• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUATO: nejde o to presvedcit vetsinu lidi, jde o to presvedcit vedeckou verejnost, to bohate staci. sarlatani obycejneho poverciveho cloveka absentujiciho kriticke mysleni uz na sve strane davno maji ;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: ja se kuprikladu tomuhle nedivim vubec. lidi, kteri neco takoveho eventuelne umi by si akorat neskutecne zkomplikovali zivot obrovskym mnozstvim debilu (z nichz nemalou cast by tvorili novinari, celebrity a mafie :o), kteri by se kolem nich zacali razem motat. a k cemu by to bylo? vetsinu lidi by to stejnak nepresvedcilo, pac "by to byl urcite nejaky podvod".
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA: george soros neni zadnej mag, ale financni spekulant. nekteri na ekonomii mozna neveri, ale vsechno co kdy delal je v jejim souladu a nejedna se o zadnou esoteriku ;)
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    _BENNY: George Soros? ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    divny je ze jeste zadny intelektual nedovedl vsem vytrit zrak tak, ze by dokazat svou mysli ohnout realitu, dokazal to reprodukovat a dostal tech milion dolaru a nejakou tu nobelovku k tomu. zatim jsou to vsechno jenom reci.
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARUMA: jo, ja jsem lehce pomotal okolnosti, SR jsem si byl jisty, tu Francii jsem u toho mel prilepenou. tak omluva. a diky za upresneni.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    KUATO: Prosím tě co blbneš...přece to, na co si nemůžeš sáhnout neexistuje. ;-)))
    KUATO
    KUATO --- ---
    PIZI: to neni prilis vedecky pristup :o). ale chapu jej. kdyby totiz neco takoveho opravdu bylo mozne a svet nebyl "pevny", znamenalo by to, ze navzdory vsem kramum, ktere jsme si v hlavach v zivote nasbirali, o tom podstatnem, co tvori vlastni strukturu/podstatu naseho sveta a tela, vime uplne hovno. a musime zacinat (se ucit) znovu a znovu takhle "*" malicci a pokorni.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    KUATO: Že by bylo něco nového ve Francii nevím. Akorát se říká, že Sogyal Rinpoche, který velí Rigpě a Lerab Lingu ve Francii nechal v roce 1952 v Tibetu ve skále otisky své ruky.
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: Nevím jak vy intelektualove, ale ja takove triky proste odbydu mavnutim ruky, jako kouzelnicky trik. Podvod.
    KUATO
    KUATO --- ---
    PIZI: no a proto nekteri sadhuove delali natruc uplne nesmysly, aby nam intelektualum pomotali palice, jako otisk hole ruky do skaly, atd. posledni pripad jsem nekde zaznamenal snad ve francii, kdyz otevirali nejaky buddhisticky klaster :o). Darumo, nepamatujes se blizsi okolnosti?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HONZAL: jj, past prilisneho premysleni je presprilis vypecena zalezitost :D
    WANAH
    WANAH --- ---
    PIZI: ne ale tomu létání nebo neprůstřelnosti půjdeš co nejblíž.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    OGMIOS: proto asi tušim Ježíš řikal, že království nebeskýho dosáhnou snadněji lidi prostí duchem. Kdo moc přemejšlí, má těch hranic najednou docela dost a nemůže se z nich tak snadno dostat. :-)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    PIZI: tak ono na co piotřebovat lítat, když máš letadlo a kevlar už taky máme. Tenhle princip víry, optimismu aplikuju na jiný záležitosti života, třeba mezilidský vztahy, zaměstnání, láska, seberealizace...prostě na život.

    Pokud člověk propadá melancholii a pesimismu, dělá si to sám. Svět je pro něj plný pastí, do kterých padá, pro optimistu jsou naopak i špatný věci příležitostí k růstu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HONZAL: presne tak. ja na to koukam asi jako ze jsme kapka co dopada na hladinu. muze udelat veliky kola, rozvirit vodu ale je to jen kapka. hafo kapek tvori tu vodu. a jedna kapka svym dopadem ovlivni vsechny ostatni kapky ikdyz o tom ty kapky na druhy strane nemusej ani vedet. jestlit ohle dava nejakej smysl. proste kdyz budeme vedet ze nejsme ohraniceny tim co si myslime ze jsme, treba muzeme objevit zajimavy veci :D
    PIZI
    PIZI --- ---
    Osobní filtry dělají dost, ale podle mě nedělají všechno. Náš přístup modifikuje to jak vnímáme svět, ale pořád je za tím nějaký svět, který si jen dobarvujeme. IMHO to nefunguje tak, že dokážu lítat, nebo budu neprůstřelný. Jsou věci, kterým můžeš věřit jak chceš a stejně je nedokážeš.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    sice taky věřim, že oheň pálí, ale na druhou stranu má ogmios pravdu v tom, že víra dělá dost. A osobní filtry, jak koukáme na svět taky.

    Pokud člověk věří, že život je utrpení, bude trpět docela určitě.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OGMIOS: imho clovek muze subjektivne mit jakekoliv zazitky a muze si z nich vyvodit uplne cokoliv. objektivne ale kdyz skoci do ohne, tak uhori, at uz si mysli treba ze se koupe ve studene vode nebo ze ohen je on.

    OGMIOS: k tvemu zazitku - pravdepodobne jde o zamenu priciny a nasledku. ja napriklad kdyz zapomenu ze varim vodu na caj a vzpomenu si po hodine, tak ve me hrkne, ja zpanikarim a jdu honem rychle vypnout sporak. neznamena to ovsem, ze kdyby me to nenapadlo a ve me nehrklo, tak sporak nebude existovat a ja nevyhorim.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    OGMIOS: otazka znela: "kdyz zapalis drevo, hori objektivne nebo subjektivne."
    A ne jestli te pali ohen nebo za urcitych okolnosti nepali.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JUNIPETRUS: zivot na svete je jen takovy jaky si ho sami udelame. pokud mame pevnou duveru v to co delame, potom se deji zazraky. ja duveru pochopil jednou kdyz jsem sel pres baziny a byla tam voda a pres ni takova vetev. a ja se vydal ze to prelezu a jdu a jdu a vetev cim dal mensi vetvicky no proste tak max pul centimetru v prumeru a ja jsem 100kg hovadko a najednou jsem pomyslel ze to nemuze fungovat ze takovy vetvicky me nemuzou unyst a v tu chvili to pode mnou prasklo a ja spadl do vody. ponauceni mi z toho plyne ze pokud clovek pevne veri, vsechno je mozne. pokud clovek pochybuje, jeho cesta ho neunese.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam