• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: a jeste doplnuju "...omezenost a vedlejsi, puvodne nezamyslene efekty nasich vlastnich moznosti jak se s ni vyporadat".
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: vas podporim, mysleno INK_FLOa a CONTINUITY, ktera se mi zase smazala :D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a ja vas v tom castecne podporim, sice jsem Ishmaela nedocetl, ale ten diskomfort plynouci ze zivota v tom umelem systemu ktery jsme si tady my lidi pro svuj zivot vybudovali obcas zazivam taky. a cim vic psychedelik do sebe nastrkam, tim neprirozenejsi mi pripadne prostredi ve kterem se pohybuju.

    NICMENE. vyhodnotil jsem celou vec tak, ze duvod k nespokojenosti zde bude vzdycky. jak vzpominala YMLADRIS, je zde take moznost zit prirozene v souladu s prirodou a umrit na spatnou zivotospravu kvuli necekane spatne urode. mozna to byla uplne stejna nespokojenost, ktera lidi vedla k vybudovani toho umeleho neprirozeneho sveta, ktery je bude pred tou prirozenosti ochranovat. to ze si clovek muze dovolit ten luxus cas od casu splynout s prirodou a nezahynout v ni, to je imho dano diky tomu, co nas zaroven svou podstatou vnitrne stve :-) vlastne nam v samem dulesledku vadi nevlidnost prirody a omezenost nasich vlastnich moznosti jak se s ni vyporadat.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    YMLADRIS: V článku se ale neuvádí to podstatné, co jsem se dočetl tuším v dnešních lidovkách nebo hospodářkách. A sice, že u nás sice neprší, ale díky inverzi a mlze se žádná tragédie nekoná, protože se vláha celkem drží v zemi. Trefná poznámka tam byla, že o katastrofě by se hovořilo v okamžiku, kdyby toto nastalo v květnu nebo v červnu.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    reklamní vsuvka - jsem tak ve dvou třetínách Ishmaela a myslím, že to hezky vysvětluje to, proč mi nedělají dlouhodobě dobře velká města, přeplněné vlaky a tramvaje atd. Že mě to vždycky přišlo něčím nepřirozený a odpudivý, jako kobylky. No, a jestli je to jen nějaká moje haluz, tak je to přínosný už jen tím, že mi to dovolilo si aspoň nějak racionalizovat svojí asociálnost :-)...

    jinak těch věcí, co mě k tomu napadají je víc, ale tohle byla z nějakýho důvodu jediná, o kterou jsem se chtěl podělit. Ale to, co to sděluje mi je každopádně blízký a párkrát během čtení proběhl takový ten pocit, že narazíte na něco vlastně hodně jednoduchýho a důvěrně známýho, co ani nemusíte víc rozebírat i přesto, že jste si toho dřív nevšímali. Něco jako když potkáte jednoho ze svých nejlepších známých po mnoha letech, už jste na něj vlastně úplně zapomněli, a teď když se potkáte, tak nemáte potřebu si něco říkat, ale zároveň vám to ani nepříjde nějak zvláštní nebo nepřirozený...

    smutným faktem je spíš to, že na věci, který to naťukává, mám tendenci umyslně zapomínat a dělat, že neexistují, protože to ve mě probouzí úzkost a zmar, přičemž zároveň necítím dostatek energie nebo pozitivního směru, kudy se vydat. Takže to většinou vyústí jen v hněv a pocit bezmoci. Což se pak promítá i do okolí a vrací se to. A je to takové to staré známé, že jen nadávat a poukazovat na špatné věci nikam nevede, protože sílu ke změně mají lidé upírající svou pozornost k pozitivním stránkám života a cílům. Zatím to ale často moc nejde, nějak mám celoživotní tendenci si všímat vždycky spíš toho horšího...takovej automat, kdy pozorujete své chování, vidíte přesně ty mechanismy za ním, víte že to není moc funkční, ale zároveň to nejde nasměrovat jinam. Prostě na pomezí. Navíc je to dost pokrytecký, být zhnusen něčím, čeho jsem součástí a co sám vědomě svým konáním podporuju jen ze slabosti, protože se bojím konat jinak, tak se raději držím starého známého.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ENKIE: co je iracionalniho na placeni vypalneho pod pohruzkou vezeni? racionalni je se nechat zavrit?
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    PEJR: Ne. Chovani tech lidi je racionalni (sobecke). Iracionalne (nesobecky) se chovaji ti, kteri na vyplaceni tech podpor davaji statu (mafii) sve penize prostrednictvim zdaneni.
    PEJR
    PEJR --- ---
    ENKIE: ty bys snad pracoval v továrně za míň než dostaneš na podpoře?
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    PIZI: To ale neni problem globalizace, to je tim, ze evropsti nezamestnani nechteji makat v evropskych tovarnach na harddisky za thajske platy, a radeji pobiraji davky. Bez socialnich davek a jinych omezeni by vyroba harddisku byla levnejsi a nebyla by soustredena v Asii. Ale neboj, trh to timto smerem sam od sebe zoptimalizuje za cas :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: no tak urcite je nejlepsi, kdyz ta vlaha je a kdyz napadne snih nez uhodi mrazy. a vsechny ostatni varianty uz jsou min priznive a maji negativni dopad na urodu. ukrajina je tradicne "sypkou evropy", tak tam asi pestujou nejvic psenice, ktera je ozim a muze tedkom stradat. proste si myslim, ze bez ohledu na to sucho to jeste neni nejhorsi. to bude az prijdou velke mrazy bez snehu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    YMLADRIS: no bida sice bejt nemusi ale na cenach se to projevit muze, jako ostatne vsechno co se an cenach projevit muze se i projevi.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: ja temu nerozumim, ze

    Maďarské ministerstvo zemědělství se obává milionových škod, které sucho může farmářům způsobit. Na Ukrajině může nedostatek vláhy snížit úrodu obilí až o třetinu.

    mozna mluvis o ceske realite, kde listopad nevadi, netusim...

    PIZI: No ja prave vidim zasadni rozdil mezi Nemuzu si dovolit novy HD a mezi V Budapešti klesl Dunaj na tak nízkou hladinu, že z vody pod Gerardovým vrchem (Gellért-hegy) vyčnívá takzvaná Skála bídy. Ta podle lidových pověstí sedlákům oznamuje nouzi a bídu.

    Jako ze ta globalizace nam situaci vice vyrovnava a bida kvuli Dunaji tu nebude. Asi.
    KUATO
    KUATO --- ---
    Ymladris: letosni listopad je sice extremne suchy, ale nastesti to imho nemusi mit nejaky zasadni dopad na nic. Vetsina vegetace je ve stadiu vegetacniho klidu a nejsou /holo/mrazy. Akorat ozime plodiny cert vi jak prezimujou. Driv by se to tykalo asi psenice, dneska jeste i repky. Kdyby sly tyhle do kopru, zpusobi to zemedelcum vicenaklady, pac by museli na jare prekultivatorivat pole a zasit nejakou jarinu.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    OGMIOS: já myslím, že mezi nechtít vidět a vidět, ale nic nedělat a jen o tom tlachat na internetu není moc rozdíl :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    jinak ja si myslim ze jedine dobre pokud dostaneme nafrak od prirody, treba konecne to pomuze otevrit oci tem co nechtej videt.
    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: Fakt máme? Harddisky jsou celosvětově třikrát dražší, než před pár měsíci, kvůli povodním v Thajsku. V některých ohledech jsme teď závislí na počasí na druhé straně planety. Něco za něco.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    YMLADRIS: jj, voda je dulezita. je dost nestastne ze dnesni "civilizace" si to neuvedomuje.
    PEJR
    PEJR --- ---
    YMLADRIS: nikdo neříká, že nepřijde :) v létě bude asi veselo :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Střední Evropa zažívá nejsušší listopad v historii - Denik.cz
    http://www.denik.cz/ze_sveta/stredni-evropa-zaziva-nejsussi-listopad-v-historii.html

    mesic neprselo, coz nema 100 let obdoby.

    Zneklidnuje nas to? Vubec. Protoze mame civilizaci, ktera je mene zavisla na pocasi, nez byla zemedelska civilizace pred nami. To jen jako ilustrace k prubezne debate na tema, zda je nase kultura spatna, kdyz se vymanila z luna prirody. (Drive by suchy listopad byl predzvesti hladomoru nebo tak.)
    F0N
    F0N --- ---
    WANAH: to stymi pravidlami som zazil rovnako v egypte - teda jazdka kto viac trubi ten ide (taxik v ktorom som sedel smeroval policajt do protismeru ze chod chod :) )

    A myslim, ze sme sa na to pytali taxikara, tak on nam tvrdil, ze je to ich rebelia voci kolonizatorom, ktori tam tieto pravidla doniesli (neviem ci je to pravda)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam