu opatrit. misto vymysleni abstraktnich veci se resily jednoduche konkretnosti (jako treba jak ji neotehotnet), diky vyhledavani a dosahovani sexualniho uspokojeni bylo s kreativitou konec a na intelektualni praci se sahlo az kdyz byla fuc. buhvi na co by prisel Newton kdyby nerozjimal pod jabloni, ale kurvil se v bordelu ;-)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Můžete prosím někdo kdo má prémiovku udělat anketu kdo má předplacený nebo aspoň čte Respekt? Hodně by mě to zajímalo, díky
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: tak jasně, lidi jsou různí, a ne každej dokáže svou nespokojenost přeměnit v tvořivost, vlastně mi přijde pochopitelný, že to dokáže jen menšina
    přesto považuju nespokojenost za normální a svým způsobem žádoucí jev. dneska je vývoj tak rychlej, že stávající struktury prostě nemohou zůstat adekvátní dlouho. celkem zjevně zastarávají, stávají se nefunkční a to generuje nespokojenost. to je normální a ok. asi by bylo dobré vykoumávat způsoby, jak učit lidi, že když jsou nespokojení, nejlepší je začít sami vymýšlet lepší varianty :) mnoho lidí na to přijde samo, ale měla by se z toho udělat norma, pak by nespokojenost skutečně sloužila společnosti :)

    naopak totalitní režimy se snaží směrovat nespokojené lidi do sebedestrukce, aby se např. neškodně uchlastali, ufetovali a tak....to jsou slepé uličky a je dobré upozorňovat nespokojené lidi, že pokud tohle dělají, slouží přesně tomu, co nemají rádi...zatímco pokud budou v pohodě a vymyslí něco jiného, můžou to třeba faakt změnit...:)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CONTINUITY: Kinect is your friend, a dal sleduj na FB skupinu accesible game base. Je to sice spojeny s tematikou nahdicapovanych lidi,a jak rikal muj kamos, handicap je furt minus, ale pokud neco opravsdu hledas, nemelo by ti to branitr v rozletu.
    Proste tam vymejslej ruzny spusoby jak ovladat pocitac nejak jinak, nez rukama. Ocima treba, ale i celym telem.
    https://www.facebook.com/accessible.gamebase
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    _BENNY: a nerdkam taky(chlapy vetsinou :), hele ja se dostat ve svejch 16, kdy sem byla socialne frustrovana asi nejvic, se k siti co byla na FFa FSS , tak asi napacham vetsi skody, nez ze jen zjistim ze heslo profesora Mozneho k mailu je "nemozny".
    Akorat soucasnejm by to chtela nejaky ty romaticky upiry.
    Jo to heslo bylo vyexpirovany a stejne nefungovalo. A prdel to byla, vo tom zadna.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CONTINUITY: toz určitě; pokud kritik zároveň vytvořil něco novyho tak proc ne. zpravidla ale nic netvoří (může za to opět systém co jim nedává prostor nebo tak)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    SHEALA: kdo ví, třeba kdyby byl každej IT freak sexuálně uspokojenej, posunuli by vývoj na úplně novou úroveň, třeba by konečně vyvinuli ovládání počítačů celým tělem, abysme u nich nehnili a mohli si hrát na internetu a přitom žít normálně v těle jako lidi :)) jsem naprosto pro prostitutku do každé geek domácnosti :o))....by se mělo hradit ze sociálního pojištění, pozitivní přínosy pro společnost mohou být nedozírné ;-D
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: a co když ti lidi jsou inovační prvek, umožněnej právě pozitivama systému, jeho potenciál vyvinout se v něco ještě lepšího?

    kdyby nikdo nepoukazoval na věci,co nefungujou, a nehledal nová řešení, vyvíjelo by se to někam?

    není to podstata toho dobrého, co máš ráda, jako takového? :) dnešní svět přece vymysleli a vytvořili samí lidé, co remcali proti tomu starému a měli divné nové nápady ;)...třeba že země je kulatá a dalo by se kolem ní plout...že by pára mohla dělat práci koní...že by ženy mohly volit a třeba by to bylo i dobře....a tak ;-DD....každej propagátor takových idejí by si ve své době jistě mohl od někoho vysloužit tu tvou definici: jů, on si tady užívá všech našich výdobytků, našeho funkčního království, funkčního patriarchátu a perfektní vědy o placatý Zemi, a není mu to dost dobrý...;))
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    YMLADRIS: nemozem si odpusit: to ze pri rezignacii slovenskej vlady nikto neumrel je podla mna skor hanba, nez vydobytok civilizacie :). Minimalne defenestracia by bola na mieste, ako prejav toho ze sme sa aspon trochu prebudili :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SHEALA: presne tak, nazente nerdum do postele zensky a budete mit jak po virech tak po pokroku vubec :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BROZKEFF: miluju kdyz se zurnalisti pousteji do IT. Musis jit po pricine...chces vyhubit viry? Pridel kazdemu prechytralemu teenagerovi zdarma do postele pornohvezdu/kopii justina biebera. Tak nevyroste dalsi generace viraru, pruser je ze nevyroste ani dalsi generace programatoru a prirodnich vedcu.
    Myslim ze delas i psychologii, asi vis jak funguje dynamika skupin na strednich skolach a co to s lidma dela... a jestli to na FSS neuci, doporucu predmet Buffy studies:) Buffy je serial s presahem o tom ze stredni skola je peklo. Doslova, vcetne skutecnych demonu, ne jen tech vnitrnich demonu, i kdyz tech je tam taky spousta.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Poznámky z diskuse o nových médiích na Multimediálním dnu MU co dnes probíhá na FSS. Názory jednoho "skeptika" co fakt stály za to a co jsem stíhal jakžtakž v realtime zapisovat: Enjoy:

    Pro vydavatele není žádoucí inteligentní žurnalista, musí mít adekvátní cílovku

    Média jsou věšáky na reklamu. To všechno mezi tím je kus dřeva s ohlým drátem na konci

    Kvalita věšáku, pokud unese reklamu, je naprosto irelevantní
    Kvalita žurnalisty -- ibidem
    Čím méně chce tím pro vydavatele lépe

    Zacyklený řetězec hlouposti debilizuje světovou žurnalistiku i českou cca 20 let

    Do té doby platily učebnice, které dnes najdete v knihkupectví se slevou 20 % (Boj o média)
    Za chvilku vám ty normální knihy dá zadarmo vrátný, k tomu dostanete jako bonus M McLuhana
    protože knihkupec přijde o práci
    a studium žurnalistiky bude trvat jeden semestr
    cynická, katastrofická vize konce evropské inteligence


    Demokratizace která postihla digi realitu díky miniaturizaci, japon hospodářskému zázraku etc.
    Tato demokratizace dává šance všem tvořit/spolutvořit média
    dává obrovské bolení hlavy všem majitelům klasických kamenných mediálních domů, začnou bojovat se svými čtenáři o nadvládu co bude v jejich médiích
    V tu chvíli komerční model jako takový selhává
    Anarchisticko-vojenský internet díky studentům Stanford uni a armádním specialistům dal lidem do rukou možnost obejít se bez novinářů, vyměňovat si info přes sociální sítě
    Anarchismus ve svém principu vylučuje sociální model
    (Pomíjím daně z hlavy a média veřejné služby...)
    Už 10-15 let tu je hysterie všech majitelů soukromých médií v ČR, ale i mezinárodně - co se stane, když všichni budou sdílet svoji muziku přes P2P? A nikdo nebude kupovat. Co když všichni budou číst zprávy přes RSS čtečky a nikdo si nebude kupovat jejich Lidové noviny. Co když telefon bude umět n atáčet, přijímat a rozposílat video. Saudská Arábie už má 100Mbit síť 4G (HD video). A co když princip jejich byznysu bude opuštěn jejich chlebodárci, kteří si najdou jiný způsob oslovování cílových skupin.
    Média už nesdružují společnost. Množství potenciálních médií už vylučuje jednu debatu v jedné společnosti. Švejk a čubička. Část pražských intelektuálů adoruje stále LN. Už se jich ale prodává 18 tisíc + 20 tis. předplatné, zbytek se rozdává atd. Rentabilita je na cca 75 tis. Krach jen otázkou času.

    Média nikdy nebyla něco jiného než věšák na inzerci.
    Pozor, tohle platí pro masová média, ne exkluzivní média pro omezený obsah.
    Placený obsah ale vede jen k cca 8 % původních čtenářů.

    Nejoperativnější je dnes model networkingu. Nejméně fixních nákladů, nejflexibilnější. Plynule dle agendy mění připojení těch či onech. Pracuje na nekonkurenčním pricippu.
    Buď to budou média pro lid = masové, zdarma
    Nebo média pro elitu, cena pak nebude 25 korun za výtisk, ale cena Timesů před 100+ lety
    "Vidlička". Zde záleží jak sem vsunou své zájmy mediální agentury resp. jejich klienti, kteří potřebují své specielní cílové skupiny. Dávno je doba, kdy stačilo "cílová skupina 18+".

    ad internet a anarchisticko armádní tech.) představte si, že na začátku by byl místo toho byznys. Na začátku byste se zalogovali. Všechno co uděláte by tvořilo vaši osobní/profesní historii.
    Microsoft o tom před 6 lety uvažoval jak elminovat viry.
    Viry jsou totiž produktem otevřenosti sítě.
    Armáda, byznys atd. jsou připraveny na to aby jen certifikovaná entita mohjla působit v síti. Vzpírá se tomu ale společnost.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    YMLADRIS:mno jo, ja si nemyslim ze bych byla vnimana jako antisystemova, a to co popisujes mi prijde taky velmi vtipne.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    PIZI: myslim, že to vystupuje současně jako příčina i jako následek.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SHEALA: ano a to zalezi na prioritach kazdyho. Ja si bilych vydobytku vazim a rozhodne bych nechtela cekat jestli v konkurenci prevladnou, nebo ne, aniz bych se snazila nejak prispet. Zalezi kdo se s cim identifikuje. Mne nase (zejmena evropske, ale nakonec i to americke) dedictvi pripada super. Ty jo, na Slovensku vlada nedokaze presvedcit parlament aby hlasoval pro jeji napad, tak v klidu rezignuje a necha lidi aby si zvolili jinou. ANI JEDEN clovek pri tom neumrel!! Ktere jine zrizeni, ktery jiny rezim za poslednich 10 000 let k takto pokrocilym civilizacnim vydobytkum dospel? Nemluve o vede, kulture, ...

    Vtipni mi pripadaji tzv. antisystemovi lidi, kteri pouzivaji jako naprostou samozrejmost vse co jsme vynalezli od katastru nemovitosti az po GPS, ale zaroven myslenkove jsou zasadne proti nasemu hnusnemu systemu :). To nemyslim na tebe, pisu obecne.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    YMLADRIS: tak nejak, myslim si ze by meli pravo nebo dostat sanci si proste vydechnout a najit neco vlastniho, i s tim ze nez to najdou udelaji z naseho pohledu spoustu chyb.

    Samozrejme, exportovat nase reseni silou jde taky, ale furt je to silou. Je otazka co je pro nas priorita, jestli zabezpecit EuroAmerickou civilizaci (demokracii), anebo zastavat spise liberarni postoj s rizikama, ze nas prevalcuje neco vice zivotaschopneho.

    Pokud je demokracie tak zivotaschopna, tak k ni dojsou sami. A k stejne mebo velmi podobne demokracii, ne zadne lidove demokracii ci muslimske demokracii.
    PIZI
    PIZI --- ---
    HONZAL: Otázka, zda nezaměňuješ příčinu a následek.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    YMLADRIS: já dokonce zjišťuju, že entuziasmus v prosazování nějaký svý/nebo kolektivní vize, který věřim, mi dodává vitalitu a chuť do života...mam mnohem víc energie. Příroda se asi nedá obejít. :-)

    nebo je tu nějaký vitální a energický relativista/filozof?
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: jo ta cina, minila jsem to trochu jinak: v nasem kulturnim okruhu ma jakousi vahu hodnota 'sebeurceni narodu, at si kazdej dela co chce sam, to bude nej', - coz zrejme zastava benny, sheila. Ja na to, to je ale hodnota jen u nas, cinsky kulturni okruh to jako hodnotu nema. Z jejich pohledu kdyz tibetan nedokaze postavit ani silnici, je pro nej mnohem lepsi byt pod cinskou spravou. Cili stejne ideal "sebeurceni afriky" nemame jak prosadit (leda bychom cely svet donutili, aby presel na ten nas ideal, na coz nemame).

    je v tom nejaky rozdil?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam