• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    PEJR
    PEJR --- ---
    ENKIE: ty bys snad pracoval v továrně za míň než dostaneš na podpoře?
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    PIZI: To ale neni problem globalizace, to je tim, ze evropsti nezamestnani nechteji makat v evropskych tovarnach na harddisky za thajske platy, a radeji pobiraji davky. Bez socialnich davek a jinych omezeni by vyroba harddisku byla levnejsi a nebyla by soustredena v Asii. Ale neboj, trh to timto smerem sam od sebe zoptimalizuje za cas :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: no tak urcite je nejlepsi, kdyz ta vlaha je a kdyz napadne snih nez uhodi mrazy. a vsechny ostatni varianty uz jsou min priznive a maji negativni dopad na urodu. ukrajina je tradicne "sypkou evropy", tak tam asi pestujou nejvic psenice, ktera je ozim a muze tedkom stradat. proste si myslim, ze bez ohledu na to sucho to jeste neni nejhorsi. to bude az prijdou velke mrazy bez snehu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    YMLADRIS: no bida sice bejt nemusi ale na cenach se to projevit muze, jako ostatne vsechno co se an cenach projevit muze se i projevi.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: ja temu nerozumim, ze

    Maďarské ministerstvo zemědělství se obává milionových škod, které sucho může farmářům způsobit. Na Ukrajině může nedostatek vláhy snížit úrodu obilí až o třetinu.

    mozna mluvis o ceske realite, kde listopad nevadi, netusim...

    PIZI: No ja prave vidim zasadni rozdil mezi Nemuzu si dovolit novy HD a mezi V Budapešti klesl Dunaj na tak nízkou hladinu, že z vody pod Gerardovým vrchem (Gellért-hegy) vyčnívá takzvaná Skála bídy. Ta podle lidových pověstí sedlákům oznamuje nouzi a bídu.

    Jako ze ta globalizace nam situaci vice vyrovnava a bida kvuli Dunaji tu nebude. Asi.
    KUATO
    KUATO --- ---
    Ymladris: letosni listopad je sice extremne suchy, ale nastesti to imho nemusi mit nejaky zasadni dopad na nic. Vetsina vegetace je ve stadiu vegetacniho klidu a nejsou /holo/mrazy. Akorat ozime plodiny cert vi jak prezimujou. Driv by se to tykalo asi psenice, dneska jeste i repky. Kdyby sly tyhle do kopru, zpusobi to zemedelcum vicenaklady, pac by museli na jare prekultivatorivat pole a zasit nejakou jarinu.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    OGMIOS: já myslím, že mezi nechtít vidět a vidět, ale nic nedělat a jen o tom tlachat na internetu není moc rozdíl :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    jinak ja si myslim ze jedine dobre pokud dostaneme nafrak od prirody, treba konecne to pomuze otevrit oci tem co nechtej videt.
    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: Fakt máme? Harddisky jsou celosvětově třikrát dražší, než před pár měsíci, kvůli povodním v Thajsku. V některých ohledech jsme teď závislí na počasí na druhé straně planety. Něco za něco.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    YMLADRIS: jj, voda je dulezita. je dost nestastne ze dnesni "civilizace" si to neuvedomuje.
    PEJR
    PEJR --- ---
    YMLADRIS: nikdo neříká, že nepřijde :) v létě bude asi veselo :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Střední Evropa zažívá nejsušší listopad v historii - Denik.cz
    http://www.denik.cz/ze_sveta/stredni-evropa-zaziva-nejsussi-listopad-v-historii.html

    mesic neprselo, coz nema 100 let obdoby.

    Zneklidnuje nas to? Vubec. Protoze mame civilizaci, ktera je mene zavisla na pocasi, nez byla zemedelska civilizace pred nami. To jen jako ilustrace k prubezne debate na tema, zda je nase kultura spatna, kdyz se vymanila z luna prirody. (Drive by suchy listopad byl predzvesti hladomoru nebo tak.)
    F0N
    F0N --- ---
    WANAH: to stymi pravidlami som zazil rovnako v egypte - teda jazdka kto viac trubi ten ide (taxik v ktorom som sedel smeroval policajt do protismeru ze chod chod :) )

    A myslim, ze sme sa na to pytali taxikara, tak on nam tvrdil, ze je to ich rebelia voci kolonizatorom, ktori tam tieto pravidla doniesli (neviem ci je to pravda)
    WANAH
    WANAH --- ---
    F0N: jj to mne napadlo i v souvislosti s níže zmiňovanýma pravidlama silničního provozu. Imho v tom spojitost bude, člověk snese jen určité množtví pravidel...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    F0N: Tak.
    F0N
    F0N --- ---
    DARUMA: myslim, ze velku ulohu hra aj ich kastovny system, ktory tam funguje
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    CONTINUITY: Většina Indů nemá (ekologické) vzdělání. Nemají pořádný systém svozu odpadu. Je to obrovská země s velkým počtem velmi chudých obyvatel. Jsou tak trochu fatalisti - karma a pomíjivost - tak co bych měl teď řešit? Prostě v minulosti házeli na zem banánové listy, dneska hází na zem plastové flašky. Bohužel plastová flaška je plastová flaška.

    Na druhou stranu ten bordel sbírají popelnicové děti a nějakým způsobem ho třídí a kamsi odnášejí a pak z toho mají pár rupií...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Divadlo Kampa: MUDr. Vilma Partyková - Urinoterapie — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10000000034-divadlo-kampa/211251000300012-duse-k/

    Dr. Partyková u Duška, o půstech a urinoterapii :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Entheogen: Awakening the Divine Within [Full Film] - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=56-MBWXzooY

    Nádhernej filmík, vystupuje tam mj. Grof, Alex Grey, Daniel Pinchbeck
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    SHEALA: Ano, tahle vrstvička tu taky je - a Bangalur je pěkné a mnohem čistší město, než ta na severu... obecně je na tom jih mnohem lépe než sever. Jak píše Ymladris - nedá se to zobecňovat...

    Indie je jako řeka - valí se dějinami jako mohutná Ganga - öd nejchudších po střední vrstvu až po velmi bohaté - negramotní, gramotní i vzdělaní - hinduisti, muslimové, sikhové, buddhisté... - a to vše plyne v jednom proudu dál a dál...

    Čechy jsou proti tumu jak rybníček Brčálník :-) Je to skvělá laboratoř, která na vás vytáhne vždy něco nového...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam